Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες προκλήσεις του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων. Τι κάνουν οι αντιρατσιστές;

Αν υπάρχει ένα κράτος το οποίο χρησιμοποιεί τον ρατσισμό ως επίσημη πολιτική του αυτό, αναμφίβολα, είναι το Ισραήλ. Συχνά – πυκνά φροντίζει να το υπενθυμίζει με κάθε τρόπο, όπως πριν από λίγες ημέρες όπου χιλιάδες ισραηλινοί μαθητές παρέλασαν στην περιοχή Ε – 1 της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις συνομιλίες για συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ του Αμπάς και των σιωνιστών με την αρωγή του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Οι συγκεντρωθέντες που μεταφέρθηκαν στην περιοχή από όλο το Ισραήλ με λεωφορεία φώναξαν επίσης συνθήματα υπέρ της συνέχισης και επιτάχυνσης κατασκευής εβραϊκών εποικισμών στη Δυτική Όχθη καθώς και της πλήρους ενσωμάτωσης στο Ισραήλ της περιοχής Ε – 1, η οποία αποτελεί και τη μόνη ζώνη σύνδεσης μεταξύ των βόρειων και νότιων τμημάτων των παλαιστινιακών περιοχών και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους. Η συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει ακόμη εποικιστεί από τους εβραίους, επειδή φοβούνται ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για το ξέσπασμα μια νέας Ιντιφάντα στη Δυτική Όχθη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν τόσο ο υπουργός Στέγασης και Κατασκευών του Ισραήλ όσο και υφυπουργοί και βουλευτές, αποδεικνύοντας ότι η μάζωξη αυτή είχε την επίσημη κρατική κάλυψη. Μια μάζωξη, να υπενθυμίσουμε, που υπερασπίζεται ουσιαστικά την καταπίεση και τον εξανδραποδισμό του Παλαιστινιακού Λαού.

Αλήθεια, αυτή η «ευαίσθητη ψυχή» ο Μούιζνιεκ δεν έχει να πει κάτι επί αυτών των γεγονότων; Ή μήπως υπάρχουν ειδικοί λόγοι που δεν στηλιτεύει τις απαράδεκτες ενέργειες και πολύ περισσότερο τα εγκλήματα των σιωνιστών του Ισραήλ; Και ενώ στο Ισραήλ συμβαίνουν αυτά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, το αμερικανικό Κογκρέσο ετοιμάζεται να ψηφίσει νόμο που ουσιαστικά απαγορεύει το ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, στο οποίο συμμετέχουν μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια.

Αν ψηφιστεί ο συγκεκριμένος νόμος, τότε τα πανεπιστήμια που μποϊκοτάρουν το Ισραήλ θα χάσουν την κρατική χρηματοδότηση που παίρνουν. Προσπάθειες για την εφαρμογή τέτοιων νόμων σε επίπεδο Πολιτείας έχουν ήδη γίνει στη Νέα Υόρκη και το Μέριλαντ, αλλά προς το παρόν απέτυχαν καθώς συνάντησαν ισχυρές αντιδράσεις από το ακαδημαϊκό προσωπικό και τους φοιτητές.

Είναι ολοφάνερο ότι «ο πολύς» Ντέιβιντ Χάρις έχει αρκετή δουλειά να κάνει και στις ΗΠΑ όπου διαμένει. Παρότι είναι φανερό ότι το σιωνιστικό λόμπι «λύνει και δένει» στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ υπάρχουν ακαδημαϊκοί και φοιτητές οι οποίοι ανθίστανται σθεναρά στην προσπάθεια εξυπηρέτησης των σιωνιστικών συμφερόντων. Αν μη τι άλλο, έχουν το θάρρος να αντισταθούν στην προκλητικότητα του Χάρις και της παρέας του, σ’ αντίθεση με κάποια εγχώρια δίποδα που σπεύδουν να ικανοποιήσουν τις παράνομες επιθυμίες του κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, παρότι πρόκειται για ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά ενός ανεξάρτητου (υποτίθεται…) κράτους.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nees-proklhseis-tou-israhl-se-baros-twn-palaistiniwn.-ti-kanoun-oi-antirats#ixzz2uKGfcEmP

Exit mobile version