Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκάνδαλο οι συγχωνεύσεις αποτυχημένων εταιρειών – ΒΙΝΤΕΟ

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου

Οι Συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος τοποθετήθηκαν επί του νομοσχεδίου σχετικά με τον «Ενιαίο φορέα εξωστρέφεια».

Συγκεκριμένα, το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά την συγχώνευση δύο Οργανισμών, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και του Οργανισμού «Επενδύστε στην Ελλάδα». Αυτός ο νέος φορέας είναι χωρίς πόρους, με λιγότερο προσωπικό, άτομα διορισμένα χωρίς κανέναν διαγωνισμό και βολεμένα χρόνια από τον κομματικό «σωλήνα». Βλέπουμε ότι δημιουργείται ένας καινούργιος, ένας νέος φορέας και δεν υπάρχει πουθενά κανένα ίχνος αυτοκριτικής για τα τραγικά εγκλήματα του παρελθόντος.

Ακούμε συνεχώς για ανάπτυξη, για εξωστρέφεια, για επενδύσεις. Οι μόνοι οι οποίοι έχουν σκοπό να κάνουν επενδύσεις στην πατρίδα μας είναι αυτοί οι οποίοι σας έχουν επιβάλλει όρους «μπανανίας». Έρχονται, αγοράζουν έναντι πινακίου φακής τα χρυσαφικά της πατρίδας μας, τα εκμεταλλεύονται αποκλειστικά και μόνο για ίδιον όφελος και το ελληνικό κράτος στο τέλος δεν αποκομίζει τίποτα απολύτως.

Όταν η ανταγωνιστικότητα της πατρίδος μας είναι για τα σκουπίδια και μόνο λίγα λαμπρά παραδείγματα επιβεβαιώνουν το ζοφερό κανόνα, κάποιες λίγες ιδιωτικές επιχειρήσεις, κάποιες ελάχιστες βιομηχανίες, κάποια μεμονωμένα άτομα τα οποία μόνα τους παλεύουν με την απίστευτη, με την απελπιστική γραφειοκρατία εντός της πατρίδος μας, καταφέρνουν να παράγουν και να εξάγουν.

Εν συνεχεία, ο Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος μίλησε για τις εξαγωγές, οι οποίες είναι ανύπαρκτες στην Χώρα μας. Η Χρυσή Αυγή δηλώνει ξεκάθαρα αντίθετη στη λογική και στη φιλοσοφία του να συγχωνεύεις δύο αποτυχημένες εταιρίες σε μία, ακριβώς γιατί έχουν αποτύχει και κανέναν θετικό αποτέλεσμα δεν πρόκειται να προκύψει από μια τέτοια επιχειρηματική συγχώνευση. Δεύτερον και βασικό, έχουν διαφορετικό αντικείμενο. Δεν υπάρχει κάποιο κοινό πεδίο για να ενώσεις δύο διαφορετικά πράγματα. Άρα εξ ορισμού θεωρούμε ότι αυτό το εγχείρημα θα είναι αποτυχημένο.

Τέλος, τόνισε ότι για να έρθει στην Ελλάδα κάποιος επενδυτής πρέπει να υπάρχουν τρία βασικά πράγματα: σταθερό νομοθετικό, φορολογικό και οικονομικό πλαίσιο.

Δεν μπορεί στην Ελλάδα κάθε έξι μήνες να αλλάζει ο φορολογικός συντελεστής. Δεν μπορεί να υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο απαλλάσσει άτομα που αποδεδειγμένα έχουν προβεί σε οικονομικά εγκλήματα και ο απλός Έλληνας πολίτης για 500 ευρώ χρέος στην εφορία να καταλήγει στη φυλακή και να δεσμεύεται η περιουσία του.

Τοποθέτηση Αρτέμη Ματθαιόπουλου

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/skandalo-oi-sugchwneuseis-apotuchhmenwn-etaireiwn-binteo#ixzz2tncp3aNV

Exit mobile version