Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διαστρέβλωση της αλήθειας από τον ΔΟΛ: Η δημοσιογραφική αλητεία και τα επεισόδια τούρκων και αναρχικών

Η διαστρέβλωση της αλήθειας από τον ΔΟΛ: Η δημοσιογραφική αλητεία και τα επεισόδια τούρκων και αναρχικών

Ρίγησαν όλοι χθες με το μήνυμα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων Εθνικιστών στην Πλατεία Ρηγίλλης. Επρόκειτο, όπως μαρτυρούν οι εικόνες και τα βίντεο, για μία συγκέντρωση με εξαιρετικό παλμό, πλήρως ειρηνική, όπου οι Έλληνες Πατριώτες και Εθνικιστές, διατράνωσαν το φρόνημα τους με πλήρη τάξη. Την ίδια ώρα τούρκοι πράκτορες και ρεμάλια της αριστεράς και… της προόδου έστησαν λίγο πιο κάτω παράνομες αντισυγκεντρώσεις, τις οποίες υπέθαλψε ουσιαστικά η χούντα του μνημονίου, προκειμένου να δικαιολογηθεί η απόφαση Δένδια για απαγόρευση της πορείας των Εθνικιστών.

Γράφαμε, σχετικώς χθες: «Το κυβερνητικό σχέδιο για ματαίωση της εκδήλωσης των Ιμίων απέτυχε παταγωδώς. Παρά τις κρατικές απαγορεύσεις και την παρακρατική τρομοκρατία, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες πατριώτες και Εθνικιστές έδωσαν δυναμικό παρόν και τίμησαν τους Ήρωες του Ελληνισμού. Από νωρίς το απόγευμα αναρχικά στοιχεία με κράνη και ρόπαλα προπηλάκιζαν διερχόμενους πολίτες στην πλατεία Συντάγματος, με την αστυνομία παντελώς αδιάφορη. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και τούρκοι, όπως απεδείχθη στη συνέχεια (σε μία αντισυγκέντρωση για τα Ίμια βέβαια, μόνο τούρκοι, αλλά και αφελληνισμένα κοπρόσκυλα της άκρας αριστεράς μπορεί να συμμετέχουν). Όταν η εκδήλωση στο μνημείο των Ιμίων ξεκίνησε, έπαψε να εξυπηρετεί κάποιον σκοπό η αντισυγκέντρωση του Συντάγματος. Έτσι ξεκίνησαν εκτεταμένα επεισόδια που έφθασαν μέχρι το Μοναστηράκι, με στόχο η είδηση στα κεντρικά δελτία να μην είναι η μεγαλειώδης εκδήλωση των Ιμίων, αλλά ότι η Αθήνα έγινε και πάλι γυαλιά-καρφιά.»

Ας δούμε τώρα τους τίτλους για την συγκεκριμένη δήλωση, όπως αυτή αναρτήθηκε στους ιστοτόπους του ΔΟΛ και έχοντας κατά νου ότι οι περισσότεροι αναγνώστες αναλίσκονται κυρίως σε τίτλους και υπότιτλους, αγνοώντας συνήθως τον κύριο όγκο του κειμένου:

«Το Βήμα»:  «Επεισόδια σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο – Συγκρούσεις αντιφασιστών με χρυσαυγίτες – Ακολούθησε επέμβαση των ΜΑΤ»

«Τα Νέα»: «Συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών και αντιφασιστών για τα Ιμια στην Αθήνα – Μικροεπεισόδια με 14 συλλήψεις και 20 προσαγωγές»

Διαβάζοντας κανείς τους τίτλους των δύο αυτών αναρτήσεων υποθέτει ότι συγκρούστηκαν Χρυσαυγίτες και οι αναρχικοί. Πηγαίνοντας όμως πιο βαθιά μέσα στην είδηση, διαβάζοντας το κείμενο, βλέπει ότι ο τίτλος είναι παραπλανητικός και ψευδήςΣας παραθέτουμε το κείμενο της είδησης από «Το Βήμα»:

«Μικροεπεισόδια με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών από την πλευρά των αστυνομικών των ΜΑΤ σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Συντάγματος και στο Μοναστηράκι.

Στο Σύνταγμα, κατά τα επεισόδια, τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς». Σύμφωνα με τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ο τραυματίας φέρεται να έχει κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν όταν άτομα που συμμετείχαν στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, επεχείρησαν  να επιτεθούν μπροστά στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, σε άλλα άτομα που έκριναν ότι ήταν χρυσαυγίτες. Τότε έγινε η επέμβαση των ΜΑΤ.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο κινήθηκαν προς το Μοναστηράκι,. Εκεί ορισμένοι εντόπισαν κάποιον που είχε μέσα σε σακίδιο φόρμα παραλλαγής και επιχείρησαν να τον προπηλακίσουν. Τότε έγινε νέα επέμβαση των ΜΑΤ.

Οι αστυνομικοί στο Μοναστηράκι προχώρησαν σε προσαγωγές ακόμη και από τις αποβάθρες του σταθμού του ηλεκτρικού, ο οποίος έκλεισε και προσωρινά διεκόπησαν τα δρομολόγια στο τμήμα Ταύρος-Αττική.»

Όπως βλέπουμε λοιπόν, το «Βήμα» παραδέχεται στο κείμενο του ότι η είδηση έχει όπως ακριβώς παρατέθηκε από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής. Επιλέγει όμως να χρησιμοποιήσει έναν παραπλανητικό τίτλο για να βάλει την Χρυσή Αυγή στο κάδρο των επεισοδίων, παρότι αυτά ήταν αποκλειστικότητα των τούρκων των αναρχικών και των ΜΑΤ.

Με τέτοιου είδους ψέμματα πορεύεται και η όλη πολεμική του καθεστώτος εναντίον του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή. Να ξέρουν, όμως, οι καναλάρχες, οι εργολάβοι και οι ιδιοκτήτες εφημερίδων ότι δεν μπορούν να κερδίσουν. Γιατί η Αλήθεια πάντα νικάει το ψεύδος. Το Φως πάντα κατασκορπίζει τα σκοτάδια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-diastreblwsh-ths-alhtheias-apo-ton-dol-emplekoun-thn-chrush-augh-se-epeis#ixzz2sBOY50gj

Exit mobile version