Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραιτήσεις και καταγγελίες παρεμβάσεων στον οργανισμό που θα ελέγξει τις off – shore και λίστα Λαγκάρντ

Παραιτήσεις και καταγγελίες παρεμβάσεων στον οργανισμό που θα ελέγξει τις off - shore και λίστα Λαγκάρντ

Είχαμε πολλάκις τονίσει την απροθυμία της κυβέρνησης να ελέγξει την φοροδιαφυγή των πλουτοκρατών σε πολλές περιπτώσεις, όπως οι off shore εταιρίες και η «λίστα Λαγκάρντ». Θυμίζουμε ότι μόλις πριν μερικούς μήνες ο Στουρνάρας είχε παραδεχτεί ότι από τις 10.000 off shore εταιρίες έχουν ελεγχθεί μόλις 41, ενώ αντίστοιχα τραγική είναι η κατάσταση και στον έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ, όπου χωρίς έλεγχο παραμένουν ονόματα όπως ο Μπόμπολας ή ο σύμβουλος του Σαμαρά, Παπασταύρου.

Διαβάζουμε, λοιπόν, σήμερα ότι την Παρασκευή παραιτήθηκαν αιφνιδίως οκτώ στελέχη, ο υποδιευθυντής Παναγιώτης Παναγιωτακόπουλος και επτά επόπτες του Κέντρου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου που ελέγχει μείζονος σημασίας και τεράστιου οικονομικού ενδιαφέροντος υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα χιλιάδων πολιτών στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και οι περιβόητες offshore. 

Οι πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα που έκανε το σχετικό ρεπορτάζ παραθέτει πληροφορίες και μαρτυρίες που μιλούν για «αφόρητες πιέσεις προς τους υπαλλήλους από διάφορες πλευρές, με αποτέλεσμα το έργο τους να γίνεται υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες». Κοινώς κάποιος τους πιέζει να μην προχωρήσουν οι έλεγχοι και μάλλον οι πιέσεις αφορούν πολύ συγκεκριμένα ονόματα της σαμαρικής διαπλοκής.

Όλα αυτά, βέβαια, φέρνουν μοιραία στο μυαλό τις δηλώσεις – βόμβα του Νικολούδη, τις οποίες και θυμίζουμε: «Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ – εφημερίδα ή κανάλι – ή είχε μισθώσεις ΜΜΕ. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και τρίτη η πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».

Με βαστάζους και μπροστινούς τους πολιτικούς του κλεπτοκρατικού τόξου η γνωστή πλουτοκρατική αντεθνική ελίτ, που μάχεται νυχθημερόν την Χρυσή Αυγή μέσα από τα τηλεπαράθυρα των 8, φροντίζει ώστε να ασκούνται πιέσεις και να μην διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι στα φλέγοντα ζητήματα της λίστας Λαγκάρντ, των υπόλοιπων παρεμφερών λιστών και των off shore εταιριών. Ο πόλεμος που ασκούν όλοι αυτοί εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι και η αδιάψευστη απόδειξη ότι μας φοβούνται, γιατί είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που πρεσβεύει την κάθαρση.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/paraithseis-kai-kataggelies-parembasewn-ston-organismo-pou-einai-na-elegjei#ixzz2vU0BPT8p

Exit mobile version