Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τελειώνουν τα ψέμματα Σαμαρά: η Χούντα του Μνημονίου φέρνει το χάος

Τελειώνουν τα ψέμματα Σαμαρά: η Χούντα του Μνημονίου φέρνει το χάος

Επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως και κατά το παρελθόν, είναι τα όσα διαρρέουν υπό μορφή εμπιστευτικών πληροφοριών οι κατ’ επάγγελμα ψεύτες της δημοσιογραφίας, περί άρνησης της Χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά να αποδεχτεί τις νέες απαιτήσεις της Τρόικα. Στην πραγματικότητα, η Χούντα του Μνημονίου αρκείται στο να υπακούει πιστά τις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων, αφήνοντας στους εργολάβους της ενημέρωσης την επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.

Κι ενώ η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά και οι δημοσιογραφικοί της πραίτορες καμαρώνουν ως γύφτικα σκεπάρνια για την «επίτευξη» πρωτογενούς πλεονάσματος, οι δανειστές ετοιμάζουν νέα δέσμη σκληρών μέτρων, τα οποία προθύμως θα εκτελέσουν τα εν Αθήναις ανδρείκελά της. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται απολύσεις στο δημόσιο, η κατάργηση των τριετιών καθώς και ισοδύναμα ύψους 380 εκατ. ευρώ, ύψος το οποίο εκτιμάται πως θα προκύψει από την τρύπα στα Ταμεία, εξαιτίας της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών από τον προσεχή Ιούλιο.

Μάλιστα οι δανειστές, εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι στο ζήτημα του ασφαλιστικού, διαπιστώνοντας ότι οι εισφορές των Ταμείων μειώνονται συνεχώς , με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΙΚΑ, για το οποίο υπολογιζόταν έλλειμμα της τάξης των 800 εκατ. ενώ στην πραγματικότητα αναμένεται να ξεπεράσει το 1,1 εκατ. ευρώ. Προς την κατεύθυνση της μείωσης του ελλείμματος, η κυβέρνηση των υποτακτικών δεσμεύτηκε ήδη στην Τρόικα για εισπράξεις από οφειλές περί τα 340 εκατομμύρια ευρώ, σε μια χρονική όμως περίοδο που η αγορά έχει κυριολεκτικά στεγνώσει.

Βεβαίως, η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά περιορίζεται στο να αναζητεί τρόπους εξαπάτησης του Ελληνικού Λαού, προκειμένου να μην κυριαρχήσει στην πολιτική ατζέντα η προσυμφωνημένη δέσμη των νέων σκληρών μέτρων. Είναι δε χαρακτηριστικό της κυβερνητικής συνενοχής το γεγονός ότι εκφράστηκαν αντιδράσεις από στελέχη της κυβέρνησης όχι όμως για τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα που απαιτούνται από την Τρόικα αλλά για το γεγονός πως αυτά τα ζητήματα τίθενται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήτοι εν αναμονή των εκλογών του Μαΐου.

Η αντεθνική Χούντα του Μνημονίου, δεν πρόκειται λοιπόν να πράξει ουδέν για την προστασία των ήδη εξαθλιωμένων Ελλήνων. Εκείνο το οποίο θα επιδιώξει μετά φανατισμού είναι να πείσει τα αφεντικά της να αναβάλλουν την υλοποίηση των απαιτήσεών τους για το διάστημα μετά τις εκλογές, με στόχο να περιοριστεί κατά το δυνατόν η συντριβή των κομματικών συμμοριών της συγκυβέρνησης. Πλανώνται όμως πλάνη οικτρά, διότι πλέον ο Λαός γνωρίζει και το ποιόν των υπεύθυνων της εξαθλίωσης αλλά και το όνομα της αναπόφευκτης πολιτικής τους τιμωρίας: Χρυσή Αυγή για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/teleiwnoun-ta-psemmata-samara-h-chounta-tou-mnhmoniou-fernei-to-chaos#ixzz2vfIuuTvq

Exit mobile version