Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζαν Μαρί Λεπέν: «Ο Σαμαράς είναι κρυφοΠΑΣΟΚ»

Ζαν Μαρί Λεπέν: «Ο Σαμαράς είναι κρυφοΠΑΣΟΚ»

Ο έρωτας του Σαμαρά με το ΠΑΣΟΚ κρατάει από πολύ παλιά. Ο τέως ηγέτης του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου Ζαν Μαρί Λεπέν το είχε αντιληφθεί αυτό από το 1993! Συγκεκριμένα, στις 20 Ιουνίου 1993, λίγες ημέρες πριν την αναγγελία της «Πολιτικής Άνοιξης», είχε δημοσιευθεί συνέντευξη του Λεπέν στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Ο Γάλλος πολιτικός είχε επισκεφθεί την Χώρα μας εκείνη την περίοδο και ανάμεσα σε άλλα ζητήματα είχε ερωτηθεί και για τον Σαμαρά. Συγκεκριμένα, η ερώτηση και η απάντηση γύρω από τον παριστάνοντα σήμερα τον πρωθυπουργό είχαν ως εξής:

«Ισχυρίζεσθε ότι δεν υπήρξαν Έλληνες πολιτικοί που πάλεψαν για το Μακεδονικό. Εδώ μέχρι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Αντώνης Σαμαράς, αποπέμφθηκε για το σθένος του. Και χαρακτηρίστηκε και εθνικιστής από τη «Μοντ»,  τη «Σουάρ», τον «Εκόνομιστ».

Ο χρόνος δικαίωσε πλήρως τον Λεπέν στις προβλέψεις του για τον Σαμαρά, ο οποίος έδρασε στη συνέχεια της πολιτικής του διαδρομής ως ο χειρότερος καταστροφέας της ΝΔ και φυσικά ως ο καλύτερος σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ. Τον Σεπτέμβριο του 1993 «έριξε» την κυβέρνηση της ΝΔ, με τους βουλευτές που ήλεγχε, με αποτέλεσμα στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, να γίνει κυβέρνηση. Τότε, υποτίθεται, έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την διαφωνία του στο ζήτημα της Μακεδονίας. Σήμερα, εκχωρεί το όνομα στους σκοπιανούς σφετεριστές… Την άνοιξη του 1995 στήριξε την επιλογή Στεφανόπουλου για την προεδρία της Δημοκρατίας, δίνοντας χρόνο στο ΠΑΣΟΚ να ανασυνταχθεί για να κερδίσει εκ νέου τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 1996.

Γινόμενος το 2009 αρχηγός της ΝΔ ο Σαμαράς κατόρθωσε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται) να οδηγήσει το κόμμα του στο ιστορικά χαμηλό ποσοστό του 19% τον Μάιο του 2012. Λίγο πριν από αυτές τις εκλογές ψευδόταν ασύστολα προς τους οπαδούς της ΝΔ ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι. Όχι μόνο συγκυβέρνησε μ΄αυτούς που, δήθεν, κατηγορούσε για σκάνδαλα και μίζες αλλά έχει καταφέρει να μετατρέψει τη ΝΔ σε συνιστώσα και δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ! Ο Λεπέν, διορατικός από τότε, είχε αντιληφθεί τον αληθινό ρόλο του «κρυφοπασόκου» Σαμαρά.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/zan-mari-lepen-o-samaras-einai-krufopasok#ixzz2v7PaEwAD

Exit mobile version