Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής: Οι Έλληνες στην απελπισία, το χρέος στα ουράνια

Τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής: Οι Έλληνες στην απελπισία, το χρέος στα ουράνια

Δημοσιεύτηκε η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, όπου τα πράγματα παρουσιάζονται να έχουν πλήρη αντίθεση με την κυβερνητική προπαγάνδα. Παρά το γεγονός ότι εφόσον το εν λόγω γραφείο είναι ελεγχόμενο, δεν προβαίνει σε άρση των βασικών αρχών  της επικοινωνιακής τακτικής της συγκυβέρνησης, ο έχων την υπομονή να διαβάσει αναλυτικά την έκθεση, βρίσκει την πλήρη και παταγώδη αποτυχία της συγκυβέρνησης του Μνημονίου.

Αξίζει να σταθεί κανείς σε τρία καίρια σημεία της εκθέσεως, που αρκούν για να καταδείξουν την αποτυχία της κυβερνήσεως και να υπονοήσουν το ανίερο σχέδιο που κρύβεται πίσω από αυτή την αποτυχία, αφού ακόμα  και ένας άσχετος περί των οικονομικών, θα μπορούσε να δείξει τον φαύλο χαρακτήρα του επιχειρούμενου σχεδίου. Το πρώτο είναι η αποδόμηση της φράσεως Στουρνάρα ότι «η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται»Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού έχουμε τα εξής:

«1. Από το 2010 αυξάνεται συνεχώς η φορολογία όταν την ίδια περίοδο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις και η ανεργία ανεβαίνει. Το γεγονός αυτό έχει οδηγήσει σε επιδείνωση των όρων διαβίωσης των πολιτών.

2. Οι ανώτατοι φορολογικοί συντελεστές για κάθε κατηγορία εισοδήματος στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτεροι, καθώς με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, επιβάλλεται επιπλέον φόρος από 1% έως 4%.

3. Ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει έως και επταπλασιαστεί από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι αυξημένος έως και εννέα φορές.

4. Το συνολικό ποσό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα επταπλασιάστηκε από το 2009 φτάνοντας τα 3,5 δισ. ευρώ από μόλις 500 εκατ. Ευρώ

5. Στα ακίνητα προστέθηκε και ο φόρος υπεραξίας

6. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 2010 τέσσερις φορές.

7. Τα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας αυξήθηκαν από το 2010 δύο φορές, ενώ οι φόροι στα καύσιμα τρεις φορές.

8. Από τον Μάιο του 2010 επιβλήθηκε για πρώτη φορά φόρος στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και από το 2011 και στο φυσικό αέριο Η εξίσωση των φορολογικών συντελεστών στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης οδήγησε σε αύξηση των φόρων κατά 450%.»

Η πολιτική που εκφράζεται από τα παραπάνω, προφανώς συνιστά υπερφορολόγηση των Ελλήνων, σε σημείο μάλιστα απελπισίας. Όμως ποια είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής; Όπως δείχνει και το παρακάτω διάγραμμα, οι εισπράξεις από αυτή την υπερφορολόγηση είναι συνεχώς μικρότερες, γεγονός λογικό, αφού έχει πληγεί βάναυσα η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Φυσικά όλη αυτή η απελπισία δεν αφορά τους φίλους της κυβέρνησης, αλλά τον Ελληνικό Λαό μονάχα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η έκθεση:

«Τα υπάρχοντα στοιχεία οδηγούν στη διαπίστωση ότι η ύφεση επηρεάζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τους οικονομικά ασθενέστερους οδηγώντας σε σημαντική αύξηση των ανισοτήτων. Το συμπέρασμα της ανισοκατανομής της ύφεσης και της λιτότητας, ενισχύεται ακόμη περισσότερο από την εκτίμηση ότι το πλουσιότερο 20% των Ελλήνων είναι σήμερα πιο πλούσιο από το φτωχότερο 20% του πληθυσμού, ενώ πριν από την κρίση ήταν «μόνο» 5 φορές πιο πλούσιο. Οι φτωχοί, με λίγα λόγια, γίνονται ακόμη πιο φτωχοί και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.»

Καθίσταται σαφές οπότε ότι η μνημονιακή πολιτική έχει οδηγήσει στην απελπισία εκατομμύρια Ελλήνων, προς τέρψιν των διεθνών τοκογλύφων και μίας συγκεκριμένης εργολαβικής εγχώριας ελίτ, που πλούτισε εν μέσω κρίσης. Θα περίμενε κανείς, βέβαια, ότι όλες αυτές οι θυσίες του Ελληνικού Λαού, θα είχαν έναν κάποιο – έστω και μικρό – αντίκτυπο. Σας παρουσιάζουμε την εκτίμηση του Γραφείου για το χρέος, που επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που λέει η Χρυσή Αυγή εδώ και χρόνια:

«Παρά την αυστηρή λιτότητα, το καθαρό χρέος της Γενικής Κυβέρνησης ως ποσοστό του ΑΕΠ αυξήθηκε. Το καθαρό χρέος της Γενικής Κυβέρνησης εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο τέλος του 2013 σε € 317 δισ. ή 172,5% του ΑΕΠ. Το ΑΕΠ το 2013 εκτιμάται ότι θα μειωθεί δραματικά στα € 183 δισ., γεγονός που εξηγεί και την άνοδο του λόγου χρέους προς ΑΕΠ σε σχέση με το 2012 (€ 300 δισ. ή 154,8%). Για το 2014, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος θα αυξηθεί στα € 317,5 δισ. ή 172,6% του ΑΕΠ. Επομένως, από τη σκοπιά αυτή, η χώρα είναι σε χειρότερη θέση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του Δημοσίου Χρέους αφού έχει καταρρεύσει η παραγωγική της βάση

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ta-apotelesmata-ths-mnhmoniakhs-politikhs-oi-ellhnes-sthn-apelpisia-to-chre#ixzz2rpNzMWz1

Exit mobile version