Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παραδοχή ΔΝΤ για καταστροφικές πολιτικές στην Ελλάδα: Η μείωση αφορολογήτου έπληξε μόνο τους φτωχούς

Παραδοχή ΔΝΤ για καταστροφικές πολιτικές στην Ελλάδα: Η μείωση αφορολογήτου έπληξε μόνο τους φτωχούς

Μετά την παραδοχή για τους «δείκτες» το ΔΝΤ, προβαίνει σήμερα σε μία νέα παραδοχή «λάθους» όσον αφορά το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα. Στην έκθεση του με τίτλο «Δημοσιονομική πολιτική και εισοδηματική ανισότητα» κάνει λόγο για σκληρές επιπτώσεις από τα μέτρα λιτότητας για το πιο αδύναμο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού, από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 ευρώ στις 5.000 ευρώ.

Το σκανδαλώδες κομμάτι της συγκεκριμένης παραδοχής, βέβαια, δεν αναφέρεται στην συγκεκριμένη έκθεση του ΔΝΤ. Από την μία πρέπει να γίνει λόγος για την προπαγάνδα «διεύρυνσης της φορολογικής βάσης» που συνόδευσε το εν λόγω αίσχος και από την άλλη να προβληθεί το γεγονός ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ουδεμία αντίρρηση είχαν στην επιβολή του εν λόγω μέτρου, μάλλον επειδή τότε δεν επρόκειτο να τεθεί σε εκλογική διαδικασία η συγκυβέρνηση.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει λόγος περί της ουσίας του ίδιου αυτού καθ΄ αυτού του «λάθους». Πώς γίνεται άνθρωποι οι οποίοι διαθέτουν πλήθος πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών και άλλων τίτλων επί του αντικειμένου, καθώς και πολύχρονη εμπειρία, να μην αντιλαμβάνονται την απλή αλήθεια, ότι η μείωση του αφορολογήτου θα πλήξει τους πληθυσμούς που βρίσκονται σε εκείνη την περιοχή, δηλαδή τον απλό, φτωχό λαό. Η πραγματικότητα είναι ότι εξυφαίνεται ένα σχέδιο και όχι ένα «λάθος». Η επιθετική φτωχοποίηση του Λαού είναι στα πλαίσια της πολιτικής «Σοκ και Δέος», προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο Λαός και να αναγκαστεί στην υποταγή.

Σε αυτή την ίδια πολιτική εντάσσεται και η κινηματογραφική σύλληψη και μεταγωγή του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, με «νομικές ακροβασίες» και έωλο κατηγορητήριο, όπως παραδέχονται πλέον όλοι. Σε αυτή την ίδια πολιτική εντάσσεται εν γένει η πολεμική εναντίον της Χρυσής Αυγής, στην προσπάθεια εγκαθίδρυσης «φιλελεύθερης» δικτατορίας στην Πατρίδα μας, στα πλαίσια του γκουρού και μέντορα του Αντώνη Σαμαρά, Φρίντριχ Χαγιέκ.

Θυμίζουμε ότι ο εν λόγω είχε κάποτε πει, προβλέποντας ουσιαστικά την διακυβέρνηση Σαμαρά: «Ως μακροπρόθεσμο θεσμό, είμαι κάθετα αντίθετος στη δικτατορία. Αλλά η δικτατορία μπορεί να είναι ένα απαραίτητο σύστημα σε μια μεταβατική περίοδο. […] Προσωπικά προτιμώ έναν φιλελεύθερο δικτάτορα από μια μη φιλελεύθερη δημοκρατική κυβέρνηση.»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/paradochh-dnt-gia-katastrofikes-politikes-sthn-ellada-h-meiwsh-aforologhtou#ixzz2vz9ur9jU

Exit mobile version