Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε στην συνέχιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.».

Ο Π. Ζησιμόπουλος μίλησε για την πορεία της Ελληνικής Αμυντικής βιομηχανίας από την ίδρυσή της, καθώς πρόκειται για ένα μείζον σημαντικό πολιτικό και εθνικό θέμα που η κυβέρνηση φέρνει παράτυπα ως τροπολογία εμβόλιμα σε ένα σχέδιο νόμου για το ρεύμα.

Περαιτέρω, επισήμανε ότι έχουμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση που η Ελληνική Πολεμική Βιομηχανία είναι υπό κατάρρευση και η κυβέρνηση παρουσιάζει ένα σχέδιο, το οποίο επιβλήθηκε από το Eurogroup στις 17/12/2013 το οποίο φτιάχνει δύο εταιρείες, με την «καλή» να αναλαμβάνει την κατασκευή και εμπορεία πολεμικού υλικού, η οποία και θα μπορεί πλέον να ενταχθεί στο κοινοτικό πλαίσιο που επιτρέπει την κρατική επιχορήγηση για τις αμυντικές βιομηχανίες. Την ίδια στιγμή η «κακή» εταιρεία που αναλαμβάνει το κομμάτι δραστηριοποίησης των ΕΑΣ σε προϊόντα πολιτικής χρήσης θα τεθεί σε ειδική εκκαθάριση.

Στην πράξη, αν κρίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο μέχρι τώρα έχουν γίνει τα πράγματα, δεν θα έχουμε αμυντική βιομηχανία. Σε πρώτη φάση θα υπάρξει ανεργία στον τομέα αυτό, γιατί εκεί θα οδηγηθούν τα πράγματα. Οι λύσεις του τύπου «εθελουσία έξοδος» και λοιπά δεν θα αποδώσουν και εννοείται ότι θα φύγει αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων, για τους οποίους μάλλον δεν υπάρχει καμμία πρόβλεψη για το τι θα γίνουν.

Από εκεί και πέρα, είναι φανερό ότι δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν την ύπαρξη εθνικής αμυντικής βιομηχανίας. Έχει φανεί ξεκάθαρα η πρόθεση της Κυβέρνησης στα πλαίσια ενός συνολικού εθνικού ξεπουλήματος να αποδυναμωθεί πλήρως η αμυντική βιομηχανία της χώρας για να ικανοποιηθούν άλλα συμφέροντα. Τέλος, τόνισε την αντίθεση της Χρυσής Αυγής στο κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ochi-sto-jepoulhma-ths-ellhnikhs-amuntikhs-biomhchanias-binteo#ixzz2rtjsCmUu

Exit mobile version