Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκαλύφθηκε ξανά ο μνημονιακός συριζαίος Σταθάκης: «Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» ΒΙΝΤΕΟ

Αποκαλύφθηκε ξανά ο μνημονιακός συριζαίος Σταθάκης: «Η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση» ΒΙΝΤΕΟ

Σε εκδήλωση για την Οικονομία υπό την αιγίδα του κρατικοδίαιτου Κούλογλου παρέστη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και διάφορα άλλα στελέχη της αριστεράς και της… προόδου, όπως ο Σταθάκης και ο Δασκαλόπουλος του ΣΕΒ.

Στην εκδήλωση σημειώθηκαν διάφορα ευτράπελα, αφού οι παρευρισκόμενοι έκραξαν τον Τσίπρα, για τις αλλεπάλληλες κωλοτούμπες του και την επερχόμενη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ. Από ότι φαίνεται, λοιπόν, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκρίνουν την σύμπλευση με την μνημονιακή ΝΔ, παρά τις στημένες δημοσκοπήσεις που λένε το αντίθετο.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των ΜΜΕ έμεινε σε αυτό το όντως «ζουμερό» ειδησεογραφικό σημείο της όλης εκδήλωσης, το σημαντικότερο βρισκόταν αλλού, εκεί όπου δεν υπήρχα αντεγκλήσεις, για να προβληθούν. Ο λόγος για την ομιλία του Σταθάκη. Ποιος είναι ο κ. Σταθάκης;

Ο “αριστερός” κος Σταθάκης είναι ένας από τους υπαρχηγούς του Τσίπρα, όντας τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τον Δραγασάκη και τον Μάλιο.

Προσφάτως η Βουλή τον κάλυψε, κουκουλώνοντας την κακουργηματικής υφής κατηγορία που τον βάραινε για οικονομικές ατασθαλίες εκατομμυρίων. Ο Σταθάκης ξαναβρέθηκε στην επικαιρότητα με φόντο τις προκλητικές επενδύσεις του στην BlackRock και την JP Morgan.

Είναι αυτός που αποκάλυψε την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το απεχθές χρέος «είναι περίπου στο 5%. Η μεγάλη πλειοψηφία του χρέους, πάνω από το 90%, είναι παραδοσιακό, δημόσιο χρέος των αγορών, δηλαδή των ομολόγων. Εκεί δεν υπάρχει νομική διαδικασία για να αμφισβητηθεί».

Στην ομιλία του, λοιπόν, ο Σταθάκης είπε ότι «η Ελλάδα υποφέρει από χαμηλή φορολόγηση»Συγκεκριμένα είπε: «Τα έσοδα είναι μόλις στο 38% του ΑΕΠ. Οφείλουμε να αυξήσουμε τα φορολογικά έσοδα στα 43%. Η τρύπα είναι στο 6% σε σχέση με Γερμανία στα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το μίγμα είναι δεδομένο: 40% φόροι προσώπων νομικών προσώπων, 40% έμμεσοι, 20% εισφορές». Δηλαδή για τον Σταθάκη αυτό που φταίει και δεν πάει καλά η Ελληνική Οικονομία είναι οι φόροι στα φυσικά και νομικά πρόσωπα, οι οποίοι πρέπει να αυξηθούν κατά 6% του ΑΕΠ.

Τι διαφορά έχει αυτό που είπε ο Σταθάκης με την ανάλογη δήλωση του Στουρνάρα στις 25 Νοεμβρίου, στην εκπομπή του Πρετεντέρη, όταν είπε ότι «η Ελλάδα δεν υπερφορολογείται»; Προφανώς καμία, αφού αμφότεροι έχουν πραγματοποιήσει πλήρη ευθυγράμμιση με τις θέσεις του μνημονίου, εν όψει της μέλλουσας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sas-thumizei-tipota-stathakhs-suriza-h-ellada-upoferei-apo-chamhlh-forologh#ixzz2tIjzy0Cr

Exit mobile version