Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεχείλισε το… ποτάμι της ανεργίας: Έφτασε στο 27,5% και βαδίζει για το 29%!

Ξεχείλισε το… ποτάμι της ανεργίας: Έφτασε στο 27,5% και βαδίζει για το 29%!

Την ώρα που εντελώς ανερυθρίαστα ο Σαμαράς και τα «παπαγαλάκια» του ομιλούν για «πρωτογενές πλεόνασμα» και «οικονομική ανάπτυξη», η πραγματικότητα διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς. Αν κάποτε λεγόταν ότι «εκεί που ευημερούν οι αριθμοί υποφέρουν οι άνθρωποι», σήμερα αυτό το οποίο μπορεί να λεχθεί είναι ότι εκεί που ωραιοποιεί τις καταστάσεις η κυβέρνηση η αλήθεια είναι τραγική.

Για ποια, λοιπόν, οικονομική ανάκαμψη μας ομιλούν ο ψεύτης Σαμαράς και ο κλέφτης Βενιζέλος, όταν την ίδια στιγμή υπάρχει καταστροφή θέσεων απασχόλησης με ολοένα και περισσότερους Έλληνες να διαβαίνουν την πύλη της ανεργίας; Τα νέα επίσημα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η ανεργία όχι μόνο δεν έχει μειωθεί αλλά αντιθέτως συνεχώς διογκώνεται, φτάνοντας στο τελευταίο τρίμηνο του 2013 στο 27,5%, έναντι 27% του γ’ τριμήνου και 26% πριν από ένα χρόνο.

Με τον ρυθμό αυτό της ετήσιας ανόδου αναμένεται το ποσοστό της ανεργίας να φτάσει στο 29% στο τελευταίο τρίμηνο του 2014! Κάποια ιδιαίτερα στοιχεία αυτής της έρευνας είναι ότι το ποσοστό ανεργίας στους νέους μέχρι 24 ετών φτάνει στο 57%, ενώ αντιστοίχως τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε επίπεδο Περιφέρειας παρατηρούνται στην Κεντρική Μακεδονία (30,3%) και στη Δυτική Μακεδονία (29,7%).

Όταν στο τρίμηνο με την μικρότερη ύφεση της οικονομίας το ποσοστό της ανεργίας αυξάνει μισή ποσοστιαία μονάδα σε τριμηνιαία βάση και μιάμιση σε ετήσια, με τους εργαζόμενους να μειώνονται και τις στρατιές των ανέργων να αυξάνονται συγχρόνως, είναι ολοφάνερο ότι τα σενάρια του κυβερνητικού συνασπισμού για «τον ερχομό καλύτερων ημερών» δεν αποτελούν τίποτα άλλο από ηθελημένα ψέματα και φθηνή κομματική προπαγάνδα.

Επομένως όχι μόνο δεν υπάρχει η δυνατότητα οικονομικής ανάπτυξης, έστω κατ’ ελάχιστον, αλλά αντιθέτως η κατάσταση θα συνεχίσει να γίνεται ακόμη πιο δραματική για τον Ελληνικό Λαό, εξαιτίας της ανεύθυνης και ανάλγητης πολιτικής που εξασκεί η αδίστακτη αυτή κυβέρνηση.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/jecheilise-to-potami-ths-anergias-eftase-sto-275-eftase-kai-badizei-gia-to#ixzz2vz8AVTK1

Exit mobile version