Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όχι στην εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με την Κύρωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας για διάνοιξη νέας συνοριακής διόδου και οδικής αρτηρίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι το ζητούμενο δεν είναι η διάνοιξη μίας οδικής αρτηρίας αλλά η προστασία των συνόρων της Χώρας μας. Η Βουλγαρία είναι μια χώρα που διαθέτει μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων, οι οποίοι όχι απλώς δεν θεωρούνται θρησκευτική μειονότητα, όπως ισχύει στην Ελλάδα με βάση τη Συνθήκη της Λωζάννης, αλλά είναι χαρακτηρισμένοι ως τουρκική μειονότητα και μάλιστα με αυξημένα προνόμια μετά το 1990.

Πρακτικά, δηλαδή, σε τριάντα χρόνια από σήμερα, ένας αριθμός περί τα τρία εκατομμύρια μουσουλμάνων θα κατοικεί στις δύο πλευρές των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στη Θράκη, αφήνοντας μόνο μια μικρή νησίδα, το Νομό Έβρου, όπου όμως και εκεί έχει αυξηθεί η παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου τα τελευταία είκοσι χρόνια. Και όλα αυτά, με ένα Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, το οποίο προσπαθεί προκλητικά να αλλάξει τον χαρακτήρα της μειονότητας στην Ελλάδα, από θρησκευτικό σε εθνικό, και να εκτουρκίσει τους Πομάκους, οι οποίοι και στη βουλγαρική πλευρά των συνόρων διαβιούν σε σημαντικούς αριθμούς. Όλα αυτά δημιουργούν έντονο προβληματισμό για το εν λόγω νομοσχέδιο.

Εν συνεχεία, ο Π. Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με την Κύρωση συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Οργάνωσης για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης για λογαριασμό της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής.

Τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλήνων και Παλαιστινίων ήταν πάντα στενές και αρμονικές και στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων υπάγονται και τα παλαιστινιακά εδάφη με σημαντικό αριθμό ορθοδόξων χριστιανών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ορθόδοξη κοινότητα που βρίσκεται στη Μέση Ανατολή και οι Παλαιστίνιοι Ορθόδοξοι καθώς και μεγάλος αριθμός απόφοιτων υποτρόφων των ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων αποτελούν ισχυρή γέφυρα φιλίας μεταξύ του ελληνικού και του παλαιστινιακού λαού.

Στην παρούσα συγκυρία, βέβαια, με τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα θα πρέπει ταυτόχρονα να βλέπουμε και τι ωφελεί τη χώρα μας. Από ότι φαίνεται, στην πράξη αυτά τα χρήματα δεν θα γυρίσουν ποτέ στον ελληνικό λαό. Ας μείνουν τουλάχιστον υπό μορφή βοήθειας –εάν βέβαια επιτευχθεί και αυτό- στον παλαιστινιακό λαό.

Τέλος, ο Συναγωνιστής τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με την κύρωση Πρωτοκόλλου για τα προνόμια και τις ασυλίες του Κέντρου επιβολής νόμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Όσον αφορά το SELEC (Κέντρο Επιβολής Νόμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης), πρόκειται για ένα μόρφωμα που καταργεί κάθε μορφής κρατική εξουσία και εθνική κυριαρχία. Έχει ήδη επέλθει ρήγμα στην κλασσική σύλληψη της κρατικής κυριαρχίας και παρακολουθούμε καθημερινά να αποσπώνται κυριαρχικές αρμοδιότητες από τις εστίες τους και να μεταβιβάζονται πλέον στους διεθνείς οργανισμούς.

Κρίνεται πως η κύρωση πλήρους ασυλίας και η παροχή διευκολύνσεων στο SELEC θα συνδράμει ουσιαστικά στο συντονισμό δράσεων και στην υποστήριξη ερευνών και δραστηριοτήτων πρόληψης του εγκλήματος των κρατών-μελών σε διασυνοριακές υποθέσεις. Για άλλη μία φορά με την επίκληση αόριστων νομικών εννοιών «συρρικνώνονται» υπογείως τα ατομικά δικαιώματα και παραβιάζονται συνταγματικά κατοχυρωμένες αρχές.

Η Χρυσή Αυγή αρνείται τη νομιμοποίηση κάθε υπερεθνικού Οργανισμού και την παροχή προνομίων σε αυτόν, πριν καν διασφαλίσουμε ίση αντιμετώπιση της χώρας μας από τους τρίτους. Είναι αδιανόητο να μην υπόκειται ο Οργανισμός αυτός σε κανενός είδους φορολογικό έλεγχο και σε καμμία φορολογική επιβάρυνση, πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ochi-sthn-ekchwrhsh-ethnikhs-kuriarchias-binteo#ixzz2v7SsU4xh

Exit mobile version