Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο θέατρο σκιών από τον υπάλληλο της Μέρκελ

Νέο θέατρο σκιών από τον υπάλληλο της Μέρκελ

Την έναρξη της προεκλογικής περιόδου κήρυξε από βήματος βουλής ο Σαμαράς στην συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Με ασύστολα ψεύδη επεχείρησε να προβεί σε μία αισχρή ψηφοθηρία που θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες με την αγαστή συνεργασία των πρόθυμων στα ψέματα ΜΜΕ. Η όλη του ομιλία περιστράφηκε γύρω από την έννοια του πρωτογενούς πλεονάσματος και στο πώς η κυβέρνηση θα το μοιράσει προεκλογικά για να υφαρπάξει την ψήφο των αφελών.

Η πικρή αλήθεια, που γνωρίζει αλλά δεν ομολογεί ο Σαμαράς, είναι ότι υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί λόγοι που θα αποτρέψουν τον διαμοιρασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος στον χειμαζόμενο, από τα μνημόνια, Ελληνικό Λαό. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι δεν μπορεί να μοιραστεί ένα λογιστικό τέχνασμα στους πεινασμένους και τους απελπισμένους, αφού δεν έχει υλική υπόσταση, αλλά περιορίζεται στην φαντασία του Σαμαρά. Το δεύτερο είναι ότι ακόμα και αν υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα ο Σαμαράς θα έπρεπε να το αποδώσει στους διεθνείς τοκογλύφους, με βάση τις συμφωνίες που ο ίδιος έχει υπογράψει.

Όταν είχε βγει η έκθεση κόλαφος της Τράπεζας της Ελλάδος που έλεγε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά αντιθέτως υπάρχει πρωτογενές έλλειμμα, το υπουργείο είχε απαντήσει ότι «οι δαπάνες που περιλαμβάνονται στο Δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυξημένες κατά 4,6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών» και ότι «τα έσοδα που περιλαμβάνονται στο δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος είναι μειωμένα κατά 1,5 δισ. ευρώ και αυτό γιατί δεν περιλαμβάνονται τα έσοδα από τη απόδοση των ελληνικών ομολόγων που μας αποδίδουν οι Ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες».

Η λογική, δηλαδή, πίσω από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την κυβέρνηση είναι σαν να πει ένα νοικοκυριό ότι «δεν βάζω στο λογαριασμό τις δόσεις που έχω να πληρώσω και μετά προσθέτω και τα λεφτά του γείτονα στον προϋπολογισμό μου». Κάτι τέτοιο βέβαια όπως είναι ευκόλως αντιληπτό είναι τουλάχιστον φαιδρό, όμως είναι η πλήρης αλήθεια για το σαμαρικό «πρωτογενές πλεόνασμα». Ας υποθέσουμε, όμως, προς στιγμήν ότι αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα υπήρχε και δεν ήταν απλά και μόνο ένα λογιστικό τρικ. Ο Σαμαράς και πάλι δεν θα μπορούσε να το μοιράσει για να πάρει ψηφαλάκια, αφού το έχει ήδη υποσχεθεί αλλού. Ο λόγος; Μα, φυσικά, η έκθεση του Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012, στην οποία η Ελλάδα είχε πάει με κυβέρνηση Σαμαρά.

Τι λέει λοιπόν η έκθεση του Eurogroup: «Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της και το 30% τυχόν επιπλέον πλεονασμάτων, σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές της».

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: “Ο υπάλληλος της Μέρκελ εμμένει στο παραμύθι του πλεονάσματος, την ώρα που χιλιάδες Έλληνες πεθαίνουν και εκατομμύρια οδηγούνται στην ανεργία. Τα ψέματά του δεν θα αποτρέψουν την εκλογική του συντριβή και ο ελληνικός λαός με την ψήφο του θα ελευθερώσει την Πατρίδα από τα δεσμά των ξένων τοκογλύφων και των εγχώριων υποτακτικών τους. Πρωτογενές πλεόνασμα μπορεί να επιτύχει μόνο μία εθνική κυβέρνηση που θα εκμεταλλευθεί τον πλούτο της Πατρίδας μας προς όφελος των Ελλήνων“.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-theatro-skiwn-apo-ton-upallhlo-ths-merkel-samara#ixzz2rtsE58DL

Exit mobile version