Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέα εθνοκτόνα μέτρα από την Τρόικα με την συναίνεση Σαμαρά-Βενιζέλου

Νέα εθνοκτόνα μέτρα από την Τρόικα με την συναίνεση  Σαμαρά-Βενιζέλου

Ακόμα πιο εφιαλτικές καταστάσεις για τη Χώρα μας ετοιμάζουν οι τροϊκανοί, διαμέσου φυσικά των εγχώριων ανδρείκελων που έχουν τοποθετήσει στους κυβερνητικούς θώκους. Ο σκοπός τους είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Κίνα, με εργατικό προσωπικό πολύ μικρών αποδοχών.

Μετά λοιπόν, από μια σειρά αλλεπάλληλων μέτρων, που συνέθλιψαν κάθε εργασιακό δικαίωμα και οδηγούν σε καθημερινή βάση ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην ανεργία, την φτώχεια και την απόγνωση, η τρόικα επανέρχεται μ’ ένα ακόμη εφιαλτικό αίτημα, το οποίο οδηγεί στα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.

Οι εκπρόσωποι των διεθνών τοκογλύφων ζήτησαν από τους Γιάννη Στουρνάρα και Γιάννη Βρούτση, με τους ίδιους απ’ ό, τι φαίνεται να μην εκφράζουν αντιρρήσεις, να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν μακροχρόνια ανέργους με πολύ χαμηλότερο μισθό απ’ αυτόν που δικαιούνται, όπως άλλωστε προβλέπεται σήμερα για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά κάτω των 25 ετών νέους. Η πρόταση αυτή της τρόικα οδηγεί στην πρακτική κατάργηση των τριετιών, των ωριμάνσεων και της συμπίεσης του συνόλου των αποδοχών.

Και τούτο επειδή αντί του όποιου μισθολογικού κλιμακίου έχει ο εργαζόμενος, βάσει της προϋπηρεσίας του, ο μακροχρόνιος άνεργος θα προσλαμβάνεται με ένα ποσό γύρω στα 510 ευρώ μικτά τον μήνα, χωρίς δηλαδή να του αναγνωρίζεται οποιαδήποτε προϋπηρεσία, ωρίμανση ή τριετίεςΣ’ όλα αυτά πρέπει οπωσδήποτε να προστεθεί η δήλωση του Βενιζέλου, με την οποία δείχνει πόσο πολιτικό και κοινωνικό παχύδερμο είναι, ότι η τρόικα δεν ζητά κάτι προκλητικό(!) ή αρνητικό(!) για τους εργαζόμενους ή τους ανέργους.

Η σαθρή επιχειρηματολογία της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι η μείωση του μισθού θα συμβάλει ώστε άνθρωποι  μέσης ηλικίας θα ξαναβρούν δουλειά, ενώ η συμπίεση των αποδοχών θα καταστήσει την οικονομία πιο ανταγωνιστική, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας… Το θράσος των υποτακτικών της τρόικα είναι πραγματικά απύθμενο. Νομιμοποιούν τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας, πετούν στα σκουπίδια τα δικαιώματα που έχουν αποκτήσει εργαζόμενοι με 25 και 30 χρόνια προϋπηρεσία και ζητούν να τους πουν και μπράβο, επειδή εγκαθιδρύουν στην Χώρα την πλήρη «κινεζοποίηση» του Λαού μας.

Οι «εταίροι πλήρους ευθύνης» Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν καταφέρει να συστήσουν μία λαομίσητη εθνομηδενιστική κλίκα, η οποία ξεγυμνωμένη ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά προσπαθεί να φέρει εις πέρας την αποστολή της που είναι η καταστροφή του Εθνικού και Κοινωνικού ιστού της Χώρας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/nea-efialtika-metra-apo-thn-troika-me-thn-sunainesh-samara-benizelou#ixzz2vxYuNDBB

Exit mobile version