Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανηγυρίζουν και με το παραπάνω οι τούρκοι μετά την κρυφή συνάντηση στο Υπ.Εξ. για το Κυπριακό

Θετική, πέραν του αναμενόμενου, χαρακτήρισε την πεντάωρη συνάντησή του στην Αθήνα με τον Γ.Γ. του ελληνικού ΥΠΕΞ, ο τουρκο”κύπριος” διαπραγματευτής, Κουντρέτ Οζερσάι. Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, ο Οζερ σάι επανέλαβε ότι συζήτησαν σχεδόν όλα τα θέματα που αφορούν το Κυπριακό σε μια αξιόλογη συνάντηση από την οποία δηλώνει ικανοποιημένος.

Σημείωσε, δε, ότι στις συναντήσεις, εννοώντας και αυτή του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή στην Άγκυρα, βασικό θέμα ήταν η ισότητα, το ίσιο καθεστώς στο οποίο πραγματοποιήθηκαν και οι δύο, παρατηρώντας πως το αποτέλεσμα δεν είναι ότι η Ελλάδα αναγνώρισε το ψευδοκράτος ή η τουρκία την Κυπριακή Δημοκρατία.

Στην περιοχή, και ιδιαίτερα στην ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορείς να προβλέψεις πότε μπορεί να βρεθείς αντιμέτωπος με μια αστάθεια πολιτική, κοινοτική ή οικονομική, πρόσθεσε, λέγοντας πως «γι’ αυτό, άμεσα, μόλις ο χρόνος είναι κατάλληλος, πρέπει να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε τις συνομιλίες. Υπάρχει ένα φυσικό χρονοδιάγραμμα και αυτό ψυχολογικά μας δίνει την ευκαιρία να μετατρέψουμε το θετικό κλίμα άμεσα σε μια απτή λύση. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία».

Σε αυτό το φυσικό χρονοδιάγραμμα, ο Οζερσάι είπε ότι θεωρεί πως όσο μπορεί να γίνει μια διαδικασία πάρε – δώσε, να γίνει και «να τελειώνουμε με το πρόβλημα», όπως ανέφερε. Μετά από αυτό το σημείο, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει η πολιτική βούληση και η ηγετική ικανότητα, σημειώνοντας ότι «δεν θα πάρουμε 100% αυτό που θέλουμε, ξέροντας ότι θα μπορέσουμε να πάρουμε μόνο ένα μέρος, θα εργαστούμε για να βρούμε ένα κοινό σημείο».

Ιστορικό βήμα οι συναντήσεις των διαπραγματευτών σε Αθήνα και Άγκυρα, δήλωσε στο τουρκικό κρατικό κανάλι TRT1 ο Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και ευχήθηκε να συνεχιστούν. Ο τούρκος Υπουργός αναφέρθηκε σε ένα ιστορικό βήμα «που στο μέλλον θα κάνει τη διαφορά. Μέχρι σήμερα οι διαπραγματεύσεις γινόταν πάντα στο νησί». Ποτέ μέχρι τώρα, συνέχισε, ένας Τούρκος αρμόδιος δεν άκουσε απευθείας τις απόψεις της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» και η ελληνοκυπριακή διοίκηση – όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία – δεν άκουσε τους Τούρκους αρμοδίους. Το θέμα, είπε, είναι ότι όλοι μας με ένα θετικό τρόπο να βάλουμε το πετραδάκι μας σε κάθε θέμα για την επίτευξη ειρήνης στο νησί. «Ευχόμαστε αυτές οι συναντήσεις να συνεχιστούν». Έτσι, κατέληξε ο Νταβούτογλου, ας γεννηθεί στην ανατολική Μεσόγειο μια συγκυρία όπου όλοι θα μπορούν να συναντώνται με όλους.

Όλες αυτές οι δηλώσεις έγιναν μετά την κρυφή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ η συνάντηση του τουρκο’’κύπριου’’ διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι και του Γ.Γ. του ΥΠΕΞ Αναστάση Μητσιάλη. Το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν έβγαλε ανακοίνωση ότι έγινε και δεν ανακοίνωσε ποτέ την ώρα που έγινε η συνάντηση. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση τον εθνοπροδοτών που νομιμοποιεί τον Αττίλα προσπαθεί να κρατήσει μυστικές τις συνομιλίες επερχόμενου ξεπουλήματος υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής πράγμα που το παραδέχονται και τα παπαγαλάκια του Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/panhgurizoun-kai-me-to-parapanw-oi-tourkoi-meta-thn-krufh-sunanthsh-sto-up#ixzz2uqJB81BH

Exit mobile version