Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι τοκογλύφοι διατάζουν, οι μνημονιακοί εκτελούν: Έκτακτος φόρος σε καταθέσεις και περιουσίες

Οι τοκογλύφοι διατάζουν, οι μνημονιακοί εκτελούν: Έκτακτος φόρος σε καταθέσεις και περιουσίες

Πληθαίνουν σκόπιμα οι απόψεις των τοκογλύφων για κούρεμα καταθέσεων

Το σενάριο του κουρέματος επανέρχεται στο προσκήνιο από τα «πάρτι χρεών» των κυβερνήσεων και τα «δανεικά όργια» των τραπεζών, όπως αυτό συνέβαινε τα τελευταία χρόνια σε χώρες της ευρωζώνης.

Διαβάζουμε λοιπόν στο καθεστωτικό Βήμα της Κυριακής, τον οικονομολόγο Ντάνιελ Στέτλερ να λέει ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει βίαια. Μόνο μια γενναία έκτακτη εισφορά και αιματηροί φόροι (ως και 30%) επί των μεγάλων περιουσιών και κληρονομιών μπορούν να εξασφαλίσουν τη σωτηρία της χώρας. Ο Στέλτερ δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Πρόκειται για αναλυτή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος Boston Consulting Group, το οποίο παρέχει συμβουλές σε κυβερνήσεις, τράπεζες και επιχειρήσεις, με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Η κατάσταση που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα με τις προτροπές κάτι τύπων σαν και αυτόν και με την υπογραφή των μνημονιακών πολτικάντηδων δεν αφήνουν άλλο περιθώριο στον Στέλτερ από το να προτείνει εσωτερικό κούρεμα των καταθέσεων που έχει γίνει πολύ της μόδας. Η αφετηρία του είναι η παρατήρηση ότι ακριβώς στις «προβληματικές» χώρες η αξία των περιουσιών είναι πολλαπλάσια εκείνης των χρεών και ότι επομένως οι πρώτες θα μπορούσαν να συμβάλουν αποφασιστικά στη μείωση των τελευταίων.

Ήδη το περασμένο φθινόπωρο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε ζητήσει να επιβληθεί ένας τέτοιος έκτακτος φόρος επί των περιουσιών ύψους 10%. Μάλιστα προ ημερών το ίδιο σενάριο επανέφερε στο προσκήνιο και η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας.  

Οι τοκογλύφοι ήδη δείξει τις προθέσεις τους το μόνο που απομένει είναι ο χρόνος κατά τον οποίο η χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά θα εκτελέσει τις διαταγές τους με το λιγότερο πολιτικό κόστος… 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oi-tokoglufoi-diatazoun-oi-mnhmoniakoi-ekteloun-ektaktos-foros-se-katathese#ixzz2sGKxywPl

Exit mobile version