Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά τις ταραχές στην Ουκρανία έρχεται το ΔΝΤ

Μετά τις ταραχές στην Ουκρανία έρχεται το ΔΝΤ

Το ερώτημα που αναδύεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία είναι η στάση που θα κρατήσει η Ρωσία στην απροκάλυπτη επέμβαση και εμπλοκή των ΗΠΑ και της ΕΕ στα εσωτερικά ζητήματα αυτής της χώρας ή άλλως γιατί η Ρωσία χρειάζεται την Ουκρανία ;  

Η οικονομία της Ουκρανίας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις κείται σε ερείπια, ο λαός της μαστίζεται από τεράστιες κοινωνικές και πολιτικές εντάσεις, η χώρα δεν διαθέτει φυσικούς πόρους, ενώ οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε αθλία κατάσταση. Αυτό που χρειάζεται και θέλει η Ρωσία από την Ουκρανία είναι σταθερότητα, ευημερία και το status quo στην Κριμαία. Ένα μεγάλο μέρος της ρωσικής οικονομίας έχει στενούς δεσμούς με την ουκρανική και μια ολική κατάρρευση της χώρας αυτής θα έχει αντίκτυπο και στην ρωσική οικονομία. Επί πλέον εκατομμύρια Ρώσοι ζουν στην Ουκρανία και εκατομμύρια Ουκρανοί ζουν στην Ρωσία. Οι περισσότερες ρωσικές οικογένειες έχουν δεσμούς με την χώρα αυτή, έτσι το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί η Ρωσία είναι ένας εμφύλιος πόλεμος στον οποίο θα ήταν υποχρεωμένη να συμμετάσχει.

Στην Κριμαία όπου η Ρωσία διατηρεί βάσεις για τον πολεμικό της στόλο της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και της Μεσογείου, επιθυμεί την διατήρηση του status quo. Εφόσον υπάρξει κίνδυνος ανατροπής αυτού του status quo δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία ότι η Ρωσία θα αντιδράσει δυναμικά. Αξίζει τον κόπο να υπενθυμίσουμε ότι ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας είναι η πλέον εκπαιδευμένη και εξοπλισμένη ναυτική μονάδα της Ρωσίας, ενώ παράλληλα στην Κριμαία η Ρωσία διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις άμεσης επέμβασης, μια ταξιαρχία και ένα τάγμα ειδικών δυνάμεων.

Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η ΕΕ και οι ΗΠΑ χρειάζονται την Ουκρανία. Η ΕΕ είναι βυθισμένη σε μια συστημική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση και απεγνωσμένα ψάχνει για ευκαιρίες που θα την σώσουν από την επερχόμενη κατάρρευση. Για την ΕΕ η Ουκρανία είναι πρωτίστως αγορά για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Η Ουκρανία είναι ένας τρόπος να φανεί η ΕΕ μεγαλύτερη, ισχυρότερη και δυναμικότερη στο διεθνές στερέωμα.

Οι στόχοι των ΗΠΑ διαφέρουν πολύ από αυτούς της ΕΕ. Το χάος, η βία και ο εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία είναι πολύ πιο προτιμητέα από την οποιαδήποτε οικονομική και πολιτική συμμαχία Ρωσίας –Ουκρανίας. Για τους Αμερικανούς οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνοψίζονται στο εξής: Όσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για την Ρωσία, τόσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για το Αμερικανοσιωνιστικό στρατόπεδο, στρατηγικά και γεωπολιτικά.

Άρα τι θα συμβεί στο άμεσο μέλλον; Η ΕΕ δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της γιατί φαίνεται ότι η ουκρανική «αντιπολίτευση» που απαρτίζεται και από εξτρεμιστές, χούλιγκανς και δολοφόνους είναι περισσότερο διαβρωμένη και χρηματιζόμενη από τις ΗΠΑ παρά από τους Ευρωπαίους και κυρίως τους Γερμανούς. Αυτό σημαίνει ότι στο γεωπολιτικό παίγνιο η παρτίδα θα παιχτεί μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας και στο παιχνίδι αυτό οι στόχοι των ΗΠΑ που είναι το χάος, η βία και ο εμφύλιος επιτυγχάνονται πιο εύκολα από τους στόχους των Ρώσων που είναι η οικονομική σταθερότητα και η ευημερία του ουκρανικού λαού.

Στην Ουκρανία ήδη εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια οικονομικής κατάρρευσης και έντονων κοινωνικών προβλημάτων. Αυτό που ενδιαφέρει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή την Ρωσία είναι η ασφάλεια της Κριμαίας και της ανατολικής ρωσόφωνης Ουκρανίας. Η Ρωσία θα δώσει το επόμενο χρονικό διάστημα απ’ ευθείας οικονομική βοήθεια στην Ανατολική Ουκρανία, ιδιαίτερα στην περιοχή του Χάρκοβ, η οποία κατοικείται από ικανούς και αποφασισμένους Ουκρανούς. Πέρα από αυτό η μόνη επιλογή της Ρωσίας είναι να περιμένει να διαλυθεί οικονομικά η Ουκρανία, η οποία είναι βέβαιο ότι θα απευθυνθεί στο ΔΝΤ, ήτοι στο παραμάγαζο των Αμερικανοσιωνιστών. Ήδη ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι η Ουκρανία θα αρχίσει συνομιλίες με το ΔΝΤ για την «διαμόρφωση», ήτοι επιβολή, του πακέτου οικονομικής βοήθειας μετά την εγκατάσταση μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο. Η ΕΕ μέσω του Όλι Ρεν υποστήριξε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι ανεπαρκή και ότι η Ουκρανία θα πρέπει να δεχτεί το πακέτο διάσωσης του ΔΝΤ. Ήδη μεθοδεύεται η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 40% σε μια χώρα που αν δεν έχεις θέρμανση απλά πεθαίνεις. Τι θα απογίνει με τους Δυτικούς Ουκρανούς; Η ΕΕ τους θέλει ως εργάτες-σκλάβους, οι ΗΠΑ τους θέλουν ως πιόνια και οι δυο τους θέλουν στην παγίδα του ΔΝΤ και η μόνη δύναμη που τους θέλει ως ευημερούντα και επιτυχημένο  λαό είναι η Ρωσία.

Το επόμενο διάστημα οι Ουκρανοί θα πρέπει να κάνουν μια γεωστρατηγική επιλογή. Αν είναι τόσο ηλίθιοι και τυφλοί ώστε να μην καταλαβαίνουν τα αυτονόητα, θα πληρώσουν το τίμημα στο ταμείο των Αμερικανοσιωνιστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/meta-tis-taraches-sthn-oukrania-erchetai-to-dnt#ixzz2uGplcFGu

Exit mobile version