Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σαμαράς μοιράζει πρωτογενές πλεόνασμα: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Ο Σαμαράς μοιράζει πρωτογενές πλεόνασμα: Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Δεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα – Αλλά και να είχε θα έπρεπε να το δώσει στους δανειστές

Διαβάζουμε συνεχώς τις τελευταίες ημέρες ότι ο Σαμαράς θα μοιράσει το πρωτογενές πλεόνασμα στους αναξιοπαθούντες ή μάλλον για να το πούμε καλύτερα, θα το μοιράσει σε αυτούς που αυτός κατέστησε αναξιοπαθούντες. Παραλλήλως το «πρωτογενές πλεόνασμα» ολοένα και μεγαλώνει. Όχι στην πραγματικότητα, αλλά στα εξώφυλλα των φυλλάδων των εργολάβων.

Πέραν όμως από την κυβερνητική προπαγάνδα υπάρχει και η σκληρή πραγματικότητα. Για να το πούμε ωμά, ούτε πρωτογενές πλεόνασμα υπάρχει, αλλά και να υπήρχε ο Σαμαράς το έχει υποσχεθεί αλλού. Η σκοπιμότητα πίσω από τα συνεχόμενα εξώφυλλα των εφημερίδων των «νταβατζήδων» είναι να στηριχθεί η συγκυβέρνηση του Μνημονίου, γιατί όπως λένε κάποιες «λυτές» και «κακιές», ο Σαμαράς ετοιμάζεται να συναντήσει τον Παπανδρέου μετά τις ευρωεκλογές, αφού όχι μόνο η ΝΔ είναι τρίτο κόμμα, αλλά και με διαφορά.

Ας πάμε στο πρώτο στάδιο της αποδόμησης της κυβερνητική προπαγάνδας, όμως. Πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει, παρά μόνο στα άρρωστα μυαλά του επικοινωνιακού επιτελείου της συγκυβέρνησης. Μεταχειρίζονται μία λογιστική οφθαλμαπάτη για να προωθήσουν την καταστροφική πολιτική τους. Εξαπατούν τον ελληνικό λαό με χαλκευμένα στοιχεία, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία και να συνεχίσουν το άθλιο έργο τους. Η ανθελληνική μνημονιακή πολιτική με τις οριζόντιες περικοπές δεν δημιουργεί πλεόνασμα, αλλά περαιτέρω ύφεση και ανεργία, μέχρι την οριστική διάλυση της εθνικής μας οικονομίας. Μόνη λύση η άμεση καταγγελία του μνημονίου, η άρνηση πληρωμής του παράνομου χρέους και η επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή. Θυμίζουμε σχετικά την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και ρεπορτάζ του Bloomberg, όπου ευθαρσώς γινόταν η παραδοχή ότι δεν υπάρχει κανενός είδους πλεόνασμα, παρά μόνο λογιστικά τρυκ.

Ας υποθέσουμε όμως ότι πιστεύουμε την κυβέρνηση και ότι παραδεχόμαστε την ύπαρξη αυτού του ανύπαρκτου πρωτογενούς πλεονάσματος. Θα μπορούσε να μοιράσει ο Σαμαράς για να πάρει ψηφαλάκια; Και πάλι η απάντηση, σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, είναι ΟΧΙ. Δεν θα μπορέσει ο Σαμαράς να μοιράσει αυτό το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα. Ο λόγος; Μα, φυσικά, η έκθεση του Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012, στην οποία η Ελλάδα είχε πάει με κυβέρνηση Σαμαρά. Τι λέει λοιπόν η έκθεση του Eurogroup;

«Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της και το 30% τυχόν επιπλέον πλεονασμάτων, σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές της»

Σκόνη και θρύψαλα για άλλη μία φόρα η προπαγάνδα των «νταβατζήδων» και της κυβέρνησης. Ή αλλιώς: Μια φορά ψεύτης, άπαξ ψεύτης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-samaras-moirazei-prwtogenes-pleonasma-to-allo-me-ton-toto-to-jerete#ixzz2rjukgrkT

Exit mobile version