Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Σαμαράς με εντολή Σόιμπλε ετοιμάζεται να «δέσει» την Ελλάδα για άλλα 50 χρόνια!

Ο Σαμαράς με εντολή Σόιμπλε ετοιμάζεται να «δέσει» την Ελλάδα για άλλα 50 χρόνια!

Με εντολή Σόιμπλε το νέο Μνημόνιο – Προβλέπει επιμήκυνση χρέους, δάνειο 15-17 δισ. ευρώ και «ρήτρα» μεταρρυθμίσεων

Τη σφραγίδα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει όπως όλα δείχνουν το νέο Μνημόνιο που έρχεται στην Ελλάδα, με στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού την επόμενη τριετία. 

Σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο, θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρεμβάσεις στο δημόσιο τομέα και τη φορολογία, ακόμη και ρήτρα μεταρρυθμίσεων, με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής το 2017,

Όπως αναφέρουν τα δημοσίευματα, το νέο σχέδιο για την Ελλάδα συντάσσεται από τα στελέχη του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών κατ’ εντολή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Βάση του νέου Μνημονίου θα αποτελέσει το σχέδιο για μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους. Άλλωστε, ο Γερμανός υπουργός φέρεται να πιστεύει πως «οι Έλληνες δεν έχουν κράτος» και ότι «απαιτείται αναδόμηση εκ βάθρων».

Το νέο Μνημόνιο θα προβλέπει δάνειο ύψους από 15 έως 17 δισ. ευρώ, δεν θα περιλαμβάνει άμεσα εισπρακτικά μέτρα και θα έχει «ρήτρα μεταρρυθμίσεων» με αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής μέχρι το 2017. Η πρόταση του Σόιμπλε σε γενικές γραμμές προβλέπει επιμήκυνση έως και 50 χρόνια στα δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από τις άλλες χώρες και το ευρωπαϊκό ταμείο ESM, μείωση των επιτοκίων τους και πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 15-20 δισ. ευρώ.

Η διαφορά δηλαδή ποια είναι; Αντί για νέο μνημόνιο θα επεκταθεί το υπάρχον για άλλα 50 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-samaras-me-entolh-soimple-etoimazetai-na-desei-thn-ellada-gia-alla-50-chr#ixzz2svJca7Eb

Exit mobile version