Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ομογενείς της Ουκρανίας καταγγέλλουν τα ψέματα των ΜΜΕ: Ανυπόστατες οι φήμες για επιθέσεις εις βάρος Ελλήνων

Οι ομογενείς της Ουκρανίας καταγγέλλουν τα ψέματα των ΜΜΕ: Ανυπόστατες οι φήμες για επιθέσεις εις βάρος Ελλήνων

Ενωμένοι και προσηλωμένοι στην ενότητα της Ουκρανίας δηλώνουν οι περίπου 100.000 Έλληνες που ζουν στη χώρα, διαβεβαιώνοντας ότι οποιαδήποτε αναφορά για επιθέσεις σε βάρος του ελληνισμού είναι «κακόβουλη», «ανυπόστατη» και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας

“Οποιαδήποτε αναφορά που κάνει λόγο για επιθέσεις σε βάρους του ελληνισμού είναι κακόβουλη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και δεν καταλαβαίνουμε γιατί λέγονται τέτοια ανυπόστατα πράγματα. Είμαστε ανήσυχοι και προβληματισμένοι για τις εξελίξεις, αλλά πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα βρεθεί η λύση για το καλό του Ουκρανικού λαού. Είμαστε σε συνεχή επαφή από την αρχή της κρίσης με τις ελληνικές διπλωματικές Αρχές στην Ουκρανία, την πρεσβεία μας στο Κίεβο και τα γενικά μας προξενεία στη Μαριούπολη και την Οδησσό και υπάρχει καθημερινή και συνεχής επικοινωνία με τον πρέσβυ και τους γενικούς προξένους. Με τον γενικό πρόξενο στη Μαριούπολη μόλις προχθές είχαμε μάλιστα συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας και οι εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων έφυγαν ευχαριστημένοι και με ανυψωμένο το εθνικό μας φρόνημα από τη συνάντηση αυτή.

Επαναλαμβάνουμε με τον πιο κατηγορηματικό και υπεύθυνο τρόπο ότι οι Ομογενείς τηρούν υπεύθυνη στάση, είμαστε ενωμένοι και δεν έχουμε αποτελέσει αντικείμενο στοχοποίησης ή εχθρικών πράξεων. Δεν καταλαβαίνουμε συνεπώς για ποιον λόγο εκφράζονται αυτές οι απαράδεκτες απόψεις, τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα και καλούμε όλους όσοι κάνουν δηλώσεις για την κατάσταση στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σοβαροί στα λεγόμενά τους“.

Εδώ και μερικές μέρες διαβάζουμε στον καθεστωτικό Τύπο και στα κανάλια της παραπληροφόρησης ότι οι Έλληνες της Ουκρανίας διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από «ακραία ουκρανικά εθνικιστικά στοιχεία» τα οποία προσπαθούν να τα συνδέσουν (γιατί έτσι γουστάρουν) με την Χρυσή Αυγή. Ενόψει λοιπόν της επισκέψεως του Βενιζέλου στην Ουκρανία οι γνωστοί παπαγάλοι δημιουργούν ανύπαρκτο επιθετικό κλίμα το οποίο μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης θα το παρουσιάσουν ως μεγάλη νίκη της κυβέρνησης! Με απλά λόγια προσπαθούν να πλήξουν τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του Κινήματος και ταυτόχρονα να εκθειάσουν τον Βενιζέλο. Η τακτική τους είναι γνωστή άλλωστε.

Σημειώνουμε ότι αυτά τα «εθνικιστικά στοιχεία» σύμφωνα με τα «έγκυρα ελληνικά ΜΜΕ» πριν πέσει ο Γιαννουκόβιτς ήταν άνθρωποι σύμβολα και αγωνίζονταν για την πατρίδα και τα πιστεύω τους ενώ μετά έγιναν οι “κακοί ναζί δολοφόνοι κτλ”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anupostates-oi-fhmes-gia-epitheseis-eis-baros-ellhnwn-sthn-oukrania-katagge#ixzz2utcfcZCr

Exit mobile version