Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Από την «κατάργηση» και την «αναστολή», τώρα στην «αναθεώρηση» του μνημονίου

ΣΥΡΙΖΑ: Από την «κατάργηση» και την «αναστολή», τώρα στην «αναθεώρηση» του μνημονίου

Συνεχώς εκτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ με τις μεγαλοστομίες που χρησιμοποιούν, καθώς το ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας τους προσγειώνει κατόπιν στην μνημονιακή ατζέντα. Ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φανεί ότι φάσκει και αντιφάσκει στα λεγόμενά του, παίζοντας με τις λέξεις.Αρχικά είχαμε την κατάργηση ή το σκίσιμο του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων. Αργότερα είχαμε την αναστολή, την οποία ανακοίνωσε ο Τσίπρας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ενώπιον ενός «εκλεκτού» κοινού. Τώρα, έχουμε «την αναθεώρηση του μνημονίου σε συνεργασία με την Ε.Ε.», όπως ανακοίνωσε ο Τσίπρας σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Ρώμη.

Εκείνη την περίοδο της «αναστολής» είχαν δημιουργηθεί μερικά προβλήματα. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν, εντελώς ανερυθρίαστα, ότι επρόκειτο για… «γλωσσικό ολίσθημα» (σε γραπτή ομιλία!), ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σκουρλέτης, είχε καταφύγει στον… «πλούτο της ελληνικής γλώσσας», που επιτρέπει να λέγεται το ίδιο πράγμα με διαφορετικές λέξεις…

Αυτή την φορά το θέμα πέρασε «στο ντούκου». Κακή μετάφραση, πάντως, αποκλείεται να έγινε. Αυτός ο οποίος έκανε τον διερμηνέα του Τσίπρα στην ιταλική γλώσσα ήταν δημοσιογράφος της «Αυγής». Επομένως, η έκφραση «αναθεώρηση, σε συνεργασία με την Ε.Ε.» δεν ειπώθηκε τυχαία. Γι αυτό και την έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Για να βρει, βεβαίως, κάποιος το περιεχόμενο της συνέντευξης θα έπρεπε να απευθυνθεί όχι στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά σ΄αυτήν της ιταλικής εφημερίδας Repubblica. Εκεί θα διαπιστώσει ότι στην ερώτηση του ιταλού δημοσιογράφου «ποιο θα είναι το πρώτο μέτρο που θα πάρετε όταν σχηματίσετε κυβέρνηση;» η απάντηση του Τσίπρα μεταφράζεται από τα ιταλικά ως εξής: «Να αναθεωρήσουμε με την Ε.Ε. όχι μόνο το αποτυχημένο μνημόνιο που μας επιβλήθηκε, αλλά όλη την ευρωπαϊκή πολιτική αντιμετώπιση της κρίσης».

Άλλο ένα ακόμη «γλωσσικό» διολίσθημα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρέσκεται να παίζει με τις λέξεις και να τις ερμηνεύει όπως συμφέρει στην τακτική της κωλοτούμπας που χρησιμοποιεί. Οι τύποι έχουν εντρυφήσει πλήρως στο πνεύμα του πολιτικαντισμού και το δείχνουν συνεχώς, έστω και με γλωσσικά τερτίπια. Είναι «λιγούρια της εξουσίας» και το αποδεικνύουν περίτρανα.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/suriza-apo-thn-katarghsh-kai-thn-anastolh-twra-sthn-anathewrhsh-tou-mnhmoni#ixzz2trFSiUfC

Exit mobile version