Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κινητοποιήθηκαν οι στρατιωτικές αρχές για την επίθεση στον αλεξιπτωτιστή από αναρχικούς λόγω Χρυσής Αυγής

Το κλίμα τρομοκρατίας και ρατσισμού κατά των ένστολων, αυτών που έχουν την ελληνική σημαία στην στολή τους ή στα ρούχα τους που έχει επικρατήσει στην Ελλάδα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και μετά, έχει αρκετά θύματα σε προπηλακισμούς και επιθέσεις. Στην ουσία είναι ένα κλίμα «αντιστρατιωτικό» , το οποίο πέρασε η μεταπολίτευση του 74. 

Αυτό όμως είναι μία άλλη συζήτηση. Έγινε γνωστή πρόσφατα η περίπτωση ξυλοδαρμού μέλους των ειδικών δυνάμεων από αριστεριστές. Η επίθεση έγινε την ημέρα του «αντιφασιστικού» συλλαλητηρίου το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014 στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, όταν ομάδες αναρχικών  «περιπολούσαν» για να βρουν συμμετέχοντες στην συγκέντρωση Μνήμης που είχε διοργανώσει ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» για τα Ίμια.

Αδειούχος αλεξιπτωτιστής, με στρατιωτικό σακίδιο, κάτι που προφανώς ήταν δηλωτικό της ιδιότητας του, δέχθηκε επίθεση από ομάδα αναρχικών με σαφώς ανθρωποκτόνο πρόθεση. Μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση στο 401 ΓΣΝΑ, νοσηλεύτηκε και έλαβε αναρρωτική άδεια.

Πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού δήλωσαν πως  «…πληροφορήθηκαν το θέμα, αλλά δεν υπήρξε κάποια περαιτέρω έρευνα…».

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του «Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή» και απόστρατος αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων Πολύβιος Ζησιμόπουλος, έχει ετοιμάσει επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, η οποία επρόκειτο να κατατεθεί την Δευτέρα. Στην ερώτηση μεταξύ άλλων αναφερόταν το γιατί δεν είχε πάρει θέση η ηγεσία του Στρατεύματος για το περιστατικό, καθώς και γιατί δεν διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση όπως έπρεπε, από τον στρατιωτικό Εισαγγελέα.

Και ξαφνικά…Έγινε το θαύμα…

Ο κος Αβραμόπουλος αντέδρασε, επιτέλους, έστω και μετά από καιρό. Σε δήλωση του τόνισε ότι “Όποιος πειράζει έστω και μια τρίχα από το κεφάλι αξιωματικού, υπαξιωματικού ή απλού στρατεύσιμου να γνωρίζει ότι πλέον έχει απέναντί του ολόκληρο το υπουργείο Εθνικής Άμυνας“. Επιπλέον, ο στρατιωτικός εισαγγελέας Αργύρης Οικονόμου διέταξε άμεση προκαταρτική εξέταση για το θέμα.

Από την πλευρά του το ΓΕΣ ενημέρωσε ότι “Παρά το γεγονός ότι δεν έχει υποβληθεί μήνυση θα διεξάγουμε κι εμείς ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση“. Από την έρευνα που ξεκινά θα αναζητηθούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, ένα βίντεο που αναρτήθηκε και εν συνεχεία αποσύρθηκε από το διαδίκτυο με την απόπειρα λιντσαρίσματος του αξιωματικού και θα συλλεγούν μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες.

Σίγουρα σωστή η αντίδραση, έστω και καθυστερημένα. Γράφηκε ότι κατόπιν των διαφόρων δημοσιευμάτων και αναρτήσεων στο διαδίκτυο, πήρε θέση ο Αβραμόπουλος. Μόνο που τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις, ήταν γνωστά σχεδόν από τις 2 Φεβρουαρίου. Αυτό που δεν ήταν γνωστό και προφανώς έγινε, είναι η πρόθεση να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση από την Χρυσή Αυγή.

Και αυτός ήταν ο μόνος λόγος για την αντίδραση από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kinhtopoihthhkan-oi-stratiwtikes-arches-gia-thn-epithesh-ston-alejiptwtisth#ixzz2tcbNGj5s

Exit mobile version