Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Σαουδική Αραβία εξοπλίζει τους τρομοκράτες της Συρίας με πυραύλους

Η Σαουδική Αραβία συμφώνησε με τις ΗΠΑ να εφοδιάσει τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στην Συρία με αντιαεροπορικούς και αντιαρματικούς πυραύλους. Την είδηση επιβεβαίωσε και το έντυπο «Wall Street Journal» που απηχεί το αμερικανοσιωνιστικό λόμπι των ΗΠΑ.

Τα πυραυλικά συστήματα που προμηθεύτηκαν οι κανίβαλοι ισλαμιστές έχουν την ικανότητα να καταστρέφουν σύγχρονα άρματα και μαχητικά αεροσκάφη. Οι ΗΠΑ μέχρι προσφάτως ήταν αντίθετες με τον εξοπλισμό των συμμοριτών με φορητά πυραυλικά συστήματα επειδή υπήρχε ο φόβος ότι αυτά τα όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας. Η δεινή όμως θέση που έχουν περιέλθει οι ισλαμιστές τρομοκράτες, ο στρατός του Άσσαντ προελαύνει σε όλα τα μέτωπα, ανάγκασε τους Αμερικανούς να επαναξιολογήσουν την κατάσταση και να πάρουν αυτή την απόφαση εφοδιασμού των με πυραύλους. Απόφαση η οποία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τους άμαχους επιβάτες αεροπορικών εταιριών, όχι μόνον στον εναέριο χώρο της Συρίας αλλά και σε άλλες περιοχές, αφού αυτά τα φορητά συστήματα θα μπορούν να διοχετευτούν στο διεθνές ισλαμικό τρομοκρατικό κίνημα.

Η Σαουδική Αραβία προσφέρθηκε να εξοπλίσει τους μισθοφόρους ισλαμιστές με φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα κινεζικής κατασκευής και με αντιαρματικούς πυραύλους ρωσικής κατασκευής. Η προμήθεια έγινε προς τον FSA (Free Syrian Army) μέσω Τουρκίας και Ιορδανίας πριν από μερικές ημέρες και η ποσότητα ήταν σημαντική, σύμφωνα με τον ίδιο τον FSA. Να υπενθυμίσουμε ότι την περίοδο αυτή συνεχίζονται στην Γενεύη οι ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της Συρίας.

Οι κινεζικοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι είναι του τύπου FN-6 MANPADS (Man Portable Air Defence Systems), ενώ οι ρωσικοί αντιαρματικοί πύραυλοι είναι τύπου Konkurs. Ο πύραυλος 9K113 Konkurs (κωδικός NATO AT-5 Spandrel) έχει βεληνεκές από 100 έως 4.000 μέτρα, μπορεί δε να διεισδύσει σε θωράκιση άρματος πάχους 750 έως 800 χιλιοστά. Οι κινεζικοί FN-6 με υπέρυθρη καθοδήγηση είναι του τύπου fire-and-forget, πανεύκολοι στην χρήση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για στόχους όπως μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα το δε βεληνεκές τους είναι 500 έως 6.000 μέτρα και το λειτουργικό τους υψόμετρο 150 έως 3.500 μέτρα.

Ισλαμιστές τρομοκράτες με αντιαρματικό πύραυλο Konkurs

Οι ΗΠΑ και οι πρόθυμοι σύμμαχοι τους συνεχίζουν να εξοπλίζουν τους μισθοφόρους τους τρομοκράτες και μάλιστα με οπλικά συστήματα που θέτουν σε κίνδυνο και την ζωή επιβατών πολιτικών αεροσκαφών. Προφανώς οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για τα αποτελέσματα των ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης και κάνουν τα πάντα για να αποδομήσουν αυτή την διαδικασία ειρήνευσης για την Συρία, ενώ ταυτόχρονα εξοπλίζοντας τους συμμορίτες ισλαμιστές με σύγχρονα οπλικά συστήματα ετοιμάζονται για τον δεύτερο γύρο της επιθετικής δραστηριότητας τους εναντίον του Συριακού λαού, δεύτερος γύρος που βέβαια θα συμπεριλαμβάνει και προσπάθεια εισβολής στην χώρα αυτή.

Η Ρωσία γνωρίζοντας τι επίκειται έχει φροντίσει να παραμείνει ο στόλος της σε επιφυλακή στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ ταυτόχρονα κάνει απέλπιδες προσπάθειες για να αποδώσουν οι συνομιλίες της Γενεύης. Οι Αμερικανοσιωνιστές έχουν ως στόχο την διάλυση της Συρίας έτσι ώστε ο επόμενός τους στόχος που είναι το Ιράν, και κατ’ επέκταση το γεωστρατηγικό υπογάστριο της Ρωσίας, να είναι στρατιωτικά πιο ευάλωτο. Με την σθεναρή στάση της Ρωσίας και του Συριακού λαού τα σχέδιά τους μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει και ο δεύτερος γύρος που προετοιμάζουν δεν θα είναι για αυτούς εύκολος και αναίμακτος.

Γ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-saoudikh-arabia-ejoplizei-tous-tromokrates-ths-surias-me-puraulous#ixzz2tfFr2JvM

Exit mobile version