Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εσχάτη προδοσία: ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΣ αναγνώρισαν οι προδότες

Εσχάτη προδοσία: ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΝΙΣΤΩΝ ΚΡΑΤΟΣ αναγνώρισαν οι προδότες

Στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, εκεί που έφτασαν τα Noratlas με την ηρωική Α’ Μοίρα Καταδρομών το 1974, το κοινό ανθελληνικό ανακοινωθέν Αναστασιάδη και Έρογλου

Οι εθνικοί μειοδότες Σαμαράς και Βενιζέλος νεκρανάστησαν το εθνοκτόνο σχέδιο Ανάν και νομιμοποιούν με τις ανθελληνικές τους δηλώσεις την τουρκική εισβολή

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για το εκτρωματικό σχέδιο που επιβλήθηκε από τις ΗΠΑ και οι ελλαδίτες και κύπριοι ολετήρες τρέχουν να υλοποιήσουν παραδίδοντας στην Άγκυρα «κοινότητα» και ανοίγοντας της το δρόμο να «τουρκοποιήσουν» το νησί σε χρόνο «μηδέν». «Οι ενδιαφερόμενες πλευρές επέδειξαν τόση ισχυρή θέληση να βοηθήσουν», είπε ο Νταβούτογλου προσθέτοντας πως «τα Η.Ε., η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και οι εγγυήτριες δυνάμεις, η Ελλάδα και η Τουρκία, κατέβαλαν σοβαρές προσπάθειες».

Βέβαια η Ελλάδα και οι Σαμαροβενιζέλοι κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες μαζί με τον ολετήρα Αναστασιάδη να παραδώσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και από κράτος να την κάνουν «κοινότητα», παραχωρώντας ταυτόχρονα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ στους Τουρκοκύπριους και στην Άγκυρα.

Σήμερα στις 11:30 στον υπό προστασία των Ηνωμένων Εθνών χώρο του αεροδρομίου Λευκωσίας οι Αναστασιάδης -Έρογλου, παρουσία της ειδικής συμβούλου του γ.γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάντενχαιμ επικύρωσαν το κοινό ανακοινωθέν για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό σε μία εντελώς διαφορετικά όμως βάση. Σε αυτή που θέλει δύο κοινότητες. Στον ίδιο ακριβώς χώρο, τον Ιούλιο του 1974 οι Έλληνες Καταδρομείς της Α’ ΜΚ συνέτριψαν την προέλαση του Ατίλα και κράτησαν ελεύθερη την μισή Λευκωσία.

Με τις νέες εξελίξεις, το ελλαδιστάν έτσι νομιμοποιεί τους τουρκοκύπριους και κυρίως τους τούρκους εποίκους σε μία διαδικασία ανάδειξης δύο κοινοτήτων. Ποιες κοινότητες; Πάγια θέση της ελληνικής και της κυπριακής πλευράς είναι ότι το Κυπριακό μετά το 1974 είναι ένα διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής τμήματος ενός κράτους και οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών είναι μεταξύ του κυπριακού κράτους και της τουρκοκυπριακής μειονότητας.

Δηλαδή έχουμε ένα κράτος και μία μειονότητα που συνομιλούν, όχι δύο κοινότητες, όπως μας είπε ο μειοδότης Σαμαράς, υιοθετώντας πλήρως την φρασεολογία της Άγκυρας που δεν αναγνωρίζει το κυπριακό κράτος!Αυτή τη φρασεολογία χρησιμοποίησε και ο Τούρκος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι, λέγοντας πώς, «από εδώ και πέρα θα βοηθήσει το κοινό ανακοινωθέν τις δύο πλευρές στη διαδικασία των δύο κοινοτήτων». Είναι αυτός που θα δεχθεί ο κ. Βενιζέλος για να διαπραγματευτεί μαζί του.

Το μόνο θετικό είναι ότι η όποια λύση στο θέμα του Κυπριακού θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Ας δώσει φώτιση και πάλι φώτιση ο Θεός στον ελληνικό κυπριακό λαό να μην περάσει το νέο «σχέδιο Ανάν», όπως ακριβώς έγινε και επί του αείμνηστου Εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ (13.15): Ιδού η διακήρυξη που νομιμοποιεί τον Αττίλα

Η διευθέτηση θα βασίζεται σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου. Η ενωμένη Κύπρος, ως μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει μια διεθνή νομική προσωπικότητα και μία κυριαρχία, η οποία ορίζεται ως η κυριαρχία που απολαμβάνεται από όλα τα κράτη-μέλη των Ηνωμένων Εθνών, υπό τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και η οποία εκπηγάζει εξίσου από τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Θα υπάρχει μία ενιαία Κυπριακή ιθαγένεια, η οποία θα ρυθμίζεται από ομοσπονδιακό νόμο.

Όλοι οι πολίτες της ενωμένης Κύπρου θα είναι επίσης πολίτες είτε του Ελληνοκυπριακού συνιστώντος κράτους, είτε του Τουρκοκυπριακού συνιστώντος κράτους (constituentstate). Αυτό το καθεστώς (status) θα είναι εσωτερικό και θα συμπληρώνει (complement), και δεν θα αντικαθιστά καθ’ οιονδήποτε τρόπο, την ενιαία Κυπριακή ιθαγένεια.

Η ομοσπονδία της ενωμένης Κύπρου (unitedCyprusfederation) θα προκύψει από τη συμφωνία (settlement), μετά την έγκριση της συμφωνίας, από ξεχωριστά ταυτόχρονα δημοψηφίσματα. Το σύνταγμα της ομοσπονδίας θα θεσπίζει ότι η ομοσπονδία της ενωμένης Κύπρου θα αποτελείται από δύο συνιστώντα κράτη με ίσο καθεστώς (equalstatus). Η διζωνική, δικοινοτική φύση της ομοσπονδίας και οι αρχές επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση θα διασφαλίζονται και θα είναι σεβαστές απ’ άκρη σ΄ άκρη του νησιού. Το σύνταγμα της ομοσπονδίας θα είναι ο ανώτατος (υπέρτατος) νόμος του τόπου (theland) και θα είναι δεσμευτικός επί όλων των ομοσπονδιακών εξουσιών και των συνιστώντων κρατών. H ένωση, συνολικά ή εν μέρει με άλλη χώρα, ή οποιαδήποτε μορφή διαίρεσης/διχοτόμησης ή απόσχισης θα απαγορεύεται (willbeprohibited).

Η κυριαρχία θα εκπηγάζει εξίσου από τους ΕΚ και τους ΤΚ, (προηγ. «η κυριαρχία θα εκπηγάζει από τους ΕΚ και τους ΤΚ μαζί), είναι ενισχυτική της «πολιτικής ισότητας» και προφανώς ενισχύει την τουρκική θέση. Ας θυμηθούμε ότι η πολιτική ισότητα στα ψηφίσματα του ΣΑ ΟΗΕ εννοείται ως η συμμετοχή των ΤΚ στα πολιτειακά όργανα του ομόσπονδου κράτους και όχι η πλήρης εξίσωση η οποία τώρα αφορά το επίπεδο της κυριαρχίας (!)

2. Το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα αναθέτει προβλέπει (provide) επίσης την άσκηση του καταλοίπου των εξουσιών από τα συνιστώντα κράτη στα συνιστώντα κράτη την άσκηση του κατάλοιπου των εξουσιών(residualpowers). Χρειάζεται πολλαπλή ανάγνωση να κατανοηθεί η σπουδή για τροποποίηση αυτής της τροποποίησης. Προσδίδει μεγαλύτερη αμφισημία και διαβρώνει την αρχική διατύπωση.

3. iii.Κανένα συνιστών κράτος δεν θα μπορεί να φέρεται ότι έχει κυριαρχία, και καμία πλευρά δεν θα μπορεί να απαιτεί/διεκδικεί (claim) εξουσία ή δικαιοδοσία επί της άλλης. Καμιά πλευρά δεν θα μπορεί να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία επί της άλλης.

Οι εξουσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, και στα θέματα που είναι δευτερευούσης σημασίας στις καθορισμένες της αρμοδιότητες/εξουσίες, θα της ανατεθούν από το σύνταγμα (constitution).

Το Ομοσπονδιακό σύνταγμα θα προβλέπει (provide) επίσης την άσκηση του καταλοίπου των εξουσιών από τα συνιστώντα κράτη (residualpowers). Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και irrevocably όλες τις εξουσίες τους, ελεύθερα από την καταπάτησή τους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Οι ομοσπονδιακοί νόμοι δεν θα καταπατούν (encroach) τους νόμους των συνιστώντων κρατών, εντός της περιοχής αρμοδιότητας των συνιστώντων κρατών, και οι νόμοι των συνιστώντων κρατών δεν θα καταπατούν τους ομοσπονδιακούς νόμους επί των αρμοδιοτήτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Η οποιαδήποτε αμφισβήτηση επί τούτου, θα επιδικάζεται τελεσίδικα από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο. Καμιά πλευρά δεν θα μπορεί να διεκδικεί εξουσία ή δικαιοδοσία επί της άλλης.

Ο βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Μιχάλης Αρβανίτης έκανε την παρακάτω σχετική δήλωση:

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ethnikh-prodosia-jepoulane-thn-kupro-sto-pedio-pou-oi-ellhnes-katadrom#ixzz2t1MJr721

Exit mobile version