Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το παραμύθι της διανομής του “πρωτογενούς πλεονάσματος”

Το παραμύθι της διανομής του “πρωτογενούς πλεονάσματος”

Πλημμύρισαν οι εφημερίδες και τα κανάλια με την είδηση ότι η «κακιά» τρόικα βάζει φρένο στα σχέδια του «καλού» Σαμαρά για να μοιράσει στους Έλληνες το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα που κατάφερε να επιτύχει. Την πραγματικότητα την έχει καταδείξει από την πρώτη στιγμή η Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για ψέματα της συγκυβέρνησης του μνημονίου, με σκοπό να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού Λαού.

Θυμίζουμε τι είχαμε γράψει από τις 28 Ιανουαρίου σχετικά με το ζήτημα:

“Ας υποθέσουμε όμως ότι πιστεύουμε την κυβέρνηση και ότι παραδεχόμαστε την ύπαρξη αυτού του ανύπαρκτου πρωτογενούς πλεονάσματος. Θα μπορούσε να μοιράσει ο Σαμαράς για να πάρει ψηφαλάκια; Και πάλι η απάντηση, σε πείσμα της κυβερνητικής προπαγάνδας, είναι ΟΧΙ. Δεν θα μπορέσει ο Σαμαράς να μοιράσει αυτό το δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα. Ο λόγος; Μα, φυσικά, η έκθεση του Eurogroup στις 27 Νοεμβρίου του 2012, στην οποία η Ελλάδα είχε πάει με κυβέρνηση Σαμαρά. Τι λέει λοιπόν η έκθεση του Eurogroup;

«Η Ελλάδα θα μεταφέρει όλα τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της και το 30% τυχόν επιπλέον πλεονασμάτων, σε ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του χρέους προς τους δανειστές της»”

Η κυβέρνηση Σαμαρά, λοιπόν, είχε υπογράψει δέσμευση που απαγόρευε τον διαμοιρασμό των πρωτογενών πλεονασμάτων ακόμα και αν κατάφερνε να τα επιτύχει. Ως εκ τούτου η προπαγάνδα των καναλιών απηχεί πλήρως την θέληση της συγκυβέρνησης να καλύψει τα ψέματα της. Ήξεραν εξαρχής οι ταγοί της χούντας Βενιζέλου – Σαμαρά ότι δεν μπορούν να δώσουν ούτε δεκάρα τσακιστή στον Ελληνικό Λαό. Αυτό το περιελάμβανε η συμφωνία που είχαν οι ίδιοι υπογράψει.

Διέδιδαν τόσο καιρό ότι θα μοιράσουν τα «πρωτογενή πλεονάσματα» ώστε να κοροϊδέψουν τους ψηφοφόρους. Τώρα που κατέστη σαφές ότι δεν πρόκειται να μοιράσουν τίποτα, χρησιμοποιούν τα ίδια μέσα για να προπαγανδίσουν ότι οι ίδιοι έπεσαν θύματα της «κακιάς» τρόικας. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα πίνουν το αίμα του Ελληνικού Λαού και καμία προπαγανδιστική εκστρατεία των «νταβατζήδων» δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την αλήθεια. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/to-paramuthi-ths-dianomhs-tou-prwtogenous-pleonasmatos#ixzz2vBOSDvr8

Exit mobile version