Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε αντίθεση με τα πάσης φύσεως λαμόγια, εμείς μπορούμε να προσφέρουμε

Σε αντίθεση με τα πάσης φύσεως λαμόγια, εμείς μπορούμε να προσφέρουμε

Του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την «Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Αττικής»

Στο Θριάσιο Πεδίο και συγκεκριμένα στις Ιστορικές πόλεις της Ελευσίνας, των Μεγάρων, της Μάνδρας Ειδυλλίας και του  Ασπροπύργου η απαξίωση και η ανεργία σε συνέχεια με την εγκληματικότητα έχουν ρίξει τόσο το βιοτικό επίπεδο που κάλλιστα θα μπορούσαν να  συγκριθούν με πόλεις τριτοκοσμικών χωρών. Οι άλλοτε ιστορικές πόλεις του Θριάσιου Πεδίου με την λαμπρή Ιστορία δεν φέρουν τίποτα από το ένδοξο παρελθόν που γνώρισαν  και η άναρχη βιομηχανοποίηση του Θριάσιου Πεδίου είναι η χαριστική βολή για τους κατοίκους αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

Η άναρχη βιομηχανοποίηση των περιοχών με δύο τεράστια ρυπογόνα διυλιστήρια αλλά και τις εταιρίες βαριάς βιομηχανίας στην καρδιά του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας έχουν επιβαρύνει την ατμόσφαιρα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες γίνετε ανυπόφορη από αέρια που διαχέουν στο περιβάλλον, καθώς και από την ηχορύπανση πλέον μετά την επέκταση των Ε.Λ.Π.Ε. Αναγκασμένοι να ζούμε αγκαλιά με μια ωρολογιακή βόμβα είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε πάλι το γεγονός κάποιου μεγάλου ατυχήματος, αφού η καινούρια μονάδα της Ελευσίνος πριν καν εγκαινιαστεί προχωράει σε γενική επισκευή, αφού ο αντιδραστήρας R3 έχει εμφανείς παραμορφώσεις στο κέλυφος του. Αν προσθέσεις και τον ΧΥΤΑ Φυλής με την τεράστια περιβαλλοντική μόλυνση που προσφέρει, αλλά και την έντονη δυσοσμία που κατά τους καλοκαιρινούς μήνες να γίνεται ανυπόφορη έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα του άλλοτε ιστορικού Θριάσιου πεδίου.

Η εγκληματικότητα έχει ξεπεράσει τα όρια, χιλιάδες λαθρομετανάστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο από καμία αρμόδια αρχή απολαμβάνοντας και την ασυλία των εκάστοτε τοπικών αρχών, ομάδες Ρομά με ειδικότητα στις διαρρήξεις, στο εμπόριο ναρκωτικών και στο πλιάτσικο περιουσιών δρουν ανενόχλητοι εδώ και δεκαετίες κάνοντας την καθημερινή διαβίωση των κατοίκων αδιανόητη. Ψηφοθηρώντας οι  εκάστοτε τοπικοί φορείς δεν ενόχλησαν ποτέ, αντιθέτως αγκάλιασαν αυτά τα κακοποιά στοιχεία βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους υπέρογκα  φορολογημένους και νομοταγείς πολίτες των περιοχών αυτών. Ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών και οι θάνατοι από την χρήση αυτών κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Άπραγη η πολιτεία. Αστυνόμευση ελλιπής έως μηδενική, η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας επέφερε μεγάλο πλήγμα στην αστυνόμευση των γειτονιών. Τμήματα που δεν μπορούνε να ανταποκριθούν σε απλά περιστατικά εφ όσον υπολειτουργούν, περιπολικά σε άθλια κατάσταση και αλλά αραγμένα επί μήνες με βλάβες, όλα αυτά σε μια αχανή περιοχή που η εγκληματικότητα είναι καθημερινότητα και χτυπάει κόκκινο.

Η ανεργία παράδοξο μεν, αληθές δε ξεπερνάει κατά πολύ τα ποσοστά που δίνουν οι τοπικές αρχές αφού στις νέες ηλικίες καλπάζει. Πώς είναι δυνατόν σε τόσο μεγάλη βιομηχανική περιοχή με δεκάδες επιχειρήσεις να μένει αναξιοποίητο το εργατικό δυναμικό αλλά και όσοι εργάζονται να βιώνουν καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα; Μεγαλύτεροι ηλικιακά συμπολίτες μας είναι αδύνατον να απασχοληθούν αφού όσοι προτιμούνται είναι άτομα νεαρής ηλικίας χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις. Μαγαζιά και κόποι μιας ολόκληρης ζωής καταπίνονται από το τέρας του μνημονίου που εφάρμοσαν οι ανθέλληνες της χούντας Σαμαρά-Βενιζέλου. Εικόνα διάλυσης σε όλη την επικράτεια.

Πόλεις με τεράστια σημασία, με πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον και ευρήματα που αναδεικνύουν το ένδοξο παρελθόν των  Ελλήνων παραμένουν στην αφάνεια. Στην Ελευσίνα ο αρχαιολογικός χώρος, ένας λατρευτικός χώρος κατά το παρελθόν δεν έχει κάνει καμία αναστηλωτική πρόοδο αλλά και καμία επέκταση των συνόρων του, στα Μέγαρα οι χώροι είναι αφύλακτοι και παρατημένοι, στο έλεος του θεού και των πλιατσικολόγων.

Έργα υποδομών παρατημένα, στην μέση αντιπλημμυρικά έργα ανύπαρκτα, σχέδιο πόλεως ανύπαρκτο, ανά περιοχές ολόκληροι οικισμοί παραμένουν ακόμα εκτός σχεδίου παραμένοντας δέσμιοι των εκάστοτε δημάρχων, δρόμοι καρμανιόλες με τον πιο γνωστό σε ατυχήματα τη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Αθλητικές εγκαταστάσεις ρημαγμένες από την εγκατάλειψη, πάρκα φαντάσματα και πουθενά χώροι πρασίνου. Η καταστροφή του περιβάλλοντος δεδομένη στα γύρω βουνά με τα δάση  να έχουν υποχωρήσει σχεδόν στις βουνοκορφές και οι χώροι πρασίνου να λείπουν από τα έργα των εργολάβων σε τόσο φορτωμένες από ρύπους περιοχές, ζωοφιλικό έργο ανύπαρκτο αφού δεν υπάρχει ένας επίσημος κρατικός φορέας με εγκαταστάσεις, να προσφέρει άσυλο σε αδέσποτα ζώα που είναι καταδικασμένα σε εγκατάλειψη και θάνατο από ασιτία.

Με τη λαϊκή βούληση θα εργαστούμε στα πραγματικά προβλήματα που μαστίζουν την περιφέρεια μας. Οι περιοχές που προανέφερα έχουν γνωρίσει την απαξίωση και την κοινωνική ανέχεια στο έπακρον. Οι παλαιότεροι τοπικοί φορείς που έδρασαν στην δυτική αττική δεν έχουν να παραδώσουν κανένα αξιόλογο έργο και τέλεσαν δήμιοι των αποφάσεων της συγκυβέρνησης του μνημονίου οδηγώντας στη εξαθλίωση χιλιάδες νοικοκυριά. Με την «Ελληνική Αυγή για την Περιφέρεια Αττικής» στην αυτοδιοίκηση θα επέλθει διαφάνεια στα οικονομικά των δήμων και της περιφέρειας, υποδομές για έργα υπέρ των πολιτών. Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση και νέοι με όρεξη και καθαρά χέρια να εργαστούν για το κοινωνικό σύνολο. Μπορούμε να προσφέρουμε και θα το πράξουμε με την δική σας ψήφο στις εκλογές του Μαΐου. Με την «Ελληνική Αυγή» και με περιφερειάρχη τον Ηλία Παναγιώταρο, με μεγάλη μου τιμή θα υπηρετήσω το απώτερο καλό του τόπου μου και θα τιμήσω την επιλογή των Συναγωνιστών μου και των Ελλήνων που θα εμπιστευτούν την ψήφο τους στην Ελληνική Αυγή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/se-antithesh-me-ta-pashs-fusews-lamogia-emeis-mporoume-na-prosferoume#ixzz2w72iNZwR

Exit mobile version