Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο μνημόνιο ανήγγειλε ο Σόιμπλε

Νέο μνημόνιο ανήγγειλε ο Σόιμπλε

Μπορεί στην συγκυβέρνηση του Μνημονίου να έχουν αρχίσει ήδη να μοιράζουν στα λόγια το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα, μπας και καταφέρουν να πείσουν κανένα αφελή να τους ψηφίσει, όμως στην Γερμανία δεν χαμπαριάζουν από τις επικοινωνιακές κορώνες της συγκυβέρνησης. Βλέπουν ότι συντόμως ο «πελάτης» Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώνει κανονικά τις δόσεις των δανείων που μας έδωσαν με το αζημίωτο και επίσης βλέπουν ότι συντόμως οι υποτακτικοί τους θα είναι παρελθόν.

Έτσι, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, που επικαλείται το περιοδικό “Der Spiegel”, ο Σόιμπλε ετοιμάζει ένα νέο πακέτο «βοήθειας», ήτοι ένα νέο μνημόνιο, ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι μετά τις εκλογές θα αρχίσουν να φτάνουν και επίσημα τα μαντάτα στον κοσμάκη που θα έχει ψηφίσει την νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο Σόιμπλε ετοιμάζει ένα νέο δάνειο ύψους 10 έως 20 δισ. ευρώ και πλέον έχει αρχίσει και συζητάει ένα ενδεχόμενο PSI 2, όπως αυτό που διέλυσε προ καιρού τα ασφαλιστικά ταμεία και έφερε σε απελπισία τους μικροομολογιούχους. Παράλληλα ετοιμάζεται νέο πακέτο μέτρων με αλλαγές που θα αφορούν νέους φόρους, αλλά και «αποτελεσματικότερη» εφορία. Μιλάμε, δηλαδή, για δημεύσεις περιουσιών, αρπαγή των φόρων απευθείας από τις καταθέσεις κλπ.

Επειδή, όμως, οι υποτακτικοί τους στην Αθήνα βρίσκονται σε δεινή θέση, η σειρά με την οποία θα γίνουν οι κινήσεις της Γερμανίας, είναι σαφής. Θα δώσουν πρώτα το δάνειο και ακολούθως μετά την ψήφο θα απαιτήσουν τα μέτρα, τα οποία πρόθυμα θα πάρει η επόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.Απλώς επειδή ο κόσμος είναι πλέον αλλεργικός στην λέξη «μνημόνιο», ίσως να ονομαστεί με άλλο τρόπο η όλη συμφωνία, ώστε να μην προκληθούν τόσες πολλές αντιδράσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-mnhmonio-anhggeile-o-soimple#ixzz2sGOvf8VP

Exit mobile version