Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αυτοί που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους θεσμούς θα οδηγηθούν στην φυλακή!

Αυτοί που καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους θεσμούς θα οδηγηθούν στην φυλακή!

της Ευγενίας Χρήστου, υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με την “Ελληνική Αυγή για την Αττική

Η θεωρία της νομικής προσωπικότητας του κράτους διευκολύνει την κατανόηση του κρατικού φαινομένου από νομική άποψη. Συμβάλει στην κατανόηση της συνέχεια του κράτους και της διατήρηση της ισχύος των κρατικών πράξεων, παρά την εναλλαγή των προσώπων που ασκούν την κρατική εξουσία.Το κράτος παραμένει το αυτό, έστω και αν η Βουλή, η Κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα Δικαστήρια και τα λοιπά όργανα του κράτους αλλάζουν φορείς.

Οι κρατικές πράξεις δηλαδή οι νόμοι, οι διοικητικές πράξεις, οι δικαστικές αποφάσεις κλπ. δεν χάνουν την ισχύ τους λόγω της αλλαγής των προσώπων που συγκροτούν τα κρατικά όργανα και δεν χρειάζονται επικύρωση από τους νέους φορείς των οργάνων.(Φίλιππος Κ . Σπυρόπουλος, Συνταγματικό Δίκαιο). «Το Νομοδοτικόν Σώμα .. είναι εν αιωνίον εις το έργον του. Αν και αλλάζουν τα υποκείμενα, το σώμα όμως μένει ολόκληρον και αι προσταγαί του δεν αλλάζουν με την αλλάγη των υποκειμένων»- άρθρον 39 του δεύτερου κεφαλαίου της “Νέας Πολιτικής Διοικήσεως” του Ρήγα Φεραίου.

Συνεπώς όταν η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι οι βουλευτές που ευθύνονται για την υπογραφή του εθνοκτόνου μνημονίου και για οικονομικά σκάνδαλα και όσοι στηρίζουν την παράνομη Βουλή των 294 θα έπρεπε να οδηγηθούν στην φυλακή, σε καμία περίπτωση το παραπάνω δεν συνιστά απειλή για το κράτος και το πολίτευμα. Απλά εναλλαγή των διεφθαρμένων πρόσωπων που κατέχουν κρατικά αξιώματα και υπουργικούς θώκους με πρόσωπα αμόλυντα που πρωταρχικός τους σκοπός θα είναι η διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων και όχι η εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων.

Καμιάευθύνη δεν φέρουμε για το γεγονός ότι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί αγγίζουν την πλειοψηφία του σημερινού καθεστώτος!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kratos-politeia#ixzz2vxcBduZU

Exit mobile version