Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ουκρανία: Τι μέλλει γενέσθαι;

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ουκρανία: Τι μέλλει γενέσθαι;

Από το πρωί οι κάλπες στην Ουκρανία έχουν ανοίξει προκειμένου να ψηφίσει ο κόσμος και να αποφασίσει την μοίρα της Κριμαίας. Το ερώτημα που θέτει το δημοψήφισμα στους ψηφοφόρους δίνει την επιλογή μεταξύ «της επανένωσης με τη Ρωσία, ως μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας» ή της «αποκατάστασης του Συντάγματος του 1992 και του καθεστώτος της Κριμαίας ως μέλους της Ουκρανίας».

Καταρχάς ας πούμε δύο λόγια για το δημοψήφισμα αυτό καθ’ αυτό, το οποίο έχει προκαλέσει σάλο παγκοσμίως, αφού οι δυτικοί το χαρακτηρίζουν παράνομο και οι Ρώσοι το αποδέχονταιΗ αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που ξεκίνησαν οι μάχες στην Πλατεία του Κιέβου, η όποια νομιμότητα ενταφιάστηκε και έτσι είναι γραφικό να ομιλούμε για αυτήν. Προφανώς και η κυβέρνηση του Κιέβου είναι δοτή και παράνομη, ενώ το ουκρανικό σύνταγμα έχει πάψει να υφίσταται από την στιγμή που έχει διοριστεί κυβέρνηση, χωρίς εκλογές. Συνεπώς και η διενέργεια δημοψηφίσματος στην Κριμαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, αφού πλέον σύνταγμα δεν υφίσταται, παρουσία μίας κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης.

Το δεύτερο που θα πρέπει να σχολιάσουμε είναι οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εκατέρωθεν για δήθεν «φασισμό». Οι μεν Ρώσοι κατηγορούν τους δυτικούς ότι έστεψαν ως κυβέρνηση της Ουκρανίας, μία κυβέρνηση «φασιστών», ενώ αντιστοίχως οι δυτικοί κατηγορούν τον Πούτιν ως πολεμοκάπηλο και τον συγκρίνουν με τον Χίτλερ. Αμφότερες οι δύο κατηγορίες είναι στα πλαίσια της προπαγάνδας και ουδείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να τις λάβει υπόψη του. Όσον αφορά τον «φασισμό» της κυβέρνησης του Κιέβου, έχουμε αναφερθεί εκτενώς. Όσον αφορά την ρωσική επιθετικότητα, σας παραθέτουμε μία φωτογραφία, η οποία είναι πραγματικά «χίλιες λέξεις».

Εμείς θα τονίσουμε από την πλευρά μας για άλλη μία φορά την μία και μόνη αλήθεια σχετικά με το ζήτημα. Ο αγώνας που διεξάγεται στην Ουκρανία δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Είναι αποκλειστικά και μόνο μία γεωπολιτική διελκυστίνδα με φόντο αγωγούς, λιμάνια και περάσματα. Από την μία πλευρά έχουμε τις ΗΠΑ που προσπαθούν να περικυκλώσουν την Ρωσία και από την άλλη έχουμε την Ρωσία που προσπαθεί να σπάσει τον κλοιό και να βρει έξοδο προς τις θερμές θάλασσες. Αυτά τα ολίγα, προκειμένου να μην αποπροσανατολιζόμαστε από την προπαγάνδα και να βλέπουμε τα δρώμενα καθαρά.

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι, είναι σαφές το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όπως σαφές είναι και το γεγονός ότι η Ρωσία δεν θα χάσει χρόνο στην προσάρτηση της Κριμαίας. Οι δυτικοί φυσικά θα αντιδράσουν, όμως δεν φαίνεται πιθανό να φτάσουν στα άκρα. Το Πεντάγωνο έχει ήδη πει «όχι» σε στρατιωτική επέμβαση, ενώ οι υπόλοιποι του ΝΑΤΟ, έτσι και αλλιώς άγονται και φέρονται από τις αποφάσεις του Πενταγώνου.

Την στιγμή που θα τελειώσει η καταμέτρηση των ψήφων, η Κριμαία θα περάσει στην Ρωσική επικράτεια, παρά το γεγονός ότι ουδείς δυτικός θα αναγνωρίσει αυτή την προσάρτηση. Αυτό, βεβαίως, είναι αδιάφορο για την Ρωσία και τον Πούτιν, αφού το σημαντικό για αυτούς θα είναι η κατοχή του λιμανιού της Κριμαίας, καθώς και ο έλεγχος των ρωσικών αγωγών που περνάνε από το έδαφος της. Μεσοπρόθεσμα ο Πούτιν θα προσπαθήσει να προσαρτήσει και μεγαλύτερα κομμάτια της Ανατολικής Ουκρανίας, «σπρώχνοντας» μακριά τις βάσεις του ΝΑΤΟ που συντόμως θα στηθούν στην περιοχή. Το βήμα του αυτό θα κριθεί βάσει του ρίσκου που θα ενέχει η κίνηση του αυτή, δεδομένων των στρατιωτικών – πολιτικών και γεωπολιτικών συσχετισμών της στιγμής. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anoijan-oi-kalpes-sthn-oukrania-ti-mellei-genesthai#ixzz2w8Gqcvgf

Exit mobile version