Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προεκλογικό κρυφτούλι τέλος: Οι διεθνείς τοκογλύφοι διέταξαν για συμφωνία με την τρόικα μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Μαύρα τα μαντάτα για τον Σαμαρά και την αντεθνική χούντα του. Είχε την ελπίδα ο εν Ελλάδι επίσημος εκπρόσωπος των διεθνών τοκογλύφων, αυτοί να μην τον πιέσουν προεκλογικά, ώστε να μπορεί να πουλάει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» στους «ιθαγενείς», ήτοι να προπαγανδίζει «διαμοιρασμού πρωτογενούς πλεονάσματος» στους ψηφοφόρους, μπας και βρεθεί κάποιος αφελής να τον ψηφίσει.

Την ίδια ώρα ο Σαμαράς βιώνει το δικό του, προσωπικό, δράμα ως άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την παράταξη των απατεώνων να διαλύεται στα εξ ων συνετέθη, γεγονός που αναμένεται συντόμως να συμπαρασύρει ολόκληρη την συγκυβέρνηση.

Όπως φαίνεται, όμως, οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν νοιάζονται ιδιαιτέρως για το προσωπικό δράμα του Σαμαρά. Τους φοβίζει εξόχως ότι συντόμως η Χρυσή Αυγή θα είναι ισχυρότατη και έτσι φροντίζουν να κλείσουν αρκετά ανοικτά θέματα τώρα που έχουν στην κυβέρνηση τους υποτακτικούς τους. Δεν σεβάστηκαν οπότε την επιθυμία Σαμαρά να μετατεθούν οι εξελίξεις και τα νέα μέτρα για μετά τις ευρωεκλογές  και απαίτησαν να υπάρξει συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ξαναμπαίνουν έτσι απότομα στο τραπέζι των «διαπραγματεύσεων» καυτά θέματα όπως οι ομαδικές απολύσεις, ο προσδιορισμός δημοσίων υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας το 2014, τα πρόστιμα για μη υποβολή δήλωσης ΦΠΑ, ο φόρος υπεραξίας στην πώληση ακινήτων και τα απαραίτητα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2015. Έτσι η κυβέρνηση βρίσκεται ενώπιον ανάληψης σοβαρού πολιτικού κόστους, την ώρα που αμφότερα τα κόμματα που την αποτελούν γκρεμίζονται εκλογικά, αλλά κυρίως ουσιαστικά.

Ο Ντάισενμπλούμ, δήλωσε σχετικά ότι «ο χρόνος στον οποίο θα λάβει την τελική απόφαση το Eurogroup θα εξαρτηθεί από το ποτέ θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα… αν υπάρξει συμφωνία εντός της εβδομάδας με την τρόικα, τότε η τελική απόφαση για την εκταμίευση της δόσης είναι εφικτό να υιοθετηθεί στο άτυπο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου στην Αθήνα».

Κοινώς ο Σαμαράς θα πάει στο «άτυπο Συμβούλιο» και δεν θα πιστεύει στ’ αυτιά του με αυτά που θα του αναθέσουν να κάνει! Θα νομίζει ότι είναι πρωταπριλιά, όμως οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν διαθέτουν χιούμορ, αλλά μόνο δούλους. Έτσι θα αναγκαστεί να αρχίσει να συζητάει για τα μέτρα που θα ήθελε να ξεχάσει μέχρι τις Ευρωεκλογές.

Αυτό σε συνδυασμό με την εκλογική διάλυση της ΝΔ στις Ευρωεκλογές θα φέρουν τις πρόωρες εκλογές και τον οριστικό πολιτικό ενταφιασμό της χούντας του μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proeklogiko-kruftouli-telos-oi-diethneis-tokoglufoi-dietajan-gia-sumfwnia-m#ixzz2vg3vdWjU

Exit mobile version