Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟ

 

Εκτός από τον φον Αντωνάκη, τον μέγα πασοκάρχη Ευάγγελο, τον μπάρμπα-Φανούρη, τον πρόεδρο Πάνο και τους αρχιτσιγκούνηδες του Περισσού, τα διαπιστευτήριά τους προς τον διεθνή σιωνισμό έδωσαν (για μια ακόμα φορά…) και οι συριζαίοι (που δήθεν θα τα βάλουν με τους διεθνείς τοκογλύφους…).

Το βάρος της εκπροσώπησης έπεσε στον βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο (γνωστόν διοργανωτή παράνομων αντισυγκεντρώσεων παρακρατικών αναρχοκομμουνιστικών στοιχείων κατά της Χρυσής Αυγής), ο οποίος με αφορμή την ημέρα του ολοκαυτώματος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η μεγαλειώδης Εθνική Αντίσταση, με πρωταγωνιστές το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, έδωσαν τιτάνιο αγώνα ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές και στους συμμάχους τους, σε μια προσπάθεια, όχι μόνο να απελευθερώσουν την Ελλάδα, αλλά και να σώσουν τους Εβραίους που ζούσαν στη χώρα. Παρόλες τις προσπάθειές τους μόνο 8.000 με 10.000 Ελληνο-Εβραίοι επέζησαν από το Ολοκαύτωμα της ναζιστικής και φασιστικής θηριωδίας. Η διάσωσή τους οφείλεται, ως ένα βαθμό, στην άρνηση των Ελλήνων, του ΕΑΜ, καθώς και της εκκλησίας, να εφαρμόσουν τα σχέδια των Γερμανών για την απέλασή τους. Παρά το ότι μέχρι τον Μάρτιο του 1943 δεν είχαν αρχίσει οι απελάσεις, η Ελλάδα έχασε τουλάχιστον το 81% του Εβραϊκού πληθυσμού της κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Περίπου 60.000 με 70.000 Ελληνο-Εβραίοι θανατώθηκαν, οι περισσότεροι στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου.
Ο Βόλος έζησε το δράμα της θανάτωσης πολλών Εβραίων συμπολιτών μας από τους Γερμανούς φασίστες στην πόλη ή στα κάτεργα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Το ΕΑΜ και ο εφεδρικός ΕΛΑΣ διέσωσαν πολλούς συμπολίτες μας Εβραίους και πολλοί από αυτούς αγωνίσθηκαν από τις γραμμές της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης, για την απελευθέρωση της πατρίδας. Σήμερα, που υποστηρικτές του φασισμού, του ναζισμού και αρνητές του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ, όπως η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενοι τα άλυτα και οξυμένα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος, πρέπει να ορθώσουμε ένα πλατύ πολιτικό, μαζικό, δημοκρατικό, αντιφασιστικό κίνημα ενάντια στους συνεχιστές και στους υμνητές του Χίτλερ και να διεκδικήσουμε την επίλυση των τεράστιων κοινωνικών προβλημάτων, όπως η ανεργία και η φτώχεια, που ταλανίζουν την χώρα και εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού.
Χαιρετίζω την Εκδήλωση μνήμης και τιμής στους Έλληνες Εβραίους, που έχασαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, την οποία πραγματοποιούν, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος της πόλης του Βόλου.»
«ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ, ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ!»

Exit mobile version