Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΟΥ

+π+α

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Από τα σχολικά μας χρόνια, στο μάθημα των Θρησκευτικών (τότε τουλάχιστον γίνονταν αυτό το μάθημα, βλέπεις δεν είχε ανατείλει ακόμη το άστρο της Μαρίας Ρεπούση) διδασκόμαστε για τους Τελώνες.

Για να θυμηθούμε λοιπόν, στην εποχή του Ιησού, έργο των Τελωνών ήταν κυρίως η είσπραξη των τελών, δηλαδή των έμμεσων φόρων. Όπως είναι γνωστό πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους ήταν άδικοι και άπληστοι, ενώ αυτά που συνέλεγαν έπρεπε να ικανοποιούν την κρατική εξουσία που τους είχε παραχωρήσει αυτό το έργο, αλλά και τους ίδιους. Εξ αιτίας αυτών, σύμφωνα με πολλούς ερευνητές, θεωρούνταν από την κοινωνία της Παλαιστίνης μισητοί και ξένα σώματα, εξισωμένοι με τους αμαρτωλούς , τους εθνικούς και τις πόρνες.

Δυστυχώς και στην σημερινή εποχή κάτω από με τις άθλιες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η Ελληνική κοινωνία, παρόλη την εξαθλίωση και τον καθημερινό εφιάλτη που ταλανίζει τον Λαό μας, ο μέγας τελώνης κύριος Θεοχάρης γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, απτόητος και ανηλεής, είναι ο άνθρωπος που είναι εξουσιοδοτημένος  να φροντίζει για την υλοποίηση των εισπρακτικών εντολών και για την καταβολή των φόρων από πλευράς των φορολογούμενων.

Είναι ο άνθρωπος που κύριο στόχο έχει την πάταξη της φοροδιαφυγής. Και εδώ θα κάνουμε μια παρένθεση. Είναι πλέον γνωστό εις πάντας ότι ο σχεδιασμός και η επιβολή νέων φόρων δεν γίνεται βάσει ενός στρατηγικού σχεδιασμού και οικονομικού προγραμματισμού, αλλά βάσει της λογικής του λαϊκού παντοπωλείου, κοινώς μπακάλικου. Πόσα θέλουμε; 100. Θα βάλουμε 110 γιατί κάποιοι μπορεί να μην πληρώσουν. Την επομένη οι «αστέρες» επανέρχονται με τα μπακαλοτεφτέρια τους.  Πόσα μαζέψαμε; 70. Ωραία βάλτε νέους φόρους για άλλα 30 που μας λείπουν.

Και εδώ πλέον έρχεται ο αγαπητός Θεοχάρης με την υπ αυτού υπηρεσία και αρχίζει να αποστέλλει εγκυκλίους, εντολές και «σουλτανικά φιρμάνια» σε εφορίες, εφόρους, δημόσιους εισπρακτικούς μηχανισμούς και γενικά κάθε αρμόδια αρχή. Στόχος η είσπραξη των φόρων με κάθε τρόπο.

Αλλά εδώ πλέον το όλο έργο τους δεν γίνεται βάσει των υπαρχόντων δεδομένων και πληροφοριών. Κανείς δεν ελέγχει αν αυτοί που δεν πληρώνουν το πράττουν λόγω του ότι δεν έχουν την δυνατότητα καταβολής του φόρου, ή απλά και μόνο συστηματικά φοροδιαφεύγουν, ενισχύοντας τις καταθέσεις που διατηρούν, κυρίως εις την αλλοδαπή. Κανείς δεν προβληματίζεται από το γεγονός του πως είναι δυνατόν να υπάρχουν υπερχρεωμένες σε τράπεζες και δημόσιο επιχειρήσεις, ένα βήμα προ της πτώχευσης και οι φορείς τους να διάγουν πολυτελή βίο.

Γιατί άλλωστε να ασχοληθούν οι αρμόδιοι φορείς με αυτούς, που σε πολλές περιπτώσεις διατηρούν και στενές προσωπικές σχέσεις μαζί τους, καθώς και σχέσεις πολιτικής στήριξης. Αφού υπάρχει ο ανώνυμος κοσμάκης, οι χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι με τους χιλιοψαλιδισμένους μισθούς, οι χιλιάδες απαξιωμένοι συνταξιούχοι, για να τους ρουφήξει ο προαναφερόμενος τελώνης το αίμα. Κλείνουμε την παρένθεση.

Αυτού του είδους την φοροδιαφυγή κυνηγά και προσπαθεί να πατάξει ο αγαπητός Θεοχάρης. Αυτή την επιλεκτική εφαρμογή του Νόμου, που συνεχώς ευαγγελίζεται, εφαρμόζει.

Εδώ λοιπόν θα παραθέσουμε τον γνωστότατο στίχο από τους Νεκρικούς διαλόγους του Λουκιανού μεταξύ Χάροντος και Μένιππου. Ομιλεί λοιπόν ο Μένιππος και λέει «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος».

Όσο και να υποκρίνεστε ότι δεν το γνωρίζετε κύριε Θεοχάρη, όσο και να το αγνοείτε, όσο και αν κωφεύετε, η αλήθεια είναι μια και μοναδική.

Το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων Πολιτών, στο σημείο εξαθλίωσης που τον οδήγησε, η κατάπτυστη διακυβέρνηση τεσσάρων δεκαετιών μεταπολίτευσης, με τα οικονομικά σκάνδαλα, τις καταχρήσεις, την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τους χρηματισμούς ανώτατων κυβερνητικών στελεχών και υπουργών, με το απερίγραπτο οικονομικό όργιο και το τεράστιο φαγοπότι που πραγματοποιήθηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες και με τόσα και τόσα άλλα που έχουμε πολλάκις επαναλάβει, ακόμη και ανάποδα αν τους γυρίσεις και τους τινάξεις δεν θα βρεις ούτε ένα ευρώ.

Αλλά εσείς και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δεν πτοείστε από αυτό. Δεν σας ενδιαφέρει που υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, που στέλνουν τα παιδιά τους νηστικά στο σχολείο, που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας, χωρίς δικαίωμα στην εργασία, χωρίς δημόσια υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς ασφάλεια και κοινωνική τάξη, χωρίς υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Το μόνο που σας ενδιαφέρει, για το μόνο που είστε εντεταλμένος είναι η είσπραξη των φόρων με εκφοβισμό και απειλές. Αυτά δεν λένε οι εγκύκλιοι και οι οδηγίες που στέλνετε στις εφορίες; Με προσωποκρατήσεις και φυλακίσεις δεν προσπαθείτε να συγκεντρώσετε έσοδα για το δημόσιο, μήπως και καλυφθούν εν μέρει τα οικονομικά χάσματα που επέφεραν οι προγενέστεροι πολιτικοί κλεφταράδες;

Μα όπως είχε πει εδώ και πολλά χρόνια, ασχέτως και εάν δεν το πίστευε, ο επίτιμος και αειθαλής πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης «ο Ελληνικός Λαός, δεν είναι μουζίκοι δια να τους απομυζούν», το επαναλαμβάνουμε και εμείς για μια ακόμη φορά.

Αγαπητέ τελώνη (γιατί αυτό κατ’ ουσίαν είστε) τόσο εσείς, όσο και η κυβέρνηση σας αποτελείτε γι αυτή την Χώρα και για αυτό τον Λαό το σκοτάδι το πυκνό μαύρο σκοτάδι που επέφερε έναν νέο Μεσαίωνα, καταδικάζοντας την Ελλάδα σε οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική κατοχή. Σύντομα όμως ο πολύπαθος Λαός, μέσω της εκλογικής ετυμηγορίας του θα δώσει τέλος στην παντοδυναμία σας, καταδικάζοντας σας σε πολιτικό εξοστρακισμό.

Σύντομα το λαμπρό φως του Ηλίου θα φωτίσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα και όλο το Έθνος με ισότητα και δικαιοσύνη που μόνο ο Κοινωνικός Εθνικισμός μπορεί να εφαρμόσει, θα εργαστεί σκληρά για την αναγέννηση και την ευημερία του.

Μια Χρυσή Αυγή ανατέλλει!

ΠΗΓΗ

Exit mobile version