Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

17.400 απολύσεις απαίτησε η τρόικα και άμεσα προσκύνησε η συγκυβέρνηση του μνημονίου

17.400 απολύσεις απαίτησε η τρόικα και άμεσα προσκύνησε η συγκυβέρνηση του μνημονίου

Μπορεί η συγκυβέρνηση του μνημονίου να πνέει τα λοίσθια, κατρακυλώντας ολοένα και πιο χαμηλά στην συνείδηση του Ελληνικού Λαού, όμως μπορεί και λαμβάνει ακόμα αποφάσεις. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές φαινόμενο στην παγκόσμια ιστορία να υπάρχει κυβέρνηση, της οποίας τα κόμματα έχουν εκλογική απήχηση κάτω από 20%, αλλά παρόλα αυτά βρίσκονται στην κυβέρνηση.

Συνάντηση είχαν, λοιπόν, με τους επικεφαλής της τρόικα οι διάφοροι υπουργοί του μνημονίου, προκειμένου να συζητήσουν για την επόμενη δόση που θα ληφθεί στα μέσα του Μαρτίου. Συμφωνία δεν επήλθε και όπως διαβεβαιώνουν υπουργοί σε δημοσιογραφικές πηγές, δεν πρόκειται να επέλθει εύκολα, αφού οι τροϊκανοί απαιτούν την εφαρμογή όλων των μέτρων του ΟΟΣΑ.

Αυτά τα μέτρα μπορεί να μην είναι απευθείας μειώσεις μισθών και συντάξεων, όμως έχουν το ίδιο αποτέλεσμα ουσιαστικά. Μπορεί να μην είναι μείωση μισθού π.χ. το ψωμί με το ζύγι, όμως όπως απέδειξε ο πρόεδρος των αρτοποιών, συνεπάγεται αύξηση στην τιμή του ψωμιού κατά 5 λεπτά τουλάχιστον. Αν αθροιστούν όλα αυτά τα διαρθρωτικά μέτρα καθιστούν πιο ακριβή την ζωή του πολίτη, γεγονός που ουσιαστικά ισούται με μείωση μισθού.

Το μοναδικό ζήτημα στο οποίο συμφώνησαν οι συγκυβερνώντες με την τρόικα είναι οι μαζικές απολύσεις που πρόκειται να συμβούν. Πρόκειται για 11.400 απολύσεις που θα γίνουν από τα τέλη του μήνα μέχρι και τον Δεκέμβριο τμηματικά. Επιπροσθέτως αυτών υπάρχουν 4000 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος του μήνας και 2000 συμβασιούχοι που θα απολυθούν παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Συνολικά δηλαδή έχουμε 17.400 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου, ασχέτως που η κυβέρνηση δεν θα υφίσταται έως τότε.

Ο λόγος που δεν επήλθε συνολική συμφωνία είναι ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές και δεν θέλει να πάρει το πολιτικό κόστος μίας τέτοιας συμφωνίας. Αν δεν είχαμε εκλογές θα είχαν συμφωνήσει ήδη σε όλα. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/mono-stis-apoluseis-sumfwnhsan-17.400-apoluseis-kai-amesa-sumfwnhse-h-sugku#ixzz2uvwcj900

Exit mobile version