Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, οι ποιητικές του ανησυχίες και η υποκρισία

Ο Χέρμαν βαν Ρομπέι, οι ποιητικές του ανησυχίες και η υποκρισία

Πριν πούμε το οτιδήποτε να θυμίσουμε ότι στις απορρίψεις των αιτήσεων αποφυλάκισης του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, και του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά, ως μόνα επιχειρήματα τέθηκαν βιβλία και άρθρα. Πάμε τώρα να δούμε μία συναφή είδηση που δεν αφορά βιβλία και άρθρα, αλλά ένα ποίημα. Η εφημερίδα “Liberation” αποκάλυψε ότι στην ιστοσελίδα του Χέρμαν βαν Ρομπέι, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπάρχει ανηρτημένο ένα ποίημα του φλαμανδού ποιητή Cyriel Verschaeve.

Ο συγκεκριμένος ποιητής υπήρξε συμπαθών του ναζιστικού καθεστώτος προ του πολέμου και κατά την διάρκεια του πολέμου αναμίχθηκε στην στρατολόγηση εθελοντών για την «Φλαμανδική Λεγεώνα». Αργότερα καταδικάστηκε σε θάνατο από βελγικό δικαστήριο, ποινή η οποία ουδέποτε εκτελέστηκε αφού δεν εκδόθηκε ποτέ στο Βέλγιο από την Αυστρία, όπου και πέθανε το 1949.

Το 2007 ο Ρομπέι ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ποίημα του εν λόγω ποιητή, με την ονομασία «Ο Γλάρος», το οποίο παραμένει ανηρτημένο έως και σήμερα παρότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν ενήμερος για το πολιτικό παρελθόν του ποιητή τουλάχιστον από το 2009, γεγονός που αποδεικνύουν τα σχόλια της ανάρτησης. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, παρά την δημοσιότητα που έχει λάβει το εν λόγω ζήτημα.

Ουδείς  μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει την δίωξη ή έστω την παραίτηση του Ρομπέι με βάση ένα ποίημα, το οποίο μάλιστα δεν περιέχει κανενός είδους πολιτικό μήνυμα. Δεν χρειάζεται βέβαια να πούμε ότι αν το εν λόγω ποίημα ήταν ανηρτημένο στην ιστοσελίδα κάποιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, θα ήταν ήδη μέρος της δικογραφίας και όλοι θα έπρεπε να ερμηνεύσουν το ποίημα ενώπιον των ανακριτριών, σαν να πρόκειται για πανελλαδικές εξετάσεις.

Η διαφορά έγκειται στο ότι ο Ρομπέι δεν κόβει ψήφους από τον Σαμαρά και την χούντα του, αλλά αντιθέτως με κατά καιρούς παρεμβάσεις του επιχειρεί την στήριξη της εν Ελλάδι κλεπτοκρατίας. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-cherman-ban-rompei-oi-poihtikes-tou-anhsuchies-kai-h-upokrisia#ixzz2scdljvwB

Exit mobile version