Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση μειώνει τις θέσεις των μάχιμων αστυνομικών – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Ο Συναγωνιστής Πολύβιος Ζησιμόπουλος τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου σχετικά με την αναδιοργάνωση ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικού Σώματος και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Π. Ζησιμόπουλος τόνισε ότι όσον αφορά το ζήτημα της αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας στην πράξη δεν είναι κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κανείς που να μη θέλει μια αποτελεσματική και αξιόμαχη Αστυνομία. Η χώρα βρίσκεται σε μια οξύτατη κοινωνικοοικονομική και εθνική κρίση, το ζήτημα της ασφάλειας και της δημόσιας τάξης είναι βασικός παράγοντας κοινωνικής ειρήνης, βασικό συστατικό λειτουργίας μιας κοινωνίας.

Δεν υπάρχει δυστυχώς στην ελληνική κοινωνία μια τέτοια αίσθηση και η εντύπωση η οποία υπάρχει είναι ότι γενικά η χώρα έχει καταστεί αυτό που λέμε «ξέφραγο αμπέλι». Η εγκληματικότητα «βαράει κόκκινο» στην κυριολεξία, η παρουσία εκατομμυρίων λαθρομεταναστών δυναμιτίζει τα θεμέλια της χώρας και λειτουργεί σε βάρος του εθνικού και κοινωνικού ιστού. Παράλληλα, η τρομοκρατία δεν έπαψε να υφίσταται. Αντίθετα, έχει αποκτήσει νέα μορφή, με νέες οργανώσεις και νέα μεθοδολογία, έχει αποκτήσει ισχυρούς δεσμούς με τον υπόκοσμο, προσλαμβάνει κατ’ επάγγελμα εκτελεστές.

Το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί είναι σε πλήρη αντίθεση με το σκεπτικό της εξέλιξης της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς μειώνει δραστικά τις θέσεις των μάχιμων αστυνομικών κατά έξι χιλιάδες επτακόσιες και αυξάνει τις θέσεις των ανώτατων Αξιωματικών. Και αυτό συμβαίνει τη στιγμή που υπάρχει ραγδαία αύξηση στην εγκληματικότητα και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την αντιμετώπισή της. Τέλος, ο Συναγωνιστής επισήμανε ότι η Αστυνομία επιφορτίζεται και με τα καθήκοντα της Δημοτικής Αστυνομίας που έχει διαλυθεί. Γι’ αυτούς τους λόγους η Χρυσή Αυγή καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-kubernhsh-meiwnei-tis-theseis-twn-machimwn-astunomikwn-binteo#ixzz2vDsAGedV

Exit mobile version