Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κίνα: Ο επόμενος στόχος των αμερικανοσιωνιστών

Κίνα: Ο επόμενος στόχος των αμερικανοσιωνιστών

Ενώ η Μέση Ανατολή και η κρίση στην Συρία τελούν υπό την αναμονή των εξελίξεων των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Γενεύη και ενώ η επεκτατική πολιτική των Αμερικανοσιωνιστών στην Ουκρανία πιθανότατα οδηγεί σε διχοτόμηση της χώρας με ταυτόχρονη αυτοδιάθεση και ενσωμάτωση του ρωσόφωνου τμήματος, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας, στην Ρωσική Συνομοσπονδία, από αρκετούς αναλυτές παρατηρείται μια μετατόπιση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ προς την Κεντρική Ασία και δη στην περιφέρεια της Κίνας.

Η νέα αυτή εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στην Ασία έχει ονομαστεί «Ασιατικός Πυρήνας» και δεν έχει πάρει περιέργως δεσπόζουσα θέση στις αναλύσεις περί γεωπολιτικής σε εξειδικευμένα έντυπα και ιστοσελίδες, παρ’ ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή της Κινεζικής Θάλασσας και των θαλάσσιων στενών μεταξύ Μαλαισίας και Ινδονησίας είναι συνεχώς αυξανόμενη και με επιθετικό προσανατολισμό. Να υπενθυμίσουμε ότι το στενό θαλάσσιο πέρασμα Μαλαισίας-Ινδονησίας ενώνει τον Ειρηνικό Ωκεανό με τον Ινδικό και είναι πέρασμα μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας.

Η κυβέρνηση των Αμερικανοσιωνιστών (ΗΠΑ) προετοιμάζεται, αυτό είναι εμφανές, για ένα άλμα γεωστρατηγικής προς την Ασία, «pivoting to Asia» το ονομάζουν οι Αμερικανοί, μετατοπίζοντας στην περιοχή αυτή μεγάλο τμήμα της στρατιωτικής τους δύναμης. Τα πρώτα δείγματα αυτής την γεωστρατηγικής κατεύθυνσης φάνηκαν ήδη από το 2011, όταν ο Ομπάμα ανακοίνωσε την μεταστάθμευση 2.500 πεζοναυτών στο Darwin της Αυστραλίας, ενώ η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ αύξησε σχετικά πρόσφατα την δύναμή της στις βάσεις που διαθέτει στην Σιγκαπούρη, Ταϋλάνδη, Φιλιππίνες και αλλού.

Σημείωση: Κινεζικός χάρτης με τις αεροπορικές βάσεις των ΗΠΑ στην Ασία-Ειρηνικό

Οι Αμερικανοσιωνιστές είναι βέβαιο ότι πήραν την απόφαση να εμποδίσουν την Κίνα να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια υπερδύναμη, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η παγκόσμια κυριαρχία μπορεί να θεμελιωθεί μόνο με την γεωπολιτική κατοχή της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού. Εφόσον η Κίνα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε παγκόσμια υπερδύναμη και ταυτόχρονα να καλύπτει τα «νώτα» της Ρωσίας, θα είναι πολύ δύσκολο για τους Αμερικανοσιωνιστές να εκπληρώσουν τις γεωπολιτικές τους φιλοδοξίες και το όνειρό τους για μια Νέα Παγκόσμια Τάξη. Γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι οι εθνικές οικονομίες της Κίνας και της Ρωσίας είναι οι μόνες που μπορούν να αμφισβητήσουν και να γκρεμίσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια. Έτσι το επόμενο βήμα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής θα είναι η εξουδετέρωση της Κίνας ως ανερχόμενη υπερδύναμη.

Με αυτό το σκεπτικό η αμερικανική στρατιωτική ηγεσία ήδη καταστρώνει σχέδια για να μετατοπισθεί μεγάλος όγκος στρατιωτικών δυνάμεων προς την Κινεζική και Κίτρινη Θάλασσα και σε χώρες νοτίως της Κίνας. Η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ασία περιλαμβάνει τον απόλυτο έλεγχο των ζωτικών θαλάσσιων οδών που επιτρέπουν την πρόσβαση της Κίνας στις εμπορικές και πετρελαϊκές της πηγές, αφού το 80% αυτών των εισαγωγών, και εξαγωγών, της Κίνας πραγματοποιείται μέσω της στενής θαλάσσιας οδού μεταξύ Μαλαισίας και Ινδονησίας.

Το Πεκίνο αξιολογεί αυτή την πολιτική των ΗΠΑ ως εχθρική και ανησυχεί ιδιαίτερα για τις εντάσεις που προσπαθεί να δημιουργήσει η Ουάσιγκτον, και μέσω της συμμάχου των ΗΠΑ Ιαπωνίας, στην Κινεζική Θάλασσα και γενικότερα στα κινεζικά σύνορα, αλλά και εντός της κινεζικής επικράτειας (ισλαμιστικό κίνημα των Ουιγούρων). Η σιωνιστική προπαγάνδα περί «ηγεμονικών τάσεων» της Κίνας προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στην κινεζική ηγεσία, αφού είναι γνωστό ότι η χώρα αυτή ιστορικά δεν συγκαταλέγεται στις επιθετικές ή παρεμβατικές δυνάμεις.

Η πολιτική των ΗΠΑ «Ασιατικός Πυρήνας» αναπτύσσεται ραγδαία και μετ’ επιτάσεως. Αυτή την εποχή μετουσιώνονται στην πράξη αυτά που είχε αναφέρει σχετικά με την Κίνα ο πρώην πρόεδρος Κλίντον: «Η πολιτική του μέλλοντος θα αποφασιστεί στην Ασία και οι ΗΠΑ θα βρίσκονται στο κέντρο των εξελίξεων». Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν στο άμεσο μέλλον να δημιουργήσουν στην Ασία έναν στρατιωτικό οργανισμό τύπου ΝΑΤΟ που θα έχει βέβαια αντίστοιχα ως αποτέλεσμα την πιο στενή στρατιωτική και οικονομική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας και την περαιτέρω αύξηση των εξοπλιστικών κονδυλίων των δυο χωρών, αύξηση που ήδη είναι εμφανής και έχει σχολιαστεί στην ιστοσελίδα μας.

Η κυβέρνηση των Αμερικανοσιωνιστών που εδρεύει στην Ουάσιγκτον προσπαθεί να περικυκλώσει την Κίνα στρατιωτικά και οικονομικά για να την εξουδετερώσει ως ανερχόμενη παγκόσμια υπερδύναμη. Η εξέλιξη αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη από την Κίνα. Οι εντάσεις στην Ασία και τον Ειρηνικό μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας θα αυξηθούν και αργά ή γρήγορα θα υπάρξει σύγκρουση, με την Ρωσία να παρατάσσεται στο πλευρό της Κίνας.

Γ.Λ.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kina-o-epomenos-stochos-twn-amerikanosiwnistwn#ixzz2vS9MKXGV

Exit mobile version