Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νοθευμένη δικαιοσύνη στην Ελλάδα του μνημονίου – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης στην επίκαιρη ερώτησή του έθιξε το θέμα σχετικά με τη διάταξη του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που πέρασε η Συγκυβέρνηση, με την οποία περιστέλλεται το δικαίωμα πληροφόρησης του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα, η πρωτοφανής αυτή για τα δικαστικά χρονικά διάταξη, που εισάγει για πρώτη φορά στο ελληνικό Δίκαιο την ευθεία νόθευση του απόλυτου δικαιώματος του κατηγορουμένου για πλήρη γνώση της κατηγορίας για την οποία καλείται να απολογηθεί, έρχεται σε ευθεία αντίθεση τόσο με το Σύνταγμα όσο και με την ΕΣΔΑ. Στην Ελλάδα του 2014 οι εισαγγελείς θα αποφασίζουν εάν κάποιος θα δικαστεί, αφού πρώτα του έχει απαγορευθεί να έχει πρόσβαση στα στοιχεία εναντίον του!

Ξεμπρόστιασε, δε, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αθανασίου καθώς φανέρωσε ότι η εν λόγω διάταξη πέρασε για να μην μπορούν οι αδίκως κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής να πάρουν ακόμα και την δικογραφία τους. Η χούντα του μνημονίου έχει καταλύσει κάθε θεσμό, ενώ η δικαιοσύνη σύρεται από την κομματοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/notheumenh-dikaiosunh-sthn-ellada-tou-mnhmoniou-binteo#ixzz2sjVBJQ6s

Exit mobile version