Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο ρεκόρ στην ανεργία: Γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης με «εντολή Σαμαρά»

Νέο ρεκόρ στην ανεργία: Γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης με «εντολή Σαμαρά»

Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός «βρίσκεται στον κόσμο του» και προβαίνει σε επικοινωνιακούς τακτικισμούς, προκειμένου να αποφύγει την συντριπτική ήττα στις επερχόμενες διπλές ή τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου, υπάρχει  και μία σκληρή πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Έλληνες πολίτες.

Μπορεί ο Σαμαράς και το επικοινωνιακό του επιτελείο να προσπαθούν να ανακαλύψουν «πρωτογενές πλεόνασμα», για να μοιράσουν στους ιθαγενείς, όμως πίσω στην πραγματική ζωή, υπάρχουν προβλήματα, που η συγκυβέρνηση του μνημονίου είναι ικανή μονάχα να επιδεινώσει.

Αυτή την πραγματικότητα, έστω και εντέχνως παραποιημένη, παρουσιάζει η μηνιαία έκθεση για την ανεργία της ΕΛΣΤΑΤ, όπου διαφαίνεται μία νέα άνοδος του θλιβερού αυτού δείκτη, σε ένα νέο ρεκόρΈτσι έχουμε ότι το Νοέμβριο ο δείκτης της ανεργίας σκαρφάλωσε στο 28%, έναντι 26,3% το Νοέμβριο του 2012 και 27,7% τον Οκτώβριο του 2013. Ο απόλυτος αριθμός των ανέργων εκτιμάται ότι έφτασε τα 1.382.062 άτομα. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 78.041 άτομα σε σχέση με το Νοέμβριο του 2012 (αύξηση 6,0%) και κατά 5.698 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2013 (αύξηση 0,4%).

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πάντα οι νέοι άνθρωποι ως 24 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 61,4% δεν μπορούν να μπουν στην αγορά εργασίας, ενώ σε επίπεδο περιφερειών η Μακεδονία-Θράκη παρουσιάζει το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων με 29,7% και ακολουθούν η Αττική με 28,9% και η Ήπειρος-Δυτική Μακεδονία με 28,8%.

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα των Ελλήνων που όντας άνεργοι σε μεγάλο ποσοστό, καλούνται να πληρώσουν απανωτούς φόρους, πάλι με «εντολή Σαμαρά». Αυτό το εκρηκτικό μίγμα οδηγεί τους Έλληνες σε απελπισία, ασχέτως του πόσο προβάλλονται από τα συστημικά ΜΜΕ οι τακτικισμοί του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/neo-rekor-sthn-anergia-prwtathlhtes-eurwphs-giname-me-entolh-samara#ixzz2tEHv3fky

Exit mobile version