Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εγκληματική οργάνωση ΝΔ: Έξι συλλήψεις για απάτες σε βάρος του δημοσίου

Εγκληματική οργάνωση ΝΔ: Έξι συλλήψεις για απάτες σε βάρος του δημοσίου

Έξι συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί, μέχρι στιγμής, στην Κρήτη για την υπόθεση «εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε απάτες κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του δημοσίου και ιδιωτών επιχειρηματιών του τουριστικού κλάδου». Όπως ήταν απολύτως φυσικό, αφού μιλάμε για εγκληματική οργάνωση που ενέχεται σε απάτες σε βάρος του δημοσίου, οι συλληφθέντες είναι στελέχη της μητρικής εγκληματικής οργάνωσης, που δρα υπό τον μανδύα πολιτικού κόμματος και ονομάζεται “Νέα Δημοκρατία”.

Οι συλληφθέντες, όπως αναφέρουν τα σχετικά ρεπορτάζ, προσέγγιζαν τα θύματα τους και αφού κατόρθωναν να πάρουν τον ΑΦΜ και τον αριθμό ταυτότητας του θύματος, προχωρούσαν στη σύσταση εταιρείας. Στη συνέχεια ξεκινούσαν τις διαδικασίες για την έκδοση δανείων, μπλοκ επιταγών και πλατών τιμολογίων, με αποτέλεσμα να έχουν αποσπάσει μεγάλα ποσά, χωρίς στη συνέχεια να αποπληρώνουν καμία από τις οικονομικές υποχρεώσεις που δημιουργούσαν. Έτσι τα θύματα του κυκλώματος βρισκόταν ξαφνικά να χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες, σε ιδιώτες που είχαν τις επιταγές, ακόμη και στο δημόσιο για τη μη απόδοση ΦΠΑ. Η συνολική λεία του συγκεκριμένου παραρτήματος της εγκληματικής οργάνωσης ήταν γύρω στα 17 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 εκ. αφορούν ζημιά σε ιδιώτες και τα 3 εκ. ζημιά σε βάρος του δημοσίου.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα ένας δικηγόρος, ένας υπάλληλος της ΔΕΗ, ένας επιχειρηματίας και η σύζυγός του, ένας γεωπόνος και ένας υπάλληλος από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Ο δικηγόρος είναι ο νομικός σύμβουλος του πρώην Βουλευτή Ηρακλείου και νυν  Γενικού Γραμματέα αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γ. Δεικτάκη. Ο υπάλληλος της ΔΕΗ, είχε αποσπαστεί στο γραφείο βουλευτή Σερρών της Ν.Δ., αλλά δεν είχε θεαθεί για χρόνια είτε στην υπηρεσία του, είτε στο γραφείο του βουλευτή, αφού ασχολούταν μόνο με τις εγκληματικές δραστηριότητες της ΝΔ. Στην λίστα περιλαμβάνεται και άλλο ένα τοπικό στέλεχος της ΝΔ.

Μυστηριωδώς η αστυνομία αποκρύπτει τα στοιχεία των συλληφθέντων και δεν έχει ερευνήσει ακόμα την σύνδεση της εγκληματικής οργάνωσης με τα υψηλότερα κλιμάκια της ΝΔ, τα οποία έχουν εμφανίσει σαφείς ενδείξεις συμμετοχής σε τέτοιες δραστηριότητες. Αρκεί να θυμήσουμε τις αποκαλύψεις του εμπλεκόμενου με το «Έργο Πολιτών», Συρμόγλου, σε εκπομπή του Τράγκα, ο οποίος ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε μισό εκατομμύριο ευρώ από το δημόσιο και ο νυν πρωθυπουργός του είπε να μην ασχολείται πλέον με το ζήτημα και ότι «θα το φροντίσει αυτός». Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι οι προεκτάσεις της υποθέσεως πάνε για «κουκούλωμα» με «εντολή Σαμαρά».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/egklhmatikh-organwsh-nd-eji-sullhpseis-gia-apates-se-baros-tou-dhmosiou#ixzz2v5MQuQjC

Exit mobile version