Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το θράσος των νεοδημοκρατών: Εμπαίζει τους Έλληνες ο Δένδιας για την λαθρομετανάστευση

Το θράσος των νεοδημοκρατών: Εμπαίζει τους Έλληνες ο Δένδιας για την λαθρομετανάστευση

Μία από τις κύριες πηγές της πληγής που μαστίζει τους δρόμους των ελληνικών πόλεων είναι η λαθρομετανάστευση και μία από τις κύριες αιτίες του συνωστισμού εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα είναι η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ. Την εν λόγω συνθήκη θυμίζουμε την υπέγραψε η κυβέρνηση Σημίτη το 2002, με την στήριξη της τότε ΝΔ.

Η πρώτη απόπειρα της συγκυβέρνησης του μνημονίου να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά τον πόνο των συμπολιτών μας, που δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους, αφότου νυχτώσει, ήρθε με τις εξαγγελίες του «Ξένιου Δία» και τις βόλτες Σαμαρά στο κέντρο των Αθηνών, αφότου βέβαια η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει εκκαθάριση της περιοχής. Η ΝΔ διακήρυξε τότε ότι το κέντρο «καθάρισε», χωρίς βέβαια ποτέ να έχει γίνει κάτι τέτοιο, όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και τα στατιστικά στοιχεία για την εγκληματικότητα.

Τώρα η  κυβέρνηση επανέρχεται με περίσσιο θράσος να ξαναπουλήσει «αντιμεταναστευτική» πολιτική στους Έλληνες, όπως κάποτε πωλούνταν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Ο Δένδιας, λοιπόν, ανακοίνωσε τις αλλαγές που σχεδιάζει για την αστυνομία και ακούστηκε και το αμίμητο ότι ο Δένδιας θα δημιουργήσει το… ελληνικό FBI. Αυτά, βέβαια, είναι στα πλαίσια ασόβαρων δηλώσεων όπως το δωρεάν wifi του πρωθυπουργού και δεν χρίζουν σοβαρής απαντήσεως. Προχείρως να πούμε ότι θα είναι πολύ αστείο να δούμε τι σόι… FBI θα στήσει ο υπουργός που του «ξέφυγε» ο Ξηρός, ο Μαζιώτης και ο Παλαιοκώστας (όταν ήταν υπουργός δικαιοσύνης…).

Το σοβαρό και παράλληλα σκανδαλώδες που είπε ο Δένδιας ήταν άλλο και σας το παραθέτουμε, επί λέξει: «διαφωνήσαμε με το Δουβλίνο ΙΙ, δηλαδή τη λογική των “Δουβλίνων” ότι η χώρα που μπαίνει ο μετανάστης αυτή είναι και αρμόδια. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί να είμαστε αρμόδιοι, πρέπει να υπάρχει κατανομή».

Δεν θα πάμε πολύ πίσω. Θα επιστρέψουμε στο 2011 οπόταν ο Δένδιας ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και θα τον ρωτήσουμε τι είχε πράξει το κόμμα του στην περίπτωση της Συμβάσεως Ελλάδας – Γερμανίας για τους μετανάστες, η οποία είναι στα πλαίσια του κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙ».Βασιζόμενοι στις δηλώσεις Δένδια, θα πρέπει να είχε καταψηφίσει αυτή τη σύμβαση η ΝΔ.

Διαβάζουμε, όμως, στον «Ριζοσπάστη» της εποχής τα ακριβώς αντίθετα, που βγάζουν τον Δένδια ψεύτη:

«ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Στα πρότυπα του «Δουβλίνο 2»

Κυρώθηκε χτες στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Καταψήφισε το ΚΚΕ

Μια ακόμη διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που ενισχύει την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου Νο 2, κυρώθηκε χτες στη Βουλή, με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.»

Ας ψάξει ο Δένδιας το αρχείο του «Ριζοσπάστη». Το έχει σίγουρα ο Αβραμόπουλος. Και αφότου θυμηθεί τι είχε πράξει τότε, ας επανέλθει με νέες δηλώσεις, διορθωτικές. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-thrasos-twn-neodhmokratwn-empaizei-tous-ellhnes-o-dendias-gia-thn-lathro#ixzz2rtvKpBha

Exit mobile version