Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατά χιλιάδες μεταφέρονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία

Τα στατιστικά στοιχεία μαρτυρούν τεράστια αύξηση του ρυθμού με τον οποίο μεταφέρονται οι ελληνικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία, καθώς συνοψίζονται τα δεδομένα με το πέρας του έτους του 2013. Ο αριθμός των ελληνικών επιχειρήσεων που μετέφεραν τη βάση τους στη γειτονική χώρα κατά το έτος 2013 είναι περίπου 3000, δηλαδή το 50% του αντίστοιχου αριθμού για όλα τα προηγούμενα χρόνια, εάν όλα αυτά συνυπολογισθούν.

Αντιλαμβανόμαστε πως αυτός είναι ένας τεράστιος αριθμός, αν αναλογιστεί κανείς τα επίπεδα της ανεργίας που πλήττει την Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τις κυριολεκτικά χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα διατηρούσαν – ή θα δημιουργούσαν και νέες – αυτές οι επιχειρήσεις ένα παρέμεναν στη χώρα. Το εύρος των τομέων, με τους οποίους ασχολούνται οι παραπάνω είναι τεράστιο, καθώς εκτείνεται από εταιρίες συμβουλευτικές για φοροτεχνικά, νομικά και λοιπά θέματα, μέχρι εταιρίες παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας, κατασκευαστικών ειδών, ειδών διατροφής, ένδυσης, υπόδησης και άλλων.

Αυτό το τεράστιο κύμα, όμως έχει πραγματοποιηθεί για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Η Βουλγαρία είναι μία χώρα με πολύ χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, οπότε και χαμηλούς μισθούς, αλλά και πολύ χαμηλές τιμές για ενοικίαση και αγορά γης και ακινήτων. Επιπρόσθετα, η φορολογία είναι εξαιρετικά πιο κάτω από την αντίστοιχη ελληνική.

Φυσικά, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, έχει πολύ συγκεκριμένη άποψη και λύσεις επί του θέματος, την άποψη εκατομμυρίων Ελλήνων, που δεν επιθυμούν να βλέπουν επιχειρήσεις να μεταφέρονται σε γειτονικές – και μάλιστα προσφάτως, εχθρικές προς την πατρίδα μας – χώρες. Ωστόσο το ελληνικό κράτος μπορεί να αναλύσει το τι θα σήμαινε για την Ελλάδα, η παραμονή αυτών των επιχειρήσεων στο ΑΕΠ της χώρας μας. Χιλιάδες θέσεις εργασίας και εκατομμύρια ευρώ παραμένουν στη χώρα μας, δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στους επιχειρηματίες για περαιτέρω επενδύσεις.

Όμως, τα παραπάνω δεν εμπεριέχονται στην «ατζέντα» των προυχόντων αυτού του τόπου και μόνο ένα πραγματικά Εθνικό κράτος θα προχωρούσε σε ενέργειες, όπως η μείωση φόρων για μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές της παραμεθορίου, που ασχολούνται με πρωτογενή παραγωγή ή μεταποίηση πρώτων υλών, ειδών διατροφής και άλλων ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που ενσαρκώνει σε κάθε της έκφανση το προαναφερθέν Εθνικό κράτος, που θα φέρει την τελειωτική λύση στο σύγχρονο Ελληνικό πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kata-chiliades-metaferontai-oi-ellhnikes-epicheirhseis-sth-boulgaria#ixzz2rpahvxne

Exit mobile version