Σύμφωνα με το βούλευμα, δεν έχουν προκύψει υπόνοιες μεροληψίας στην άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων των κ.κ. Ανακριτριών, ούτε έχουν προβεί σε δικονομική ενέργεια στο πλαίσιο ανακρίσεως που να συνδέεται με συγκεκριμένη πολιτική τοποθέτηση. Επίσης θεωρεί το Συμβούλιο Εφετών ότι είναι απορριπτέα ως μη νόμιμη αίτηση εξαιρέσεως στην οποία ο αιτών επικαλείται ότι Δικαστικός λειτουργός έχει συγκεκριμένες πολιτικές πεποιθήσεις. Αυτά είναι κάποια από τα σημεία, τα οποία αναφέρονται στο Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Χωρίς να μπούμε σε αναλύσεις και περαιτέρω σκέψεις θα πούμε μόνο πως, πέρα από νομικές και άλλες διατυπώσεις, αν υπήρχε κάποια στοιχειώδης δεοντολογία από πλευράς των Ανακριτριών, ειδικότερα της κα Κλάπα, αυτό θα επέβαλλε την αποχή τους από την συγκεκριμένη υπόθεση.
Δεν γίνεται όντως να σχετίζεσαι με συγκεκριμένο πολιτικό φορέα, όχι απλά σε ένα επίπεδο οπαδού-ψηφοφόρου, και να είσαι ανακριτής σε υπόθεση που αφορά αντίπαλο ιδεολογικά φορέα. Αυτό και τίποτα άλλο, είναι το βασικό στοιχείο που θα έπρεπε να οδηγήσει τις κ.κ. Ανακρίτριες να επιλέξουν μία άλλη στάση: Της αποχής από την συγκεκριμένη ανάκριση.
Από την όλη ανακριτική διαδικασία μέχρι τώρα, διαδικασία η οποία με τον τρόπο που εξελίσσεται, πέρα από τα πολιτικό σκέλος, έχει οδηγήσει ποινικολόγους να εκφράσουν χαρακτηριστικά ότι έχουν ξεχάσει όλα όσα γνώριζαν για Ποινικό και Ποινική Δικονομία! Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι και μεροληπτική διάθεση υπάρχει και ότι δυστυχώς οι πολιτικές απόψεις Δικαστικού Λειτουργού τελικά επηρεάζουν την έκβαση μίας υπόθεσης.
Το τι θα γίνει, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Αυτό όμως που ισχύει, όχι μόνο σε νομικό επίπεδο, αλλά σε όλα τα επίπεδα της ζωής των ανθρώπων, είναι ότι στο τέλος η Αλήθεια και το Δίκαιο πάντα θριαμβεύουν!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/zhteitai-dikaiosunh-suntoma-h-alhtheia-tha-lampsei#ixzz2tIwcmGX7