Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μύθοι και αλήθειες για τα διόδια, τους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους και τον «αδιάβαστο» υπουργό – ΒΙΝΤΕO

Μύθοι και αλήθειες για τα διόδια, τους νταβατζήδες μεγαλοεργολάβους και τον «αδιάβαστο» υπουργό - ΒΙΝΤΕΟ

του Ηλία Παναγιώταρου, υποψηφίου Περιφερειάρχη με την “Ελληνική Αυγή για την Αττική

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σχετικά με την μονοπωλιακή αισχροκερδή εκμετάλλευση των διοδίων από μέρος των μεγαλοεργολάβων νταβατζήδων, ο μνημονιακός αδιάβαστος πασόκος υπουργός (κος) Χρυσοχοΐδης ξεμπροστιάστηκε από τα λεγόμενά του και μόνο.

Μύθος 1ος: Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η συγκυβέρνηση ψήφισε νέες συμβάσεις πάντα υπέρ του Μπόμπολα, είχε πει στη Βουλή ότι δεν θα υπάρξουν νέες αυξήσειςΗ αλήθεια: αυξήσεις παντού και νέα διόδια. Ήξεραν οι εργολάβοι πως θα ψηφιστούν οι νέες συμβάσεις (πώς το ήξεραν;) και είχαν αρχίσει την κατασκευή νέων διοδίων νωρίτερα.


Μύθος 2ος: Δεν ψήφισε ο ελληνικός λαός τις συμβάσεις. Αλήθεια 2ηΕσείς, ο κύριος Σουφλιάς, ο κύριος Βορίδης ψήφισαν αυτά τα εκτρώματα που τα ονομάζετε συμβάσεις, οι οποίες κινούνται όχι προς όφελος του ελληνικού λαού, όπως οφείλετε από το Σύνταγμα, αλλά προς όφελος των λίγων κατασκευαστών. Καραμπινάτη απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

Μύθος 3ος: Οι παράπλευροι οδικοί άξονες είναι υποχρέωση των μεγαλοεργολάβων όταν «κερδίζουν» μια σύμβαση για τον κύριο αυτοκινητόδρομο. Αλήθεια 3η: όπως παραδέχτηκε ο αδιάβαστος μνημονιακός υπουργός, ο κάθε ΑΚΤΩΡΑΣ δεν έχει υποχρέωση να κατασκευάζει το παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Μύθος 4ος: Οι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάζονται και από τα έσοδα των διοδίων. Αλήθεια 4η: Το Δημόσιο πληρώνει την κατασκευή των δρόμων και οι εργολάβοι κατασκευάζουν και πληρώνονται. Το Δημόσιο χρεώνεται στις τράπεζες και άλλος μπαίνει εγγυητής. Οι μεγαλοεργολάβοι μονά-ζυγά δικά τους. Υποχρεούνται στη συντήρηση και λειτουργία των οδικών δικτύων. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πράττει το ίδιο.

Μύθος 5ος: Είπε ο αδιάβαστος μνημονιακός υπουργός ότι θα βρουν δουλειά 20.000 εργαζόμενοι. Επιπλέον θα προστεθεί 1.5% ΑΕΠ στη χώρα. Αλήθεια 5η: Πολλοί λιγότεροι (μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι) θα βρουν δουλειά, των οποίων η πλειοψηφία θα είναι αλλοδαποί.

Μύθος 6ος: Τα διόδια είναι αναλογικά. Αλήθεια 6η: Τα διόδια είναι παραλογικά! Π.χ. πληρώνεις στα νέα διόδια (είσοδο για Αθήνα) και μετά από 5 χλμ. ξαναπληρώνεις στην Αττική οδό. Το ίδιο συμβαίνει και μετά τα διόδια Σπαθοβουνίου, όπου ξαναπληρώνεις στον Ισθμό ύστερα από λίγα χλμ. ή μετά τα διόδια του Ισθμού (προς Πάτρα) ξαναπληρώνεις στην καρμανιόλα Κορίνθου-Πατρών (στο Ξυλόκαστρο). Ή μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου πληρώνεις στο Ρίο (προς Αθήνα) κλπ.

Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο. Κάποιος που ταξιδεύει από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη πληρώνει και για τα έργα που θα γίνουν στη Δ. Ελλάδα. Ο ορισμός της αναλογικότητας (!!!) και του δίκαιου τρόπου πληρωμής διοδίων.

Μύθος 7ος: Αδιάβαστος μνημονιακός υπουργός (αυτολεξεί) : «Θέλω να δηλώσω και πάλι ότι τα διόδια δεν πάνε στην τσέπη των παραχωρησιούχων. Πηγαίνουν στην κατασκευή του έργου. Τελειώσαμε. Όποιος το λέει αυτό από κει και πέρα προφανώς ψεύδεται, προφανώς λαϊκίζει». Αλήθεια 7η: Τόσες δεκαετίες που πληρώνει ο ελληνικός λαός διόδια (από εποχής ταμείου εθνικής οδοποιΐας) γιατί δεν έχουμε δρόμους; Πού πήγαν τα λεφτά; Με τόσο χρήμα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός θα έπρεπε να έχουμε ένα άρτιο από κάθε άποψη οδικό δίκτυο και όχι εργοτάξια που αναχρηματοδοτούνται συνεχώς από τους Έλληνες για να φουσκώνουν οι λογαριασμοί των «εθνικών» μας νταβατζήδων.

Μύθος 8ος: αδιάβαστος μνημονιακός υπουργός (αυτολεξεί): «Ποιοι διαμαρτύρονται; Το κράτος των πελατών φωνάζει, οι “δεν πληρώνω” με τα τζιπ και τους μεγάλους λογαριασμούς. Να μην αλλάξουν οι τιμές, να καταργηθούν τα διόδια, δηλαδή να πάρουμε τα λεφτά γιατί αλλιώς δεν γίνεται. Από συνταξιούχους, από ανέργους, από τους μισθωτούς και να τα δώσουμε στον δήμαρχο Ωρωπού και στον κύριο Παναγιώταρο!!!»

Αλήθεια 8η: Τα λεφτά τα πήρατε εσείς από συνταξιούχους, μισθωτούς και άλλους, όχι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και φυσικά δεν τα δώσατε σε κανέναν Παναγιώταρο. Ή τα αρπάξατε (Αθανασόπουλος, Πάχτας, Τσοβόλας, Παπαντωνίου, Τσοχατζόπουλος κλπ. Του ίδιου κόμματος με εσάς ήταν Υπουργοί). Ή τα δίνατε και συνεχίζετε να τα δίνετε σε ντόπιους και ξένους τοκογλύφους, ξέρετε κύριε Χρυσοχοΐδη εσείς.

Μια ζωή ήσασταν ψεύτες και υπόδουλοι μιας διεφθαρμένης ολιγαρχίας και όλα αυτά εις βάρος του ελληνικού λαού που στρέφεται μαζικά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, προκειμένου να σωθεί και να δικαιωθεί.

Όσο για το ποιος βάζει μπάρες, δεν σας παίρνει να μιλάτε κε «υπουργέ». Τελειώνοντας, κε «υπουργέ», σας απαντώ στα όσα αυτολεξεί είπατε: «και εσείς όπως έλεγε το τραγούδι “μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά” αναλαμβάνετε να εκπροσωπείτε την Ελλάδα και αυτούς τους πελάτες» ότι τα μαύρα κοράκια ήταν οι δοσίλογοι και οι «λαδέμποροι» της Κατοχής, Λαμπράκηδες και Σια, που σήμερα εκπροσωπούνται «πανάξια» από τους σύγχρονους «λαδέμπορους» μεγαλονταβατζήδες, εσωτερικούς και εξωτερικούς, και τους δοσίλογους μνημονιακούς πολιτικούς τους υπαλλήλους.

Αυτοί που σας έδωσαν και την εντολή για την άθλια πολιτική σκευωρία-δίωξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, του Αρχηγού της, των Βουλευτών και των μελών-υποστηρικτών μας. Μια σκευωρία που θα καταπέσει μαζί με την μνημονιακή ξενόδουλη συγκυβέρνησή σας.

Υ.Γ. Σήμερα στα έδρανα των υπουργών υπήρχαν τέσσερις υπουργοί, όλοι τους προερχόμενοι από το πεθαμένο, διαλυμένο ΠΑΣΟΚ (για να βλέπουν οι εναπομείναντες νεοδημοκράτες ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο!!!)

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/muthoi-kai-alhtheies-gia-ta-diodia-tous-ntabatzhdes-megaloergolabous-kai-to#ixzz2tJ6g9mlQ

Exit mobile version