Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η νέα επικοινωνιακή γραμμή της Συγγρού – Ασύστολα ψεύδη «με εντολή Σαμαρά»

Τον τελευταίο καιρό έχει εκδηλωθεί σε χείριστο βαθμό η επικοινωνιακή γραμμή που θα ακολουθήσει η ΝΔ στο δρόμο προς τις διπλές ή τριπλές εκλογές του Μαΐου. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου είναι εξόχως απογοητευτικές, αφού η ΝΔ καταρρέει σε όλα τα μέτωπα, όντας πλέον τρίτο κόμμα και φοβούμενη τα χειρότερα. Ο μοναδικός δείκτης που η ΝΔ φαίνεται να «κρατάει» είναι ο δείκτης της «καταλληλότητας», ο οποίος όμως είναι πλασματικός και πάντα επικρατεί σε αυτόν ο εν ενεργεία πρωθυπουργός.

Με φόντο τις δημοσκοπήσεις αυτές που δείχνουν φανερά ότι η ΝΔ ακολουθάει την πορεία του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική ανυπαρξία, τα «τσακάλια» της Συγγρού μηχανεύτηκαν την νέα επικοινωνιακή στρατηγική τους, που ακούει στο όνομα «Με εντολή Σαμαρά». Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να παρουσιαστούν όλες οι ενέργειες της κυβέρνησης ως «εντολές του πρωθυπουργού», με σκοπό να επενδύσουν πάνω στον μόνο δημοσκοπικό δείκτη που δεν έχουν καταρρεύσει ακόμα.

Ακούσαμε έτσι απίθανα πράγματα και γελάσαμε πραγματικά πολύ με τις ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της ΝΔ, που τουλάχιστον μία φορά θύμισαν το παλιό παιγνίδι «Μονόπολη». Το όλο δρώμενο, βέβαια, δεν είναι καθόλου για αστείο καθώς οι νεοδημοκράτες γυρνούν και ψευδολογούν επί παντός του επιστητού, κοροϊδεύοντας τον κοσμάκη και γενόμενοι πολιτικό ανέκδοτο. Συνοψίζοντας εν τάχει η ΝΔ στον χρόνο που μένει μέχρι τις ευρωεκλογές θα καταργήσει όλα τα μέτρα που πήρε έως τώρα και μετά θα πετάξει έξω από την χώρα την τρόικα, χάρη στον σούπερ ήρωα Σαμαρά.

Το γεγονός ότι το σύνολο των εξαγγελιών που τιτλοφορούνται «με εντολή Σαμαρά» είναι ψευδείς το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν και πάλι, όμως είναι τουλάχιστον αισχρό να διεξάγεται ένα εμπόριο ελπίδας, με μοναδικό σκοπό την διατήρηση της κυριαρχίας του μνημονίου στην Πατρίδα μας, είτε μέσω συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, είτε μέσω συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Είναι επίσης σκανδαλώδες ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ έχει ευθυγραμμιστεί με αυτή τη γραμμή του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, γεγονός που καταδεικνύει την ένδεια και την παντελή έλλειψη αληθινής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, αφού οι δημοσιογραφίσκοι απλώς αναμασούν τις ανακοινώσεις Σαμαρά, χωρίς να μπαίνουν στον κόπο να διενεργήσουν τον στοιχειώδη έλεγχο για την αλήθεια των ισχυρισμών.

Το πρόβλημα στην όλη επικοινωνιακή πολιτική της συγκυβέρνησης είναι ότι με αυτό τον τρόπο, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί έναν δημοσκοπικό δείκτη αμφιβόλου αξιοπιστίας, πέφτει σε ένα λογικό σφάλμα, που θα οδηγήσει στην ακόμα γρηγορότερη αποδόμηση της κυβέρνησης.

Εφόσον τα πάντα είναι «με εντολή Σαμαρά», να υποθέσουμε ότι και η απελευθέρωση Ξηρού ήταν «με εντολή Σαμαρά»; Ή μήπως αυτό ήταν λόγω της ανικανότητας των υπουργών; Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι ακόμα και η βέλτιστη εφαρμογή του συγκεκριμένου επικοινωνιακού δόγματος δεν αρκεί για να συγκαλύψει την ανικανότητα της κυβέρνησης έστω και να υποκριθεί μία σωστή πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-nea-epikoinwniakh-grammh-ths-suggrou-asustola-pseudh-me-entolh-samara#ixzz2s4dQVpqD

Exit mobile version