Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μια ρήση και η ερμηνεία της

Μια ρήση και η ερμηνεία της

Η ανήθικη και παράνομη δίωξη εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ διεξάγεται πέρα από κάθε λογική εκτίμηση. Πολύ περισσότερο, όμως, βρίσκεται πέρα από κάθε θετική ηθική εκτίμηση. Μια δίωξη ξεκάθαρα πολιτικού χαρακτήρα, την οποία έχουν το θράσος να ονοματίζουν ως ποινική, την στιγμή που όλες οι ερωτήσεις στους ανακρινόμενους αφορούν στις ιδέες τους αλλά και τις απόψεις, τα άρθρα και τις ομιλίες άλλων. Το «1984» του Όργουελ γίνεται μια εφιαλτική πραγματικότητα καθώς αυτό, το οποίο διώκεται, είναι αναμφίβολα το Φρόνημα. Η τακτική των ανακριτριών είναι να απομονώνουν φράσεις και γραπτά και να τους δίνουν το δικό τους αυθαίρετο συμπέρασμα, «δαιμονοποιώντας» τα και δίνοντάς τους τραγικές διαστάσεις με την αυθαίρετη νοηματική επιμήκυνση που τους κάνουν.

Την «τιμητική» της είχε μια φράση του Ιμμάνουελ Καντ, ο οποίος στο βιβλίο του «Η μεταφυσική της Ηθικής» είχε υποστηρίξει ότι «όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα δεν μπορεί να παραπονιέται στην συνέχεια όταν οι άλλοι τον ποδοπατούν». Δεν ξέρουμε αν οι εφέτες-ανακρίτριες γνωρίζουν τον Καντ και την φράση του. Έτσι κι αλλιώς τα λεγόμενά του δεν συνάδουν με την νοοτροπία του βολέματος και της αρπαχτής που καθιέρωσε το μεταπολιτευτικό σύστημα, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα αυτοχαρακτηρίζεται ως «συνταγματικό τόξο». Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν μπορούν να καταλάβουν το νόημα της. Ή μήπως, τελικά, επειδή ακριβώς ήξεραν την φράση και το αληθινό νόημά της γι’ αυτό και ενοχλήθηκαν από τα λεγόμενα αυτά; Γιατί η συγκεκριμένη ρήση του Καντ έχει να κάνει με το τι πραγματικά νιώθουν τόσο οι ειδικές ανακρίτριες όσο και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι που τους ανέθεσαν να κατακρεουργήσουν την έννοια της Δικαιοσύνης επάνω στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΜήπως, λοιπόν, η ουσία της φράσης του φιλοσόφου αντικατοπτρίζει το πώς θέλουν οι εξουσιαστές μας την συμπεριφορά των Ελλήνων, τόσο απέναντί τους όσο και απέναντι των διεθνών τοκογλύφων που κατέχουν την Πατρίδα μας;

Σύμφωνα με αυτό το σκεπτικό, το σύστημα και οι εκφραστές του θέλουν να καταστήσουν τους συμπατριώτες μας αδύνατους και ανήμπορους να αντιδράσουν. Να τους καλλιεργήσουν την πεποίθηση ότι οι δυνάμεις τους, η αξιοπρέπειά τους, η σκέψη τους είναι αντάξια ενός σκουληκιού, το οποίο δεν μπορεί επ’ ουδενί να ξεφύγει από την μοίρα του που είναι να σέρνεται επί της γης… Ότι ο μόνος λόγος, για τον οποίο υπάρχουν, είναι να εξυπηρετούν τα στενά συντηρητικά συμφέροντα του πολιτικού, κοινωνικού και εκδοτικού κατεστημένου, το οποίο δεν έχει Αρχές, Ήθος, Αξίες αλλά νοιάζεται μόνο για την δική του αυτάρκεια και ικανοποίηση. Είναι, επομένως, λογικό όταν συμβαίνει κάτι που απειλεί να διαταράξει αυτή την μακρόχρονη «σχέση» αφέντη και δούλου, οι ευρισκόμενοι στον ρόλο του αφέντη να ενοχληθούν σφόδρα. Όχι μόνο μ’ αυτούς που μέχρι τότε εξουσίαζαν και τους φέρονταν ως ερπετά αλλά κυρίως με Εκείνους, οι οποίοι είναι οι υπεύθυνοι για την επιχείρηση μετατροπής των μέχρι πρότινος δούλων τους σε Ελεύθερους και Υπερήφανους Έλληνες.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, λοιπόν, με τους μακρόχρονους Αγώνες της να ανορθώσει την χαμένη Τιμή και Αξιοπρέπεια των Ελλήνων, να τους εμφυσήσει ένα Όραμα και μια Προοπτική αντάξια της Ιστορίας των Προγόνων τους «μπήκε στο μάτι» όλων αυτών που βολεύονται με την σημερινή κατάστασηΈνα Πολιτικό Κίνημα Ανθρώπων που ζουν ΓΙΑ τις Ιδέες και όχι ΑΠΟ τις Ιδέες. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έδειξε έναν δρόμο Αυτογνωσίας και Αυθεντικής Ελληνικότητας σε χιλιάδες Έλληνες, Άνδρες και Γυναίκες. Η έλευση του Μνημονίου γκρέμισε κάθε ψευδαίσθηση υλικής ευημερίας, φανερώνοντας το απαίσιο αντεθνικό και αντιλαϊκό πρόσωπο του συστήματος. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ψηφίστηκε από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες, ακριβώς επειδή δεν είχε την παραμικρή ευθύνη για την τραγική κατάσταση της Χώρας, επειδή αρνήθηκε να γίνει «σαν τα μούτρα τους» και επειδή, με τον αυθόρμητα Γνήσιο Λαϊκό Χαρακτήρα της, έδωσε Πνοή και Ελπίδα για ένα καλύτερο Αύριο αυτού του τόπου, βασιζόμενη σ’ ένα πλήρες πολιτικό πρόγραμμα θέσεων και προτάσεων. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αρνήθηκε να συμβιβαστεί, να κάνει εκπτώσεις στις Ελληνικές της Αξίες, να ενσωματωθεί ανώδυνα στο πολιτικό σύστημα και να διαψεύσει-προδώσει τις ελπίδες όλων των Ελλήνων που την εμπιστεύθηκαν. Και επειδή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει με συνέπεια την Έντιμη και ΅Νόμιμη προσπάθειά της για την Επανελληνοποίηση του Τόπου, γι’ αυτό και ακόμη περισσότεροι Έλληνες την εμπιστεύονται και την ακολουθούν σήμερα. Το σύστημα, λοιπόν, έχοντας σε συντεταγμένη υπηρεσία το ποικίλο υπηρετικό του προσωπικό χρησιμοποιεί κάθε ανήθικο, ανέντιμο και παράνομο μέσο για να εξοντώσει ηθικά, πολιτικά αλλά και φυσικά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τους Ανθρώπους που την αποτελούν. Εμείς, κινούμενοι στην Ηθική του Καντ, αρνούμαστε να χάσουμε τα αναφαίρετα Δικαιώματά μας και να τα αφήσουμε να ποδοπατούνται. Δεν πρόκειται ποτέ να μεταμορφωθούμε σε σκουλήκια, ώστε να μας πατούν ανενόχλητοι. Γιατί είμαστε Έλληνες Συνειδητοποιημένοι! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mia-rhsh-kai-h-ermhneia-ths#ixzz2sGJtnZgQ

Exit mobile version