Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν λόγω της δουλοπρέπειας στους αμερικανούς

Σε βαρύ κλίμα η συνάντηση Σαμαρά - Πούτιν λόγω της δουλοπρέπειας στους αμερικανούς

Είδαμε όλο αυτόν τον καιρό τις αποκαλύψεις γύρω από τη μίζα και την ρεμούλα που επικρατούσε και πιθανόν επικρατεί ακόμα στον χώρο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Εκεί διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές των αποκαλύψεων παρατηρήσαμε τρία πολύ σημαντικά και αδιάψευστα γεγονότα. Πρώτον ότι όλοι οι κατηγορούμενοι υπονοούσαν πολιτικά πρόσωπα, αλλά δεν τα κατονόμαζαν, τηρώντας πιστά μία ύποπτη «ομερτά», δεύτερον ότι δεν αναφέρθηκε κανένα από τα πάμπολλα αμερικανικά εξοπλιστικά προγράμματα και τρίτον ότι η πλειονότητα των κατηγορουμένων αφέθηκε ελεύθερη παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν εναρμονιζόταν με την κείμενη νομοθεσία.

Αυτά τα γεγονότα συνιστούν ένα σκάνδαλο από μόνα τους, αφού η κάθαρση στην Ελλάδα δεν πρέπει να είναι ούτε υποκριτική, ούτε ψηφοθηρική, αλλά αντιθέτως να σαρώσει όλη την σαπίλα που οδήγησε τον τόπο στην σημερινή κατάντια. Σε διπλωματικό επίπεδο τέτοια γεγονότα αφήνουν μία ύποπτη χροιά, αφού αυτά σε συνδυασμό με τις – κατ’ εντολή αμερικανών – διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής, καταδεικνύουν την δουλοπρέπεια της συγκυβέρνησης του μνημονίου έναντι του αμερικανικού παράγοντα.

Την στιγμή που Αμερική και Ρωσία επιδίδονται σε ένα εξαντλητικό γεωπολιτικό «μπρα ντε φερ», η ένδειξη δουλοπρέπειας προς έναν από τους δύο αντιπάλους συνιστά απαγορευτική την οποιαδήποτε επίτευξη συμφωνίας με τον άλλο. Στην παρούσα χρονική συγκυρία, ιδιαιτέρως, οι ΗΠΑ βρίσκονται στο «καναβάτσο», αφού υπόκεινται σε συνεχείς ταπεινωτικές ήττες, με αποκορύφωμα αυτή της Συρίας και συνεπαγωγικά η δήλωση αμέριστης πίστης και συμπαράστασης σε αυτές δένει ακόμα περισσότερο την μοίρα του τόπου με το μέλλον των ΗΠΑ.

Μία μέρα, λοιπόν, πριν την συνάντηση Σαμαρά – Πούτιν, η Μόσχα εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την δουλοπρέπεια του Μεγάρου Μαξίμου έναντι του αμερικανικού παράγοντα. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί, βέβαια, να εκφραστεί άμεσα από τον Πούτιν, οπότε επιλέχθηκε ένας Ρώσος αξιωματούχος, πολύ κοντά στον Πούτιν για να το πράξει. Ο λόγος για τον Διευθύνων Σύμβουλο της κρατικής “Rosoboronexport”, Anatoly Safronov Isaykin, ο οποίος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του ίδιου του Πούτιν μέσα από συνέντευξη του στην εφημερίδα “Κόμμερσαντ”.

Σας παραθέτουμε το επίμαχο απόσπασμα της συνεντεύξεως:

«Ερ.: Το τελευταίο διάστημα εγείρονται για την “Rosoboronexport” αρκετές σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά στην προμήθεια στην Ελλάδα του Ο/Σ “OSA-AK” κλπ

Απ: “Οποιαδήποτε αναφορά για εμπλοκή της εταιρείας μας σε αυτά τα σκάνδαλα που δήθεν συνδέονται με τη διαφθορά κρατικών αξιωματούχων, φυσικά και κάνουν κακό στην εικόνα όχι μόνο της εταιρίας αλλά και στην εικόνα ολόκληρης της Ρωσίας. Τα σκάνδαλα αυτά δεν είναι τωρινά και εμφανίζονται από καιρού σε καιρό, ακολουθώντας κάθε φορά ένα συγκεκριμένο μοτίβο.

Όταν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σημαντική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και μίας ΝΑΤΟικής χώρας στον τομέα της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μια τέτοια αντίδραση είναι πάντα αναμενόμενη. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να εμφανίσουν τους ρωσικούς εξαγωγικούς φορείς ότι εμπλέκονται σε διάφορα σκάνδαλα.

Αυτό είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα του ανταγωνισμού της αγοράς. Έχουν προσπαθήσει και παλαιότερα και πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει. Ξεχνούν ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις πώλησης ρωσικού υλικού ήσαν καθαρά διακρατικές και με απόλυτη διαφάνεια.

Μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδος, υπάρχει φιλία αιώνων, σε πολιτισμικό και θρησκευτικό επίπεδο και οι συνεργασίες σε όλους τους τομείς διέπονται από διακρατικό πλαίσιο.

Σε όλες τις περιπτώσεις πρυτάνευε το πνεύμα της ανάπτυξης και διατήρησης των φιλικών σχέσεων όπως αρμόζει μεταξύ δύο ορθοδόξων λαών”.»

Το πρόγραμμα των συνομιλιών μεταξύ Πούτιν και Σαμαρά, όπως αυτό παρατίθεται από την εφημερίδα του Μπόμπολα, δείχνει ότι ο Σαμαράς δεν έχει ισχυρά ερείσματα, ακόμα και αν δεν υπήρχαν αυτές οι αποδείξεις δουλοπρέπειας προς τους αμερικανούς.

Θα συζητήσει πρώτα απ’ όλα για το θέμα της ΔΕΠΑ, όπου η Gazprom έχει ήδη εξαναγκαστεί σε αποχώρηση από τον διαγωνισμό. Θα συζητήσει επίσης την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου από πλευράς των Ρώσων. Αυτά επισήμως… 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/se-baru-klima-h-sunanthsh-samara-poutin-logw-ths-douloprepeias-stous-amerik#ixzz2rhjdon7t

Exit mobile version