Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά»: Τα ιστορικά μνημεία της πόλης δεν αντιγράφονται!

«Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά»: Τα ιστορικά μνημεία της πόλης δεν αντιγράφονται!

Ένα ιστορικό κτίριο που κατασκευάστηκε το 1869. Έμεινε στη μνήμη των κατοίκων ως έμβλημα του λιμανιού της εποχής, στεγάζοντας διοικητικές υπηρεσίες (Χρηματιστήριο, Ταχυδρομείο, Δημαρχείο).

Αυτό το ιστορικό μνημείο αποφάσισε η δημοτική αρχή να ανακατασκευαστεί, δηλαδή να δημιουργηθεί ένα αντίγραφο του πρωτοτύπου με σκοπό να συμβάλει στην ιστορική και αισθητική αποκατάσταση της πόλης. Οφείλουμε να ενημερώσουμε την δημοτική αρχή, εφόσον δεν γνωρίζει, ότι η προστασία, ανάδειξη και διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων ή μνημείων είναι υποχρέωση του κράτους μέσω της καθ΄ύλην αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Μοναδική εξαίρεση έγινε για την μεταφορά των Καρυάτιδων από το Ερέχθειο στο Μουσείο της Ακρόπολης και η αντικατάστασή τους με αντίγραφα λόγω του ότι η ρύπανση τη ατμόσφαιρας επηρέασε το μάρμαρα και έπρεπε να ληφθούν μέτρα προφύλαξης για τα μοναδικά αυτά αριστουργήματα.

Δηλαδή η δημοτική αρχή αποφάσισε να κατασκευάσει ένα κτίριο που έχει κατεδαφιστεί το 1968 μη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι «τα ιστορικά μνημεία είναι μοναδικά, δεν αντιγράφονται και δεν αναπαράγονται». Ακόμη πρέπει να τονιστεί πως το πλάνο της εταιρείας που θα χορηγήσει την ανακατασκευή είναι να δημιουργήσει ένα διαφημιστικό προϊόν που δεν θα σέβεται την ιστορική μνήμη και δεν θα έχει σχέση με το ιστορικό ρολόι του Πειραιά.

Επίσης δεν λαμβάνεται υπόψη το σημείο που στεγαζόταν το παλιό ρολόϊ οπου διέρχεται η κεντρική οδική αρτηρία του λιμανιού και πρέπει να καταργηθεί η οδός Ακτή Μιαούλη, να καταστραφεί ο Τινάνειος κήπος, καθώς επίσης ότι απέναντι ακριβώς δεσπόζει το μεγαλύτερο σε ύψος κτίριο του Πειραιά ο Πύργος, το οποίο καλύπτει με την επιφάνειά του κάθε σημείο ορατότητας.

Ενώ δεν έχει προβλέψει την συντήρηση άλλων μνημείων που καταστρέφονται όπως

Στη σημερινή κατάσταση της λιτότητας, των επικείμενων απολύσεων και ενόψει των νέων μέτρων, της δυσβάστακτης φορολογίας των πολιτών, την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τους δήμους, η οποιαδήποτε δαπάνη πρέπει να προορίζεται για την κοινωνική πολιτική του δήμου και ανακούφιση των δημοτών.

Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/ellhnikh-augh-gia-ton-peiraia-ta-istorika-mnhmeia-ths-polhs-den-antigrafont#ixzz2w73W0bTk

Exit mobile version