Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά»: Όχι στην πώληση του Λιμανιού

«Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά»:  Όχι στην πώληση του Λιμανιού

Οι μετοχές του ΟΛΠ ανήκουν στον Πειραϊκό λαό και όχι στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και το ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα όλα τα λιμάνια λειτουργούν αποκλειστικά και με κύριο μέτοχο το δημόσιο φορέα διότι αποτελούν το σημαντικότερο τομέα για τις εμπορικές συναλλαγές, τις μεταφορές, την ασφάλεια της πόλης που ανήκουν και συγχρόνως της εθνικής ασφάλειας και συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Στα βασικά αυτά στοιχεία στηρίχθηκε η μεθοδολογία για την νέα ευρωπαϊκή πολιτική των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών.

Με τον νέο κανονισμό της ΕΕ όπου η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο λειτουργικό μέρος, τα κύρια λιμάνια της χώρας θα επωφεληθούν με χρηματοδότηση της ΕΕ, στοχεύοντας στην αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των χερσαίων συνδέσεων, καθώς και την ανάπτυξη ή/και βελτίωση συνδέσεων με άλλα ευρωπαϊκά και διεθνή λιμάνια.

Εφόσον το λιμάνι του Πειραιά θα ενταχθεί στο “Διάδρομο Ανατολής-Μεσογείου” που συνδέει την περιφέρεια με το κέντρο της Ευρώπης, τα έσοδα του αυξάνονται με τον διπλασιασμό των κερδών (οικονομική έκθεση ΟΛΠ 2013). Επίσης με 322 συμβάσεις παραχώρησης που ήδη έχουν γίνει (έσοδα 32 εκατομμύρια) αποτελεί υγιή αποδοτικό οργανισμό και δεν υπάρχει υποχρέωση στο Μνημόνιο 3.

Γιατί να πωληθεί;

Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnikh-augh-gia-ton-peiraia-ochi-sthn-pwlhsh-tou-limaniou#ixzz2vGgmyLmi

Exit mobile version