Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρώτη η Χρυσή Αυγή, από την πρώτη στιγμή που εξελέγη στο κοινοβούλιο, είχε κάνει αναφορά  για τις ΜΚΟ και τις απάτες που διαπράττουν. Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε σχετικά άρθρα μας στην κεντρική ιστοσελίδα μας xagr.net καθώς και ερωτήσεις στη Βουλή:

Ανάμεσα στα άλλα γράφαμε τον Ιουλίο του 2012: Τι γίνεται στην Ελλάδα με τις παρόμοιες οργανώσεις; Της κακομοίρας! Είναι εντελώς ανεξέλεγκτες και στην ουσία αποτελούν κράτος εν κράτει. Λίαν συντόμως η όλη δραστηριότητα και οι πηγές χρηματοδότησης των οργανώσεων αυτών θα αποτελέσει θέμα ερεύνης από την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής! Και τότε, θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος…

Στις 30 Αυγούστου 2012 καλούσαμε να επέμβει κάποιος εισαγγελέας,  Πιο συγκεκριμένα το άρθρο μας με τίτλο “ΜΚΟ: Μπίζνες Καλά Οργανωμένες“:

“ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΚΥΡΙΟΥΣ”;;

Διαβάστε την έρευνα και δεν θα το πιστεύετε!!! Υποθετικό ερώτημα…αν βλέπατε μια αφίσα που είχε την αναγγελία μιας εκδήλωσης και την εκδήλωση αυτή φαινόταν πως την…

διοργανώνουν η Επιτροπή κατά του Συμφώνου ασύλου και μετανάστευσης της ΕΕ
η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο
η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Το ΕΝΑΝΤΙΑ
η Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001
Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα
Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Το Στέκι Μεταναστών
η διεθνιστική εργατική αριστερά
Το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.)
η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ για την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα – Αχαρνών
η επιτροπή δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ
το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ
και η ΕΛΜΕ Εύβοιας
προσθέστε και καμιά δεκαριά ακόμη που δεν βάλαμε γιατί από ένα σημείο και ύστερα βαριέσαι να ψάχνεις… τι γνώμη θα σχηματίζατε;

Δεν θα πιστεύατε πως την εκδήλωση αυτή την καλούν χιλιάδες; θα φανταζόσασταν ποτέ πως όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν μόνο από δύο πανάξιους και εργατικούς κυρίους; Και όμως, ιδού λοιπόν οι δυο αθεράπευτοι ΜΚΟ δάκηδες.. δείτε τα παρακάτω στοιχεία.. Όλα προέρχονται απο στοιχεία που οι ίδιοι έχουν διαθέσει στο διαδίκτυο… “

Για να φτάσουμε στην ερώτηση που υπέβαλλε ο Συναγωνιστής Παππάς και βουλευτής επικρατείας, στις 11 Σεπτεμβρίου 2012: 

1) Γιατί παρά τις  πολυδιαφημισμένες «δεσμεύσεις» της Κυβέρνησης περί περιστολής των δαπανών και ελέγχου των πιστώσεων των ΜΚΟ, συνεχίζεται, ακόμα και μέχρι πριν από μερικές ημέρες,  το όργιο σπατάλης δημοσίου χρήματος προς «αγνώστου ταυτότητας» ΜΚΟ; 

2) Ποιος είναι ο σκοπός, όπως προκύπτει από το καταστατικό,  τα διοικητικά συμβούλια και τα μέλη των ΜΚΟ που έλαβαν επιχορήγηση; Να χορηγηθεί πλήρης κατάλογος με τα εν λόγω στοιχεία και το ύψος της χρηματοδότησης.

3) Ποια φυσικά πρόσωπα είναι εντεταλμένα με τον έλεγχο και την εκταμίευση των ποσών προς τις ΜΚΟ; Να κατατεθούν τα πλήρη στοιχεία τους και η υπηρεσία στην οποία ασκούν τα καθήκοντά τους.”

Άλλη ερώτηση που είχε υποβάλλει ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς και βουλευτής επικρατείας , στις 13 Σεπτεμβρίου 2012, αναφερόμενος στις σκοπιμότητες των ΜΚΟ για την αλυτρωτική σκοπιανή προπαγάνδα που γίνεται με τα χρήματα του Ελληνικού Λαού, είχε ως εξής:

Κατατέθηκε ερώτηση προς τον Υπουργό  Εξωτερικών από τον βουλευτή Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά.

Την ώρα που τα Σκόπια δεν χάνουν ευκαιρία να επιδείξουν στους διεθνείς οργανισμούς όπου συμμετέχουν τις αλυτρωτικές βλέψεις τους εναντίον της Ελλάδος, ζητώντας από τον ΟΗΕ «…την επιστροφή υπηκοοτήτων, πολιτικών και κληρονομικών δικαιωμάτων των βιαίως εκδιωχθέντων Μακεδόνων από το αιγαιατικό τμήμα της Μακεδονίας…», η Ελλάδα εγκαινιάζει (πιθανότατα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια) στις 20 Σεπτεμβρίου το περιβόητο «Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης», το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Ιδρύματος της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες «…θα παρεβρεθεί πλήθος «Αιγαιατών Μακεδόνων» που θα έλθουν με πούλμαν από τα Σκόπια και ετοιμάζονται να έχουν δυναμική παρουσία…». Μάλιστα καταγράφεται αναλυτικά η παρουσία των ίδιων στοιχείων στην πρόσφατη εκδήλωση που διοργάνωσε η «Εταιρεία Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων Κεντρικής Μακεδονίας» στο Νεστόριο Καστοριάς, εκδήλωση στην οποία, με την πλήρη ανοχή του Ελληνικού κράτους και με παρουσία κάποιων «στελεχών ΜΚΟ»,  οι ομιλητές εξύμνησαν τον «ηρωικό αγώνα» των σλαβομακεδόνων, με σαφή αναφορά στις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των σκοπιανών(επαναφορά σλαβικών ονομάτων στα χωριά, διεκδίκηση περιουσιών απελαθέντων συμμοριτών κλπ).

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποιοι είναι οι προσκεκλημένοι που θα παραβρεθούν και θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ενόψει των εγκαινίων του «πάρκου συμφιλίωσης»;  Τι ακριβώς πρόκειται να «συμφιλιωθεί» στην εν λόγω εκδήλωση με τα χρήματα του απηνώς φορολογούμενου Έλληνα πολίτη;

2) Ποια είναι τα καθήκοντα του «επιστημονικού συνεργάτη» του «πάρκου» Ραυμόνδου Αλβανού, ο οποίος συμμετείχε ως ομιλητής και στην εκδήλωση του Νεστορίου, ενθαρρύνοντας την αλυτρωτική προπαγάνδα των σκοπιανών στην πατρίδα μας;”

Και η Χρυσή Αυγή δεν άφηνε το θέμα με τις ΜΚΟ, αλλά το παρακολουθήσαμε στενά με επίκαιρες ερωτήσεις, αφού στις γραπτές δεν μας απαντούσαν οι… αρμόδιοι υπουργοί. Δια του λόγου το αληθές παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο, το οποίο αναφέρεται στις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ , ο βουλευτής επικρατείας Χρήστος Παππάς έθεσε το θέμα των 38,5 εκατ. ευρώ που έλαβαν οι ΜΚΟ εν μέσω οικονομικής κρίσης:

Παρ’ όλα αυτά καταθέσαμε και άλλη ερώτηση, αυτή τη φορά την έθεσε ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος, στις 22 Νοεμβρίου 2012, η οποία ζήταγε να μας ενημερώσουν για τις Χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ την τελευταία πενταετίαΩς ήτο φυσικό δεν μας απάντησε ΚΑΝΕΙΣ και για αυτό αναγκαστήκαμε να την καταθέσου εκ νέου την ίδια ερώτηση στις 8 Ιανουαρίου 2013: ΘΕΜΑ: Χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ την τελευταία πενταετία – Αναπάντητη η υπ’ αριθμόν 4222/381/21.11.2012 Ερώτηση και ΑΚΕ
Ο πολιτικός αγώνας της Χρυσής Αυγής και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν σταματά εδώ! Στις 17 Δεκεμβρίου του 2012, υπάρχει ένα άρθρο, στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής xagr.net, αποκαλυπτικό και καταγγελτικό, με τίτλο: “Χορός εκατομμυρίων στις ΜΚΟ”. Επανερχόμεθα στην σκοπιανή προπαγάνδα, την οποία χρηματοδοτούν ΜΚΟ, με άρθρο μας στις 11 Φεβρουαρίου 2013! Καταγγείλαμε τον Καμίνη που έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ σε ΜΚΟ  χωρίς καν να θέσει το ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηνών!

Στις 6 Μαρτίου 2013, η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια και βουλευτής Β’ Αθηνών με ερώτηση για το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών “Διοτίμα”, προσπάθησε να ξεσκεπάσει την ΜΚΟ που φέρεται να είναι αναμεμιγμένη η Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ, αλλά δυστυχώς έχει καταφέρει και έχει σκεπάσει τα ίχνη της ή τουλάχιστον δεν μας έδωσαν τα στοιχεία τα οποία ζητήσαμε… Είχαμε γράψει και σχετικό άρθρο για τα εκατομμύρια ευρώ που αρπάζει η ΜΚΟ “ΔΙΟΤΙΜΑ”.

Στις 20 Μαρτίου 2013, ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησημόπουλος κατέθεσε ερώτηση για την απαράδεκτη διαταγή  για άδειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για συμμετοχή σε προγράμματα ΜΚΟ». Ίδιο θέμα, προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, καταθέτει και ο Συναγωνιστής Ιωάννης Λαγός στις 27 Μαρτίου 2013.

Η Χρυσή Αυγή με άρθρο της επισήμανε ότι πληρώνουμε ΜΚΟ για να προσλαμβάνονται λαθρομετανάστες και οι Έλληνες να είναι άνεργοι…

Ο Συναγωνιστής Δημήτρης Κουκούτσης ,βουλευτής Μεσσηνίας, κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τη χρηματοδότηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «ΚΛΙΜΑΚΑ», στις 3 Απριλίου 2013.


Ο Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ομοίως κατέθεσε ερώτηση, στις 3 Απριλίου 2013, με θέμα την: «Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ)».

Και για να έρθουμε στο μεγάλο φαγοπότι των 9 εκατομμυρίων ευρώ που και πάλι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατέθεσε γραπτή ερώτηση ήδη από τον Ιούνιο του 2013, στην οποία μάλιστα ερωτάται η κυβέρνηση για τις νομικές ενέργειες που προέβη μπροστά στο ξεκάθαρο παράδειγμα οικονομικού εγκλήματος. Τα Υπουργεία Εσωτερικών και ΠΡΟΠΟ σε απάντηση που απέστειλαν σχετικά με το θέμα δήλωσαν αναρμοδιότητα, παρόλα αυτά ο Δένδιας είχε το θράσος να συγχαρεί το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος -το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο ΠΡΟΠΟ- για τις συντονισμένες δράσεις του και την εξιχνίαση της απάτης!

Ίδια και χειρότερη ήταν η αναλγησία των κυβερνώντων και για άλλη παρόμοια περίπτωση κατά την οποία ΜΚΟ χρηματοδοτήθηκε αδρά για να αναλάβει τη δασοπυρόσβεση περιοχών, τη στιγμή που οι αμειβόμενοι δηλώνονταν ως… εθελοντές. Το θέμα αυτό ανέδειξε και πάλι η Χρυσή Αυγή για να λάβει τις ίδιες χλιαρές ως ανούσιες απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργείων.
Για να καταλήξουμε στις 6 Ιανουαρίου 2014 με το άρθρο μας “Ροζ κυκλώματα με εμπλεκόμενος ΜΚΟ συμπληρώνουν το προφίλ του συριζαίου συνδικαλιστή”. Το άρθρο αναφέρεται στον Ρίζο Ρίζο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Για να καταλήξουμε ότι “Ο έμμισθος “αντιρατσισμός” αποκτά “νέο νόημα”!

Με τα παραπάνω που σας παραθέσαμε αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Χρυσή Αυγή κάνει σοβαρή δουλειά μέσα στη Βουλή, παράγει πολιτικό έργο και ελέγχει  τους διεφθαρμένους με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αυτά για όσους λένε ότι μόνο τραμπουκισμούς έχει να επιδείξει το Κίνημά μας.

Exit mobile version