Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ουκρανία: Ετοιμάζεται διχοτόμηση στα πρότυπα της Γιουγκοσλαβίας

Ουκρανία: Ετοιμάζεται διχοτόμηση στα πρότυπα της Γιουγκοσλαβίας

Η Ουάσιγκτον δεν θέλει και δεν θα επιτρέψει πιθανότατα την ένταξη της Ουκρανίας, τμήματος αυτής ή όλης της χώρας, στην ΕΕ. Ο στόχος των ΗΠΑ είναι να στερήσει την Ρωσία από έναν ιστορικό της σύμμαχο. Για να το πράξει αυτό η Ουάσιγκτον είναι ικανή να αιματοκυλήσει την χώρα με έναν εμφύλιο πόλεμο που βέβαια θα οδηγήσει σε διχοτόμηση. Όπως επισημαίνουν πολλοί αναλυτές οι ΗΠΑ θα εφαρμόσουν στην Ουκρανία το «σενάριο Γιουγκοσλαβίας», τελειοποιημένο και υποβασταζόμενο από το σενάριο «αραβική άνοιξη». Δηλαδή εμφύλιος πόλεμος συν διχοτόμηση, ενώ οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν ότι στην Ουκρανία τίποτε δεν έχει τελειώσει και μάλλον βρισκόμαστε στην αρχή οδυνηρών εξελίξεων για τον ουκρανικό λαό.

Οι πολιτικοί αναλυτές του Center of Eastern Studies αναφέρουν ότι «η κατάσταση στην Ουκρανία είναι όμοια με την Γιουγκοσλαβία του 1990, όταν η Γερμανία παρείχε κεφάλαια στους Κροάτες προκαλώντας τις εγκληματικές πράξεις της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ουστάσα. Το αποτέλεσμα ήταν η απόσχιση της Κροατίας από την Γιουγκοσλαβία και η υποκίνηση εμφυλίου πολέμου. Και στην Ουκρανία τα αίτια είναι τα ίδια όπως τότε στην Γιουγκοσλαβία, η οποία αργότερα αρνήθηκε να δεχτεί τους ταπεινωτικούς όρους για την ένταξη της στην ΕΕ».

Όπως και τότε στην Γιουγκοσλαβία που η γερμανική μυστική υπηρεσία BND παρείχε οπλισμό στους εξτρεμιστές Αλβανούς του Κοσσόβου, οι οποίοι ξεκίνησαν τον συμμοριτοπόλεμο εναντίον των Σέρβων, που αποτελούσαν την πλειοψηφία του πληθυσμού στο Κόσσοβο, έτσι και τώρα στην Ουκρανία η ίδια υπηρεσία προμήθευσε με όπλα τους εξτρεμιστές διαδηλωτές του Κιέβου για να πετύχει τον σκοπό της. Και στην Ουκρανία, όπως έγινε στην Γιουγκοσλαβία, το αποτέλεσμα θα είναι η εμπλοκή του ΝΑΤΟ, τουλάχιστον στο δυτικό τμήμα της χώρας.

Ένας άλλος αναλυτής, ο Immanuel Wallerstein του Πανεπιστημίου Yale, αναφέρει ότι η Ουκρανία υποφέρει από ένα βαθύ εσωτερικό σχίσμα εδώ και αρκετό καιρό, το οποίο απειλεί να την οδηγήσει σε άσχημο εμφύλιο. Και καταλήγει ο ίδιος: «Οι αγγλοσαξονικές ελίτ βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα». Με την έκφραση «αγγλοσαξονικές» φυσικά και εννοεί τους Αμερικανοσιωνιστές.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του European Council on Foreign Relations, η Ευρώπη κάνει ένα τεράστιο σφάλμα που θέλει να ανατρέψει το status quo της Ουκρανίας, διότι έτσι θα απολέσει την όποια συμπάθεια και ανεκτικότητα των Ρώσων. Ενώ η Ευρώπη διολισθαίνει με ταχύ ρυθμό προς μια τέτοια πολιτική ανατροπής του status quo οι ΗΠΑ και οι Αμερικανοσιωνιστές ρίχνουν λάδι στην φωτιά που άναψαν οι ίδιοι στην Ουκρανία. Ήδη στα μέσα Φεβρουαρίου ο αμερικανός πρέσβης στο Κίεβο Geoffrey Pyatt είχε απροκάλυπτα δηλώσει ότι η Ουκρανία θα διαλυθεί. Λίγο αργότερα ο αμερικανός αντιπρόεδρος Joe Biden σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Γιανουκόβιτς του είπε να απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις από το Κίεβο. Αυτό ήταν που έδωσε το μήνυμα στους εξτρεμιστές για να ξεκινήσουν τις βιαιότητες και δολοφονίες.

Ο Ομπάμα απευθυνόμενος στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις τις προέτρεψε να αγνοήσουν τις εντολές του αρχηγού τους, η Μέρκελ εξέφρασε απερίφραστα την συμπαράστασή της στους «ειρηνικούς διαδηλωτές», ενώ ο Λιθουανός πρωθυπουργός Andrius  Kubilius δήλωσε ότι ο Γιανουκόβιτς θα πρέπει να αντιμετωπίσει το Διεθνές Δικαστήριο. Παρόμοιες δηλώσεις, ας μας επιτραπεί η έκφραση «καρμπόν» δηλώσεις, είχαν γίνει στα μέσα του 1990 όταν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία.

Γ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/oukrania-etoimazetai-dichotomhsh-sta-protupa-ths-giougkoslabias#ixzz2uNSMu7kf

Exit mobile version